Veel Gestelde Vragen

Hieronder een hele berg met vragen en antwoorden. Je hoeft het echt niet allemaal te lezen, maar wellicht staat hier wel het antwoord op jouw specifieke vraag tussen. Het zijn de antwoorden op vragen die ik in de loop van de tijd heb ontvangen. Het is gewoon handig om deze antwoorden te kunnen lezen en inzien. Loop even de titels af of jouw vraag er ook tussen staat. Wellicht geeft het je ook meer inzicht in hoe ik mijn massages geef en wat er zoal al gevraagd wordt.   

Wat neem je mee

Indien je lange haren hebt, neem dan iets mee om je haren op te steken of maak een (hoge) staart, zodat je haren niet onder de olie komen te zitten als ik je schouders en nek masseer (er zijn haarelastiekjes aanwezig). Voor de rest hoef je niets mee te nemen (neem bv geen handdoeken of olie mee), alles is hier aanwezig.

 

Wie neem je mee

Wordt je door iemand gebracht, dan is het niet standaard dat deze persoon ook mee naar binnen komt en binnen op je wacht. De massage is altijd 1 op 1 tussen masseur en cliënt. Dit is enkel mogelijk bij massages waarbij je sowieso samen op bezoek komt en bij masseer de masseur.

 

Ontvangst

Ik verwelkom je bij de voordeur. Daarna gaan we samen naar de massageruimte, die op zolder is. Aldaar kunnen we samen nog bespreken wat je wensen en/of klachten zijn. We regelen dan ook (bij voorkeur) voorafgaande aan je massage het afrekenen, bij voorkeur contant. Daarna laat ik je even alleen, kun je jezelf uitkleden en op de massagetafel plaatsnemen en ben ik binnen 5 minuten weer terug.

 


Vertrek

Na de massage laat ik je alleen als de massage is afgelopen. Je kunt dan op eigen gelegenheid weer naar beneden komen. Ben je na 15 minuten nog niet beneden? Dan kom ik je uit dromenland halen. Er is een bel, dus als je me nodig hebt of je wilt iets nabespreken dan is het simpel even op de bel drukken en ik kom weer naar je toe.

 

Blootgewoon

Alle massages worden uitgevoerd op een geheel ontkleed lichaam, het aanhouden van het ondergoed is bij mijn massages niet mogelijk. Ik wil enkel effectvolle massage kunnen geven en dat kan volgens mijn denkwijze en mijn manier van masseren enkel als je geheel ontkleed bent. Ik pas dit toe bij iedereen, ongeacht gender of geslacht. 

 

(Z)onder de Handdoek

Het heeft de uitdrukkelijke voorkeur om iedere massage direct zonder bedekking van een handdoek te starten. Wil je dat, ga dan bij aanvang niet onder de handdoek liggen, maar leg die aan de kant. Wil je toch voor een gedeelte van de massage toegedekt zijn, ga dan bij de start onder de handdoek liggen, dan zal die in stapjes worden weggenomen en uiteindelijk ook geheel verdwijnen.

 


Eigen Wensen

Een perfecte massage, dat is voor iedereen verschillend. Het is geen enkel probleem om je persoonlijke voorkeuren met mij te bespreken en precies aan te geven wat jou wensen zijn. Kun je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Warm of koel? Laat het gewoon weten! Hoe beter, open en duidelijker jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, waar jij het meeste baat bij zou hebben en wat jij echt fijn zou vinden, des te beter kan ik de massage hierop afstemmen en hoe groter het effect van de massage is.  

Voorbereiding

Hygiëne is belangrijk, dus zorg ervoor dat je fris en gewassen bent, voordat je op bezoek komt. Het is niet mogelijk om hier te douchen, dus stap thuis zeker eerst even onder de douche en kom niet rechtstreeks vanuit je werk naar me toe. Neem ook ruim de tijd om te douchen en voor je persoonlijke verzorging, want dat bereid je ook al een beetje voor op de massage. Zorg er daarna voor dat je ongeveer een half uur voordat je zou moeten vertrekken al helemaal klaar bent. Doe gemakkelijke kleding aan en laat make-up achterwege. Ga nog even lekker zitten, probeer wat te relaxen, zonder tv en zonder telefoon. 


Fullbody

Mijn massages zijn fullbody massages. Het gehele lichaam wordt aangeraakt. Er zal echter geen gerichte massage van de directe geslachtsdelen plaatsvinden. Het zijn en blijven respectvolle massages.

Reacties

Lichamelijk kan er van alles met je gebeuren, zowel bij vrouwen als bij mannen. Het is absoluut niet nodig om je ook maar ergens voor te schamen. Het zal de massage ook niet ten goede komen als je hier constant in je hoofd mee bezig bent. 

 

Massage en Emoties

Emoties zoals angst, onzekerheid of verdriet zorgen vaak voor een energieophoping in het lichaam. Massage nodigt je op een onbewust niveau uit om al je spanning los te laten. Het geeft soms een sterk gevoel van opluchting. 

 


Geaardheid en Gender

Iedereen is van harte welkom. Het maakt hierbij totaal niets uit of wat je geaardheid of gender is, dat staat natuurlijk geheel los van een massage. Of je nu van binnen, buiten, boven of onder een vrouw, man, neutraal of juist beide bent, het is prima. Waar je voorkeuren ook naar uit gaan en in welk hokje je door de maatschappij wordt geplaatst, het maakt totaal niets uit en doet er niet toe. Voel je ten aller tijden van harte welkom om bij mij op bezoek te komen voor een massage! Ik masseer namelijk mensen, thats it. Massage is for every body! 

 

Vertrouwelijkheid

Alles wat er in de praktijkruimte wordt besproken of plaatsvindt blijft altijd vertrouwelijk tussen jou en mij. Ik zal nooit iets met anderen delen. massagetherapie kan veel met je doen en in je losmaken, het is belangrijk dat je vooraf weet dat dit allemaal kan en in vertrouwen mag plaatsvinden. Bespreek ook gerust je wensen, problemen of andere zaken met me, zie me hierin echt als vertrouwenspersoon. Het maakt hierbij dus ook niets uit als kennissen, familie, partner of andere bekende van jouw ook bij me op bezoek komen. Iedereen krijgt het volste vertrouwen dat niets met anderen wordt gedeeld. 

 


Toegankelijkheid

De massageruimte is op de zolder. De trap van de 1e verdieping naar de zolder is een normale trap, maar ook een beetje steil te noemen. Als je niet of moeilijk kunt traplopen, dan is dit wel een probleem. Kies dan voor een massage aan huis.

 

Massage ervaring

Ik heb geen teller bijgehouden, want dat is geen doen. Maar ik kan gerust zeggen: Ik heb heel veel massages gegeven en meer dan 10 jaar ervaring in het geven van massages.

 

Lichamelijke Beperking

Er zijn maar twee beperking en dat zijn de twee trappen naar de massageruimte, die op zolder is. Voor de rest maakt het totaal niets uit hoeveel handen, tenen, vingers, oren, borsten, armen of benen je hebt en of die het nog even goed doen als je ze nog wel hebt. 

 


Geen erotische massage

Ieder mens beleefd een massage op zijn/haar eigen manier, heeft daar een bepaald beeld bij of een (voor)oordeel over. Voor de een staat het woord massage al direct in verband met erotiek, terwijl de ander een massage van de buik of zelfs de voeten als erotisch ervaart. Ik zie massage, ongeacht welke massagevorm dan ook, compleet los van erotiek. In mijn ogen en binnen mijn massagevisie hebben massage en erotiek totaal niets met elkaar van doen. Mijn massages zijn gericht op klachtenbehandeling, ontspanning en/of huidverzorging en hebben zeker geen erotische doelstellingen!

 

Frequentie

Gaat het je om het warme gevoel van koestering en verwenning, dan is er feitelijk geen minimum en maximum, je eigen budget is dan een logisch criterium. Wil je de eventuele spanning een beetje van het lijf en uit het hoofd houden, dan voorkomt een massage per maand al heel wat stress. Soms is er een acute aanleiding: Het slapen lukt niet meer, je bent somber, je hebt geen energie meer, je hebt chronische pijn etc. In dat geval kun je baat hebben bij een paar massages binnen een korte tijd (bv 3x binnen 2 weken). De massages kunnen dan een bestaand patroon doorbreken en elke volgende massage bouwt voort op het effect van de voorgaande massages. Het is een soort kickstart die je weer op het goede spoor brengt.

 


Zorgverzekering?

Nee, mijn massagetherapie en Coaching word niet vergoed door je zorgverzekering. Dan zou ik nog 3 jaar aan mijn opleidingen moeten vastknopen om officieel 'erkent' te worden. Ik krijg al erkenning genoeg van al mijn cliënten en als ik 3 jaar in opleiding ga, kan ik veel minder massages geven.

 

Bereikbaarheid

De auto kan je in kosteloos in mijn straat parkeren. Kom je met de fiets, dan zet je die gewoon voor in mijn tuin. Er zijn verschillende bushaltes in de buurt op 4 minuten loopafstand. Het NS station (Nijmegen Centraal) is op 7 minuten loopafstand (uitgang west). 

 

Littekens

De meeste littekens zijn geen beperking voor een massage, tenzij ze nog heel recentelijk zijn. Een massage kan juist helpen om littekenweefsel te verzachten en het kan een enorme bevrijding en meer zelfacceptatie geven als deze littekens worden aangeraakt en gemasseerd. 

 


Leeftijdsgrens

Mijn massages zijn voor iedereen vanaf 18 jaar. Bij twijfels zal ik je om je ID vragen, dus neem die zeker mee bij je eerste bezoek als je daar wel een vaker vragen over krijgt. Ik zal het bij twijfel echt controleren en als je niet aantoonbaar 18 jaar of ouder bent, is het niet mogelijk om bij mij een massage te ondergaan.

 

Bekend en Onbekend

Er komen onbekende, bekende, vrienden, familieleden, buurtgenoten en collega's bij mij op bezoek. Je komt op bezoek in een vertrouwde omgeving, waarbij alles 100% vertrouwelijk is en blijft. Mijn praktijk staat geheel los van de evt relatie of band die we hebben, ik heb dan een totaal andere pet op. Voel je veilig, vertrouwd en welkom. 

 


Lichaamsbouw

Of je nu lang of klein bent, superdun of voller, een massage lukt altijd. Kan je moeilijk op je buik liggen? Geef het aan, want dan kan ik een speciaal kussen gebruiken waardoor je toch lekker ligt.

 

Piercings

Piercings zijn geen probleem bij een massage. Soms zitten ze wat in de weg, maar dan werk ik er omheen. Ze kunnen gewoon blijven zitten natuurlijk en ik doe heel voorzichtig met de handdoeken, zodat die niet achter je piercings blijven hangen.

 

Hoofdpijn

Bij stevige hoofdpijn raad ik een massage af. Wil je toch, geef het dan zeker aan me door, ook als je er iets voor hebt ingenomen. Ik pas de massage dan aan naar een iets rustigere massagevorm en wellicht kunnen we samen werken aan de rede voor je hoofdpijn.

 


België

Natuurlijk zijn cliënten uit België ook van harte welkom. Het is niet zo vreemd om net wat langer te reizen voor een fijne massage. Mijn massages zijn de afstand meer dan waard. Er zit wel een verschil in het afrekenen, want Ideal werkt niet altijd goed bij buitenlands betalingen. Kom je uit België dan gelieve contant te betalen.

 

Deutschland

Kunden aus Deutschland sind ebenfalls willkommen. Mein Deutsch ist ziemlich gutt. Sie konnen einfach Deutsch mit mich sprechen oder mich eine E-Mail auf Deutsch senden, wenn Sie Fragen haben. Ich möchte gerne das Sie in bar bezahlen, da Ideal bei Auslandszahlungen nicht immer gut funktioniert

 


Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden