De Veel Gestelde Vragen

Hieronder een hele berg met vragen en antwoorden. Je hoeft het echt niet allemaal te lezen, maar wellicht staat hier wel het antwoord op jouw specifieke vraag tussen. Het zijn de antwoorden op vragen die ik in de loop van de tijd heb ontvangen. Het is gewoon handig om deze antwoorden te kunnen lezen en inzien. Wellicht geeft het je ook meer inzicht in hoe ik mijn massages geef en wat er zoal al gevraagd wordt.  


Wat moet ik meenemen ?

Indien je lange haren hebt, neem dan iets mee om je haren op te steken of maak een staart, zodat je haren niet onder de olie komen te zitten als ik je schouders en nek masseer (er zijn haarelastiekjes aanwezig). Voor de rest hoef je niets mee te nemen (neem bv geen handdoeken of olie mee), alles is hier aanwezig.

 

Hoe lang duurt een massage?

De tijd voor een massage is afhankelijk van wat ik allemaal tegenkom. Gemiddeld kun je zeggen dat een massage anderhalf uur in beslag zal nemen, maar veelal ben ik langer bezig. Als bv je benen iets meer aandacht nodig hebben, dan wil ik deze tijd ook gewoon nemen, maar dat mag dan niet ten kosten gaan van de rest van het lichaam, waardoor de massage gewoon iets zal uitlopen. Bij een ontspannende massage is de tijd al helemaal geen vaste waarde. Vaak kan ik wel aan je lichaam aflezen of je al ontspannen genoeg bent en als ik denk dat er nog wat meer uit te halen is, masseer ik gewoon wat langer door. Tel daarbij nog even een drankje en een kort gesprekje voorafgaande aan de massage en evt. nog even bijkomen na de massage. Dan ook nog het uitkleden en aankleden. Je bent altijd wel ergens rond de 2 uur bezig. Reserveer dus zeker ruim de tijd voor een massage en plan bij voorkeur niets meer in na een massage.

 

Moet ik al mijn kleren uit?

Ja, alle massages worden uitgevoerd op een geheel ontkleed lichaam, het aanhouden van het ondergoed is niet mogelijk. Geheel ontkleed zal je een completere en effectieve massage ondergaan, simpelweg omdat ik er beter bij kan en je jezelf hiermee veel meer overgeeft aan de massage. Ik wil enkel een volledige massage kunnen geven en dat kan volgens mijn denkwijze en mijn manier van masseren enkel als je geheel ontkleed bent. Uitzondering hierop zijn de introductiemassage, bij stap 1 van de puberteitsmassage en bij stap 1 van de massagekuur bij anorexia. Geheel ontkleedt een massage ondergaan is ‘blootgewoon’, helemaal niets bijzonders. Al mijn cliënten liggen blootgewoon op de tafel. Een blootgewone massage geeft een veel beter eindresultaat en zorgt voor een completere massage ervaring. Natuurlijk ga hier ik uiterst respectvol en in volledig vertrouwen mee om. Vragen of twijfels? Neem gerust contact op.

 

Wat wordt een wel en niet met handdoeken afgedekt?

De massages starten terwijl je onder een handdoek ligt. Gedurende de massage wordt de handdoek in stapjes geheel weggenomen, waarna je blootgewoon en geheel onbedekt op de massagetafel ligt. Dit wordt zowel bij de massage van de voorzijde als bij de massage van de achterzijde van het lichaam toegepast. Nadat een zijde van het lichaam is gemasseerd wordt je afgedekt met een handdoek, zodat het omdraaien op de massagetafel altijd afgedekt kan plaatsvinden.

 

Uitzondering hierop zijn:

 

Kan ik de massage ook vanaf de start zonder bedekking  van handdoeken ondergaan?

Ja, dat is bij alle massages mogelijk en heeft zelfs de voorkeur. Bij de ontspannende massagevormen heeft dit zelfs uitdrukkelijk de voorkeur, zodat de massage zo min mogelijk wordt onderbroken. Je ondergaat de gehele massage vanaf het begin zonder bedekking van een handdoek en ook het omdraaien op de tafel geschied zonder bedekking van een handdoek. Pas na afloop van de massage wordt je met een handdoek afgedekt. Veel cliënten kiezen hiervoor, daar het de massage echt ten goede komt. Het heeft in ieder geval bij alle massagevormen mijn uitdrukkelijke voorkeur en als dit ook jou voorkeur heeft, kun je dit voorafgaande, maar ook nog tijdens de massage kenbaar maken. Graag zelfs, des te hoger is het effect van de massage.

 

Kan een massage emoties losmaken?

Emoties zoals angst, onzekerheid of verdriet zorgen vaak voor een energieophoping in het lichaam. Doordat spieren zich aanspannen en kleine spiervezels soms in een gespannen staat blijven kan deze energie niet altijd afgevoerd worden, er volgt geen ontspanning. Deze samengepakte energie is vaak in het lichaam te voelen. Op die manier houd je soms in je lichaam emoties vast. Massage nodigt je op een onbewust niveau uit om al je spanning los te laten. Het geeft soms een sterk gevoel van opluchting. Door een massage te ondergaan, kun je jezelf vrijer voelen in het uiten van je frustraties, emoties en gevoelens. Dat kan en mag ook gewoon plaatsvinden.

 

Welke lichaamsdelen worden er tijdens de massage aangeraakt en meegenomen?

Bij alle massages wordt het volledige lichaam aangeraakt, inclusief borsten, liezen en billen. Standaard zal er geen gerichte massage worden toegepast op de directe geslachtsdelen, de rest van het lichaam wordt compleet bij de massage betrokken.

 

Kan mijn lichaam reageren tijdens de massage?

Lichamelijk kan er van alles met je gebeuren, zowel bij vrouwen als bij mannen. Opgewonden raken tijdens een blootgewone lichaamsmassage is totaal niets vreemds, de natuur heb je nu eenmaal niet zelf onder controle. Het is absoluut niet nodig om je ook maar ergens voor te schamen. Uit alle macht proberen om opwinding of een erectie te voorkomen zorgt ervoor dat je jezelf totaal niet meer kunt ontspannen. Het zal de massage ook niet ten goede komen als je hier constant in je hoofd mee bezig bent. Denk er niet te veel bij na en laat het allemaal begaan. Ontspan je, voel je volkomen vrij en laat alles gewoon gebeuren en plaatsvinden, ongeacht wat een massage in je losmaakt. Je kunt jezelf veel beter ontspannen als je alles los durft te laten. Het is en blijft ten allertijden een zeer respectvolle massage.

 


Kan ik de massage aanpassen naar mijn eigen wensen?

Een perfecte massage, dat is voor iedereen verschillend. Het is geen enkel probleem om je persoonlijke voorkeuren met mij te bespreken en precies aan te geven wat jou wensen zijn. Kun je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Wel muziek, geen muziek? Warm of koel? Wil je juist dat ik wat extra meeneem tijdens de massage en bepaalde zaken meer aandacht geef? Laat het gewoon weten! Hoe beter, open en duidelijker jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, waar jij het meeste baat bij zou hebben en wat jij echt fijn zou vinden, des te beter kan ik de massage hierop afstemmen en hoe groter het effect van de massage is. Specifieke klachten of problemen vragen wellicht ook om een andere massagevorm, dus wees open en direct. Wat je wensen en voorkeuren ook zijn, je bent en blijft altijd van harte welkom! Natuurlijk is het wel zo dat jouw wensen en voorkeuren ook binnen de (ruime)kaders van mijn massagevisie moeten vallen. Mocht daar alsnog een verschil in zitten, bespreken we in alle vertrouwen hoe we de massage vorm gaan geven en daar komen we zeker uit!

 

Hoe vaak kan ik een massage ondergaan?

Gaat het je om het warme gevoel van koestering en verwenning, dan is er feitelijk geen minimum en maximum, je eigen budget is dan een logisch criterium. Wil je de eventuele spanning een beetje van het lijf en uit het hoofd houden, dan voorkomt een massage per maand al heel wat stress. Soms is er een acute aanleiding: Het slapen lukt niet meer, je bent somber, je hebt geen energie meer, je hebt chronische pijn etc. In dat geval kun je baat hebben bij een paar massages binnen een korte tijd (bv 3x binnen 2 weken). De massages kunnen dan een bestaand patroon doorbreken en elke volgende massage bouwt voort op het effect van de voorgaande massages. Het is een soort kickstart die je weer op het goede spoor brengt.

 

Moet ik mijzelf ontharen voor een massage?

Ontharen is niet verplicht, maar wel zo prettig. Een massage voelt namelijk vele malen prettiger op een geheel glad geschoren lichaam. Als je stoppels hebt, dan kan een massage aanvoelen als een behandeling met een schuursponsje en dat is simpelweg niet zo fijn. Omdat ik bijna het gehele lichaam meeneem in de massage heeft een geheel gladgeschoren lichaam altijd de uitdrukkelijke voorkeur. Sterk behaarde lichaamsdelen kunnen zelfs een beperking zijn voor bepaalde massagevormen, vooral de klassieke massage kan hierdoor zelfs onmogelijk worden.  

 

Mag ik als client ook de masseur aanraken?

Ja, natuurlijk mag dat! Er is sowieso contact tussen de cliënt en de masseur, niet alleen mijn handen raken je aan. Soms leg ik een deel van je lichaam tegen mijzelf aan, zodat ik je meer ondersteun tijdens je massage en zorg ik hiermee dat je armen of benen niet van de tafel afvallen. Als je tijdens de massage de behoefte voelt om ook mij aan te raken, dan mag dat zeker. Ik schrik daar echt niet van, het gebeurd veel vaker en het geeft zelfs meer gelijkwaardigheid tussen client en masseur. Voel je totaal vrij om mij aan te raken, sla een arm om me heen als dat goed voor je voelt of houd gewoon eens mijn handen vast als je daar behoefte aan hebt. Voel je vooral vrij om alles te doen wat voor jouw op dat moment goed voelt, dat is het allerbelangrijkste.

 

Maakt het iets uit wat mijn geaardheid of gender is?

Nee, natuurlijk niet! Persoonlijk vindt ik het zelfs overbodig om dit hier te vermelden, maar omdat het wel eens wordt gevraagd, zet ik het er toch maar bij. Iedereen is van harte welkom. Het maakt hierbij totaal niets uit of wat je geaardheid of gender is, dat staat natuurlijk totaal los van een massage. Of je nu van binnen, buiten, boven of van onder een vrouw, man, beide of juist gender neutraal bent, het maakt niets uit en doet er niet toe. Voel je ten aller tijden welkom om bij mij op bezoek te komen voor een massage! Ik masseer namelijk mensen, thats it. Massage is for every body!

 

Ik ben een (on)bekende, mag ik ook op bezoek komen?

Jazeker, iedereen is welkom. Het maakt hierbij niets uit of je een bekende of onbekende van me bent. Er komen onbekende, bekende, vrienden, familieleden en collega's op bezoek voor mijn massages. Je komt op bezoek bij masseur Henk, waarbij alles 100% vertrouwelijk is en blijft. Mijn massagepraktijk staat geheel los van de relatie die we hebben, ik heb dan een totaal andere pet op.

 

Hoe is de masseur gekleed?

Standaard draag ik een korte trainingsbroek en een t-shirt.

 

Is de massageruimte goed toegankelijk?

De massageruimte is op de zolder. De trap van de 1e verdieping naar de zolder is een normale trap, maar ook een beetje steil te noemen. Als je niet of moeilijk kunt traplopen, dan is dit wel een probleem. 

 

Ik heb een lichamelijke beperking, maakt dat wat uit?

Er zijn maar twee beperking en dat zijn de twee trappen naar de massageruimte, die op zolder is. Voor de rest maakt het totaal niets uit hoeveel handen, tenen, vingers, oren, borsten, armen of benen je hebt en of die het nog even goed doen als je ze nog wel hebt. Zolang de weg naar de zolder voor jou geen probleem is, is ook een massage totaal geen probleem. Dit is echt totaal geen beperking voor een massage, je bent van harte welkom. Evt kan ik je helpen met uit en aankleden als dat nodig mocht zijn, dat is uiteraard geen probleem.

 

Ik heb littekens, maakt dat iets uit?

De meeste littekens zijn geen beperking voor een massage, tenzij ze nog heel recentelijk zijn. Als je bv door een operatie een borst moet missen of je hebt door een keizersnee een prachtig litteken gekregen, dan is dat totaal geen beperking voor een massage. Een massage kan juist helpen om littekenweefsel te verzachten en het kan een enorme bevrijding en meer zelfacceptatie geven als deze littekens worden aangeraakt en gemasseerd. Ernstige littekens door brandwonden kunnen wel een beperking zijn, maar als je huisarts geen bezwaren ziet voor een massage, dan heb ik zeker ook geen bezwaren en ben je van harte welkom.

 

Mag er gerookt worden?

In de massageruimte mag er niet worden gerookt. De rest van het huis is ook rookvrij, met uitzondering van de (dichte)serre, die direct aan de woonkamer grenst. Wil je voor en/of na de massage roken, dan is dit geen enkel  probleem en kan dat aldaar. Vraag er dan ook gerust naar.

 

Mag ik iemand meenemen?

Iemand meenemen is eigenlijk wel erg lastig. Diegene die je meeneemt zit minimaal 2 uur te wachten en dan zadel ik mijn gezinsleden op met extra bezoek, want ik heb geen aparte wachtruimte. Het is altijd het beste om alleen op bezoek te komen, dan zit er ook niemand te wachten tot je weer klaar bent. Neem je toch iemand mee (naar binnen), neem dan even contact met me op.

 

Bereikbaarheid en parkeren

De auto kan je in kostenloos in mijn straat parkeren. Kom je met de fiets, dan zet je die gewoon voor in mijn tuin. Er zijn verschillende bushaltes in de buurt op 4 minuten loopafstand. Het NS station (Nijmegen Centraal) is op 10 minuten loopafstand (uitgang west). Kom je op eigen gelegenheid met het OV of wordt je door iemand afgezet? Dan kan ik je evt een keertje na afloop van de massage met de auto naar huis brengen, mits je wel een beetje in de buurt woont. Laat dit vooraf even weten, dan kan ik daar rekening mee houden.

 

Extra Vragen?

Wellicht heb je na al deze informatie nog steeds geen antwoord op jou specifieke vragen kunnen vinden. Stel me deze vragen dan gewoon, open en duidelijk. Je krijgt altijd via het mailadres dat je opgeeft een vertrouwelijk antwoord op je vragen terug. Wat je vragen ook mogen zijn, stel ze gewoon. Je bent en blijft altijd van harte welkom. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Terug naar de homepage

De spelregels van mijn massagepraktijk

Wat zijn de beperkingen bij een massage

Overzicht van de massage tarieven