Veel Gestelde Vragen

Wat moet ik meenemen ?

Indien je lange haren hebt, neem dan iets mee om je haren op te steken of maak een staart, zodat je haren niet onder de olie komen te zitten als ik je schouders en nek masseer (er zijn elastiekjes aanwezig). Voor de rest hoef je niets mee te nemen (neem bv geen handdoeken mee), alles is hier aanwezig. Bij een kindermassage in de avond adviseer ik altijd om ook direct een pyjama van je kind mee te brengen, zodat je kind deze na afloop van de massage direct kan aantrekken en thuis ook gelijk naar bed kan gaan.

 

Hoe lang duurt een massage?

De tijd voor een massage is afhankelijk van wat ik allemaal tegenkom. Gemiddeld kun je zeggen dat een massage anderhalf uur in beslag zal nemen, maar veelal ben ik langer bezig. Als bv je benen iets meer aandacht nodig hebben, dan wil ik deze tijd ook gewoon nemen, maar dat mag dan niet ten kosten gaan van de rest van het lichaam, waardoor de massage gewoon iets zal uitlopen. Bij een ontspannende massage is de tijd al helemaal geen vaste waarde. Vaak kan ik wel aan je lichaam aflezen of je al ontspannen genoeg bent en als ik denk dat er nog wat meer uit te halen is, masseer ik gewoon wat langer door. Tel daarbij nog even een drankje en een kort gesprekje voorafgaande aan de massage en evt. nog even bijkomen na de massage. Dan ook nog het uitkleden en aankleden. Je bent altijd wel ergens rond de 2 uur bezig. Reserveer dus zeker ruim de tijd voor een massage en plan bij voorkeur niets meer in na een massage.

 

Moet ik al mijn kleren uit?

Ja, alle massages worden uitgevoerd op een geheel ontkleed lichaam, het aanhouden van het ondergoed is niet mogelijk. Geheel ontkleed zal je een completere en effectieve massage ondergaan, simpelweg omdat ik er beter bij kan en je jezelf hiermee veel meer overgeeft aan de massage. Ik wil enkel een volledige massage kunnen geven en dat kan volgens mijn denkwijze en mijn manier van masseren enkel als je geheel ontkleed bent. Uitzondering hierop zijn de introductiemassage die evt met ondergoed of zwemkleding kan worden ondergaan en bij stap 1 van de puberteitsmassage, waarbij er in stappen wordt toegewerkt naar een echte massage. Geheel ontkleedt een massage ondergaan is ‘blootgewoon’, helemaal niets bijzonders. Al mijn cliënten liggen blootgewoon op de tafel. Een blootgewone massage geeft een veel beter eindresultaat en zorgt voor een completere massage ervaring. Natuurlijk ga hier ik uiterst respectvol en in volledig vertrouwen mee om. Vragen of twijfels? Neem gerust contact op.

 

Wat wordt een wel en niet met handdoeken afgedekt?

De massages starten terwijl je onder een handdoek ligt. Gedurende de massage wordt de handdoek in stapjes geheel weggenomen, waarna je blootgewoon en geheel onbedekt op de massagetafel ligt. Dit wordt zowel bij de massage van de voorzijde als bij de massage van de achterzijde van het lichaam toegepast. Nadat een zijde van het lichaam is gemasseerd wordt je afgedekt met een handdoek, zodat het omdraaien op de massagetafel altijd afgedekt kan plaatsvinden. Uitzondering hierop zijn de kindermassage (kinderen blijven altijd gedeeltelijk afgedekt en liggen nooit helemaal onbedekt op de massagetafel) en stap 2 & 3 van de puberteitsmassage, waarbij er in stappen wordt toegewerkt naar een echte massage. 

 

Kan ik de massage ook vanaf de start zonder bedekking  van handdoeken ondergaan?

Ja, dat is bij alle massages mogelijk. Bij de ontspannende massagevormen heeft dit zelfs uitdrukkelijk de voorkeur, zodat de massage zo min mogelijk wordt onderbroken. Je ondergaat de gehele massage vanaf het begin zonder bedekking van een handdoek en ook het omdraaien op de tafel geschied zonder bedekking van een handdoek. Pas na afloop van de massage wordt je met een handdoek afgedekt. Veel cliënten kiezen hiervoor, daar het de massage echt ten goede komt. Het heeft in ieder geval bij alle massagevormen mijn uitdrukkelijke voorkeur en als dit ook jou voorkeur heeft, kun je dit voorafgaande, maar ook nog tijdens de massage kenbaar maken. 

 

Kan een massage emoties losmaken?

Emoties zoals angst, onzekerheid of verdriet zorgen vaak voor een energieophoping in het lichaam. Doordat spieren zich aanspannen en kleine spiervezels soms in een gespannen staat blijven kan deze energie niet altijd afgevoerd worden, er volgt geen ontspanning. Deze samengepakte energie is vaak in het lichaam te voelen. Op die manier houd je soms in je lichaam emoties vast. Massage nodigt je op een onbewust niveau uit om al je spanning los te laten. Het geeft soms een sterk gevoel van opluchting. Door een massage te ondergaan, kun je jezelf vrijer voelen in het uiten van je frustraties, emoties en gevoelens. Dat kan en mag ook gewoon plaatsvinden.

 

Welke lichaamsdelen worden er tijdens de massage aangeraakt en meegenomen?

Bij alle massages wordt het volledige lichaam meegenomen en aangeraakt, inclusief borsten, liezen en billen. Standaard zal er geen gerichte massage worden toegepast op de directe geslachtsdelen, de rest van het lichaam wordt in het geheel meegenomen.

 

Kan mijn lichaam reageren tijdens de massage?

Lichamelijk kan er van alles met je gebeuren, zowel bij vrouwen als bij mannen. Opgewonden raken tijdens een blootgewone lichaamsmassage is totaal niets vreemds, de natuur heb je nu eenmaal niet zelf onder controle. Het is absoluut niet nodig om je ook maar ergens voor te schamen. Uit alle macht proberen om opwinding of een erectie te voorkomen zorgt ervoor dat je jezelf totaal niet meer kunt ontspannen. Het zal de massage ook niet ten goede komen als je hier constant in je hoofd mee bezig bent. Denk er niet te veel bij na en laat het begaan. Opwinding tijdens een massage is absoluut geen enkel probleem. Ontspan je, voel je volkomen vrij, reageer en handel alsof er niemand bij is en laat alles gewoon gebeuren en plaatsvinden. Alleen dan kun je jezelf volledig ontspannen. Het is en blijft ten allertijden een zeer respectvolle massage.

 


Kan ik de massage aanpassen naar mijn eigen wensen?

Een perfecte massage, dat is voor iedereen verschillend. Het is geen enkel probleem om je persoonlijke voorkeuren met mij te bespreken en precies aan te geven wat jou wensen zijn. Kun je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Wel muziek, geen muziek? Warm of koel? Wil je juist dat ik wat extra meeneem tijdens de massage en bepaalde zaken (bv schouders, borsten, voeten, buik of billen) meer aandacht geef? Laat het gewoon weten! Hoe beter, open en duidelijker jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, waar jij het meeste baat bij zou hebben en wat jij echt fijn zou vinden, des te beter kan ik de massage hierop afstemmen en hoe groter het effect van de massage is. Specifieke klachten of problemen vragen wellicht ook om een andere massagevorm, dus wees open en direct. Wat je wensen en voorkeuren ook zijn, je bent en blijft altijd van harte welkom! Natuurlijk is het wel zo dat jouw wensen en voorkeuren ook binnen de (ruime)kaders van mijn massagevisie moeten vallen. Mocht daar alsnog een verschil in zitten, bespreken we in alle vertrouwen hoe we de massage vorm gaan geven en daar komen we zeker uit!

 

Hoe vaak kan ik een massage ondergaan?

Gaat het je om het warme gevoel van koestering en verwenning, dan is er feitelijk geen minimum en maximum, je eigen budget is dan een logisch criterium. Wil je de eventuele spanning een beetje van het lijf en uit het hoofd houden, dan voorkomt een massage per maand al heel wat stress. Soms is er een acute aanleiding: Het slapen lukt niet meer, je bent somber, je hebt geen energie meer, je hebt chronische pijn etc. In dat geval kun je baat hebben bij een paar massages binnen een korte tijd (bv 3x binnen 2 weken). De massages kunnen dan een bestaand patroon doorbreken en elke volgende massage bouwt voort op het effect van de voorgaande massages. Het is een soort kickstart die je weer op het goede spoor brengt.

 

Mag ik als client ook de masseur aanraken?

Ja, natuurlijk mag dat! Er is sowieso contact tussen de cliënt en de masseur, niet alleen mijn handen raken je aan. Soms leg ik een deel van je lichaam tegen mijzelf aan, zodat ik je meer ondersteun tijdens je massage. Als je tijdens de massage de behoefte voelt om ook mij aan te raken, dan mag dat zeker. Ik schrik daar echt niet van, het gebeurd veel vaker. Voel je totaal vrij om mij aan te raken, sla een arm om me heen als dat goed voor je voelt of houd gewoon eens mijn handen vast als je daar behoefte aan hebt. Voel je vooral vrij om alles te doen wat voor jouw op dat moment goed voelt, dat is het allerbelangrijkste.

 

Maakt het iets uit wat mijn geaardheid of gender is?

Nee, natuurlijk niet! Persoonlijk vindt ik het zelfs overbodig om dit hier te vermelden, maar omdat het wel eens wordt gevraagd, zet ik het er toch maar bij. Iedereen is van harte welkom. Het maakt hierbij totaal niets uit of wat je gender of geaardheid is, dat staat natuurlijk totaal los van een massage. Ik masseer mensen, thats it. Massage is for every body!

 

Hoe is de masseur gekleed?

Standaard draag ik een korte trainingsbroek en een t-shirt.

 

Is de massageruimte goed toegankelijk?

De massageruimte is op de zolder. De trap van de 1e verdieping naar de zolder is een normale trap, maar ook een beetje steil te noemen. Als je niet of moeilijk kunt traplopen, dan is dit wel een probleem. 

 

Mag er gerookt worden?

In de massageruimte mag er niet worden gerookt. De rest van het huis is ook rookvrij, met uitzondering van de (dichte)serre, die direct aan de woonkamer grenst. Wil je voor en/of na de massage roken, dan is dit geen enkel  probleem en kan dat aldaar. Vraag er dan ook gerust naar.

 

Mag ik iemand meenemen?

Bij de kindermassages kan er zeker een ouder meekomen naar mijn praktijk. Voor alle andere massage geldt dat iemand mee nemen eigenlijk wel erg lastig is. Diegene die je meeneemt zit minimaal 1,5 uur te wachten en dan zadel ik mijn gezinsleden op met extra bezoek, want ik heb geen aparte wachtruimte of zo. Het is altijd het beste om alleen op bezoek te komen, dan zit er ook niemand te wachten tot je weer klaar bent. Neem je toch iemand mee (naar binnen), neem dan even contact met me op.

 

Bereikbaarheid en parkeren

De auto kan je in kostenloos in mijn straat parkeren. Kom je met de fiets, dan zet je die gewoon voor in mijn tuin. Er zijn verschillende bushaltes in de buurt op 4 minuten loopafstand. Het NS station (Nijmegen Centraal) is op 10 minuten loopafstand (uitgang west). Kom je op eigen gelegenheid met het OV of wordt je door iemand afgezet? Dan kan ik je evt na afloop van de massage met de auto naar huis brengen, mits je wel een beetje in de buurt woont. Laat dit vooraf even weten, dan kan ik daar rekening mee houden.

 

Zijn er beperkingen waardoor ik geen massage kan ondergaan?

Er zijn omstandigheden te benoemen waarbij er geen massage of enkel een deelmassage gegeven mag worden. Heb je nu reeds twijfels of er beperkingen voor je zijn m.b.t. een massage? Neem dan gerust contact op, dan kan ik je adviseren. Veelal staan evt beperkingen ook beschreven bij de verschillende massagevormen.

  • Medicijngebruik: Indien je bloedverdunners en/of spierverslappers gebruikt, is een massage wel mogelijk, maar dan moet ik daar rekening mee houden en veel minder druk uitoefenen. Ook andere medicijnen kunnen beperkend zijn m.b.t. een massage. Helaas ben ik geen dokter, dus als je veel medicijnen gebruikt, stem dan vooraf met je huisarts af of een massage daarbij past. Vooral een hot Stone massage is erg gevoelig in combinatie met medicijn gebruik.
  • Zwangerschap: Als je zwanger bent of probeert te worden (dan weet je immers niet of je reeds zwanger bent) dan wil ik dat zeker weten. Dat is namelijk erg belangrijk voor het al dan niet toepassen van fricties (zelfs op je schouder) en de wijze waarop ik de massage uitvoer, bv je buik. Natuurlijk blijft dit strikt vertrouwelijk.
  • Lichamelijke klachten en ziektes: Ook lichamelijke klachten of ernstige ziektes kunnen redenen zijn om niet gemasseerd te mogen worden. Bij kleinere ongemakken, zoals bv. voetschimmel, eczeem of spataderen is een (deel)massage mogelijk. Ben je ziek, bepaal dan zelf of in overleg met de huisarts of een massage mogelijk is. Als je jezelf echter niet lekker voelt, bv bij verkoudheid, buikgriep, ect dan is een massage niet erg prettig. Bij kanker is een aangepaste ontspannende massage mogelijk, waarbij het altijd een massage is die totaal zonder druk wordt uitgevoerd. Ik zal altijd de vraag stellen of je onder behandeling bent bij een arts en of er andere zaken zijn waarmee ik rekening moet houden. Wees hier altijd eerlijk in, het gaat tenslotte om je eigen gezondheid! Het spreekt voor zich dat alles altijd vertrouwelijk blijft. Ik ben zeker geen huisarts of medisch deskundige, een massage onderga je altijd op eigen risico.
  • Lichaamsbeharing: Te veel lichaamsbeharing kan zeker een rede zijn om niet gemasseerd te kunnen worden. Een massage kan hierdoor erg pijnlijk zijn of is simpelweg niet mogelijk. Bij elke massage heeft een geheel onthaard lichaam absoluut de voorkeur.
  • Piercings: Piercings vormen meestal geen belemmering voor een massage. Soms wel, vooral als ze precies in het gebied zitten dat gemasseerd wordt. Dan is het wat lastiger om je te masseren en moet ik er wat omheen werken. Het is altijd raadzaam om mij te wijzen op je piercings, waar dan ook, zodat ik daar rekening mee kan houden, niet alleen met masseren maar bv ook dat de handdoeken niet achter je piercings blijven hangen. Als je pas een piercing hebt laten zetten geef dit dan zeker aan, zodat ik dit gebied tijdelijk kan overslaan i.v.m. de kans op infectie.
  • Tatoeages: Bij een pas gezette tatoeage raad ik een massage af, tenzij je dit gebied tijdelijk kunt bedekken, bv met tape of folie. Doe dit dan vlak voorafgaande aan de massage, zodat het goed blijft zitten. Evt. kan ik je hierbij helpen, maar neem wel zelf alle spullen hiervoor mee. Voor alle bestaande tatoeages is een massage zeker niet schadelijk. De massageolie verzorgd de huid en je tatoeages zien er zelfs beter uit na een massage.
  • Menstruatie: Tijdens de menstruatie kan een massage gewoon plaatsvinden. Als je tijdens je menstruatie voor een massage kiest, gebruik dan simpelweg een tampon. Dit is voor mij niets bijzonders, er zijn meer cliënten die tijdens hun menstruatie toch voor een massage kiezen. De lomi lomi massage en de klassieke massage zijn wat minder geschikt om te ondergaan tijdens je menstruatie. Indien je jezelf niet prettig bij voelt bij een massage tijdens je menstruatie, houd dan rekening met je menstruatiecyclus bij het inplannen van je massage afspraken, vooral bij de massagekuren.
  • Hoofdpijn: Bij hoofdpijn raad ik een massage af. Indien je toch een massage wilt ondergaan, kies dan voor de ontspannende massage, laat me zeker weten dat je hoofdpijn hebt en laat me zeker ook weten als je hiervoor pijnstillers hebt ingenomen.