Veel Gestelde Vragen

Hieronder een hele berg met vragen en antwoorden. Je hoeft het echt niet allemaal te lezen, maar wellicht staat hier wel het antwoord op jouw specifieke vraag tussen. Het zijn de antwoorden op vragen die ik in de loop van de tijd heb ontvangen. Het is gewoon handig om deze antwoorden te kunnen lezen en inzien. Loop even de titels af of jouw vraag er ook tussen staat. Wellicht geeft het je ook meer inzicht in hoe ik mijn massages geef en wat er zoal al gevraagd wordt.   

Massage en Corona

Natuurlijk heeft het coronavirus invloed op mijn massages. De massages zijn even fijn, maar om alle risico's te beperken, heb ik wel een aantal maatregelen getroffen. Gezondheid is en blijft het belangrijkste. Heb je klachten, maak dan geen afspraak of annuleer je afspraak. Laten we samen zorgen dat gezondheid het belangrijkste is.

Vandaag een massage

De meest gestelde vraag ooit. 'Kan ik vandaag een massage krijgen?' Dat lukt echt maar zelden en enkel als ik een annulering binnen hebt gekregen. Proberen mag altijd.  Als je online een afspraak maakt zie je de beschikbare dagen en tijden. evt kun je jezelf aanmelden voor notificaties als er plekjes vrij zijn in mijn agenda.


Wat neem je mee

Indien je lange haren hebt, neem dan iets mee om je haren op te steken of maak een (hoge) staart, zodat je haren niet onder de olie komen te zitten als ik je schouders en nek masseer (er zijn haarelastiekjes aanwezig). Voor de rest hoef je niets mee te nemen (neem bv geen handdoeken of olie mee), alles is hier aanwezig.

Wie neem je mee

Wordt je door iemand gebracht, dan is het niet mogelijk dat deze persoon ook mee naar binnen komt en binnen op je wacht. De massage is altijd 1 op 1 tussen masseur en cliënt, meegaan naar de massageruimte is niet mogelijk. Dit is enkel mogelijk bij het eerste bezoek van een client tot 18 jaar, bij een partnermassage en bij masseer de masseur.

Ontvangst

Ik verwelkom je bij de voordeur. Daarna gaan we samen direct naar de massageruimte, die op zolder is. Aldaar kunnen we samen nog bespreken wat je wensen en/of klachten zijn. We regelen dan ook direct voorafgaande aan je massage het afrekenen, bij voorkeur contant. Daarna laat ik je even alleen, kun je jezelf uitkleden en op de massagetafel plaatsnemen. 

Vertrek

Na de massage laat ik je alleen als de massage is afgelopen. Je kunt dan op eigen gelegenheid weer naar beneden komen. Ben je na 15 minuten nog niet beneden? Dan kom ik je uit dromenland halen. Er is een bel, dus als je me nodig hebt of je wilt iets nabespreken dan is het simpel even op de bel drukken en ik kom weer naar je toe.


Blootgewoon

Alle massages worden uitgevoerd op een geheel ontkleed lichaam, het aanhouden van het ondergoed is bij mijn massages niet mogelijk. Je ligt geheel ontkleed en blootgewoon op de massagetafel, (uiteindelijk) zonder bedekking van een handdoek. Hierdoor zal je een completere en effectieve massage ondergaan, simpelweg omdat ik dan niet beperkt wordt in mijn massagetechnieken en je jezelf hiermee veel meer overgeeft aan de massage. Ik wil enkel effectvolle massage kunnen geven en dat kan volgens mijn denkwijze en mijn manier van masseren enkel als je geheel ontkleed bent. Ik pas dit toe bij iedereen, ongeacht leeftijd, gender of geslacht. 

(Z)onder de Handdoek

Het heeft de uitdrukkelijke voorkeur om iedere massage direct zonder bedekking van een handdoek te starten. Wil je dat, ga dan bij aanvang niet onder de handdoek liggen, maar leg die aan de kant. Wil je toch voor een gedeelte van de massage toegedekt zijn, ga dan bij de start onder de handdoek liggen, dan zal die in stapjes worden weggenomen en uiteindelijk ook geheel verdwijnen.

Reacties en Opwinding

Lichamelijk kan er van alles met je gebeuren, zowel bij vrouwen als bij mannen. Opgewonden raken tijdens een massage is totaal niet vreemds, de natuur heb je nu eenmaal niet zelf onder controle. Het is absoluut niet nodig om je ook maar ergens voor te schamen. Uit alle macht proberen om opwinding of een erectie te voorkomen zorgt ervoor dat je jezelf totaal niet meer kunt ontspannen. Het zal de massage ook niet ten goede komen als je hier constant in je hoofd mee bezig bent. 

Massage en Emoties

Emoties zoals angst, onzekerheid of verdriet zorgen vaak voor een energieophoping in het lichaam. Doordat spieren zich aanspannen en kleine spiervezels soms in een gespannen staat blijven kan deze energie niet altijd afgevoerd worden, er volgt geen ontspanning. Deze samengepakte energie is vaak in het lichaam te voelen. Op die manier houd je soms in je lichaam emoties vast. Massage nodigt je op een onbewust niveau uit om al je spanning los te laten. Het geeft soms een sterk gevoel van opluchting. 


Aanraking Client

Bij alle massages wordt het volledige lichaam aangeraakt, inclusief borsten, liezen en billen. Er zal geen gerichte massage worden toegepast op de directe geslachtsdelen. Het gebied daar direct omheen wordt uiterst respectvol samen met de rest van het lichaam in de massage betrokken. Dat maakt dat mijn massage juist zo compleet en ontspannend zijn.  

Aanraken Masseur

Ja, natuurlijk mag dat! Er is sowieso contact tussen de cliënt en de masseur, niet alleen mijn handen raken je aan. Soms leg ik een deel van je lichaam tegen mijzelf aan, zodat ik je meer ondersteun tijdens je massage en zorg ik hiermee dat je armen of benen niet van de tafel afvallen. Als je tijdens de massage de behoefte voelt om mij aan te raken, dan mag dat zeker en is dat absoluut geen enkel probleem. 

Ontharen

Ontharen is niet verplicht, maar zeker wel zo prettig. Als je stoppels hebt, dan kan een massage aanvoelen als een behandeling met een schuursponsje en dat is simpelweg niet zo fijn. Sterk behaarde lichaamsdelen kunnen zelfs een beperking zijn voor bepaalde massagevormen. De klassieke massage kan hierdoor zelfs onmogelijk (te pijnlijk) worden, omdat die voor een gedeelte zonder olie wordt uitgevoerd.


Eigen Wensen

Een perfecte massage, dat is voor iedereen verschillend. Het is geen enkel probleem om je persoonlijke voorkeuren met mij te bespreken en precies aan te geven wat jou wensen zijn. Kun je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Warm of koel? Wil je juist dat ik wat extra meeneem tijdens de massage en bepaalde zaken meer aandacht geef? Laat het gewoon weten! Hoe beter, open en duidelijker jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, waar jij het meeste baat bij zou hebben en wat jij echt fijn zou vinden, des te beter kan ik de massage hierop afstemmen en hoe groter het effect van de massage is.  

Voorbereiding

Hygiëne is belangrijk, dus zorg ervoor dat je fris en gewassen bent, voordat je op bezoek komt. Het is niet mogelijk om hier te douchen, dus stap thuis zeker eerst even onder de douche en kom niet rechtstreeks vanuit je werk naar me toe. Neem ook ruim de tijd om te douchen en voor je persoonlijke verzorging, want dat bereid je ook al een beetje voor op de massage. Zorg er daarna voor dat je ongeveer een half uur voordat je zou moeten vertrekken al helemaal klaar bent. Doe gemakkelijke kleding aan en laat make-up achterwege. Ga nog even lekker zitten, probeer wat te relaxen, zonder tv en zonder telefoon. 


Geaardheid of Gender

Iedereen is van harte welkom. Het maakt hierbij totaal niets uit of wat je geaardheid of gender is, dat staat natuurlijk geheel los van een massage. Of je nu van binnen, buiten, boven of onder een vrouw, man, neutraal of juist beide bent, het is prima. Waar je voorkeuren ook naar uit gaan en in welk hokje je door de maatschappij wordt geplaatst, het maakt totaal niets uit en doet er niet toe. Voel je ten aller tijden van harte welkom om bij mij op bezoek te komen voor een massage! Ik masseer namelijk mensen, thats it. Massage is for every body! 

Vertrouwelijkheid

Alles wat er in de praktijkruimte wordt besproken of plaatsvindt blijft altijd vertrouwelijk tussen jou en mij. Ik zal nooit iets met anderen delen. massagetherapie kan veel met je doen en in je losmaken, het is belangrijk dat je vooraf weet dat dit allemaal kan en in vertrouwen mag plaatsvinden. Bespreek ook gerust je wensen, problemen of andere zaken met me, zie me hierin echt als vertrouwenspersoon. Het maakt hierbij dus ook niets uit als kennissen, familie, partner of andere bekende van jouw ook bij me op bezoek komen. Iedereen krijgt het volste vertrouwen dat niets met anderen wordt gedeeld. 


Bekend en Onbekend

Iedereen is welkom. Het maakt hierbij niets uit of je een bekende of onbekende van mij bent. Er komen onbekende, bekende, vrienden, familieleden, buurtgenoten en collega's bij mij op bezoek. Je komt op bezoek in een vertrouwde omgeving, waarbij alles 100% vertrouwelijk is en blijft. Mijn praktijk staat geheel los van de evt relatie of band die we hebben, ik heb dan een totaal andere pet op. In de praktijkruimte ben ik enkel de massagetherapeut en coach, voor de rest niets. Deze rollen zal ik nooit mixen, dus voel je veilig, vertrouwd en welkom. 

Erotische Massage

Ieder mens beleefd een massage op zijn/haar eigen manier, heeft daar een bepaald beeld bij of een (voor)oordeel over. Voor de een staat het woord massage al direct in verband met erotiek, terwijl de ander een massage van de buik, billen of zelfs de voeten als erotisch ervaart. Ik zie massage, ongeacht welke massagevorm dan ook, compleet los van erotiek. In mijn ogen en binnen mijn massagevisie hebben massage en erotiek totaal niets met elkaar van doen. Mijn massages zijn gericht op klachtenbehandeling, ontspanning en/of huidverzorging. Erotiek is bij mijn massages nooit het uitgangspunt nog een doelstelling op zich. Iedere client is echter geheel vrij om de massage op zijn/haar eigen manier te ervaren en te beleven, ongeacht wat een massage in hen losmaakt. Het zijn en blijven altijd hele respectvolle massages, die in volledig vertrouwen en met veel zorgvuldigheid worden gegeven.  

Borstmassage

Bij al mijn massages neem ik je borsten mee tijdens de massage en als je wilt en vraagt is het geen probleem om ook gerichter je borsten te masseren. Dat is niet apart, vreemd of raar. Het is voor mij de normaalste zaak van de wereld. Een borstmassage kan echt zeer ontspannend zijn. Daarnaast kan het ook gevoelens en emoties bij je losmaken, die er gewoon uit mogen komen. Ook als je last hebt van je borstspieren is een massage echt de oplossing, maar wel pittig om te ondergaan. Als je door een operatie littekens hebt, dan is de aanraking en de massage ook superfijn. Laat littekens van een reconstructie of amputatie geen drempel zijn voor je bezoek, ik heb hier ruime ervaring mee en je bent van harte welkom. Wil je dat je borsten tijdens de massage meer aandacht krijgen? Niet twijfelen, maar gewoon aangeven. Het is totaal geen probleem.


Tantra massages

Ik zie een massage, ongeacht welke massagevorm dan ook, los van erotiek. Helaas deelt niet iedereen deze mening, veel mensen leggen onterecht een direct verband tussen een tantra massage en een erotische massage. Dat is ook de reden dat ik geen tantra massages geef. Ik heb veel tieners en jongeren als cliënt en veel ouders zouden het vreemd vinden om met hun kind naar een masseur te gaan, die daarnaast ook tantra massages geeft. Het helpen van tieners en jongeren met mijn massagetherapie en coaching is me heel dierbaar, dat kan en wil ik op geen enkele wijze in diskrediet brengen, ook niet door de (voor)oordelen die er over tantra massages bestaan. Daarom is het een bewuste en ook zeer logische keuze om geen tantra massages te geven. 

Frequentie

Gaat het je om het warme gevoel van koestering en verwenning, dan is er feitelijk geen minimum en maximum, je eigen budget is dan een logisch criterium. Wil je de eventuele spanning een beetje van het lijf en uit het hoofd houden, dan voorkomt een massage per maand al heel wat stress. Soms is er een acute aanleiding: Het slapen lukt niet meer, je bent somber, je hebt geen energie meer, je hebt chronische pijn etc. In dat geval kun je baat hebben bij een paar massages binnen een korte tijd (bv 3x binnen 2 weken). De massages kunnen dan een bestaand patroon doorbreken en elke volgende massage bouwt voort op het effect van de voorgaande massages. Het is een soort kickstart die je weer op het goede spoor brengt.


Toegankelijkheid

De massageruimte is op de zolder. De trap van de 1e verdieping naar de zolder is een normale trap, maar ook een beetje steil te noemen. Als je niet of moeilijk kunt traplopen, dan is dit wel een probleem.  

Massage ervaring

Ik heb geen teller bijgehouden, want dat is geen doen. Maar ik kan gerust zeggen: Ik heb duizenden massages gegeven en jaren ervaring in het geven van massages.

Lichamelijke Beperking

Er zijn maar twee beperking en dat zijn de twee trappen naar de massageruimte, die op zolder is. Voor de rest maakt het totaal niets uit hoeveel handen, tenen, vingers, oren, borsten, armen of benen je hebt en of die het nog even goed doen als je ze nog wel hebt. 

Littekens

De meeste littekens zijn geen beperking voor een massage, tenzij ze nog heel recentelijk zijn. Een massage kan juist helpen om littekenweefsel te verzachten en het kan een enorme bevrijding en meer zelfacceptatie geven als deze littekens worden aangeraakt en gemasseerd. 


Zorgverzekering?

Nee, mijn massagetherapie en Coaching word niet vergoed door je zorgverzekering. Dan zou ik nog 3 jaar aan mijn opleidingen moeten vastknopen om officieel 'erkent' te worden. Ik krijg al erkenning genoeg van al mijn cliënten en als ik 3 jaar in opleiding ga, kan ik veel minder massages geven.

Bereikbaarheid

De auto kan je in kosteloos in mijn straat parkeren. Kom je met de fiets, dan zet je die gewoon voor in mijn tuin. Er zijn verschillende bushaltes in de buurt op 4 minuten loopafstand. Het NS station (Nijmegen Centraal) is op 7 minuten loopafstand (uitgang west). 


Leeftijdsgrens

Mijn massages zijn geschikt voor bijna alle leeftijden. Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar zijn van harte welkom. Er is zelfs een aangepast jongerentarief, speciaal om massagetherapie voor jongeren te promoten. Mijn massages zijn uiterst zorgvuldig en zeer respectvol, maar om alle misverstanden te voorkomen is een afspraak maken terwijl je nog geen 18 jaar bent, enkel mogelijk indien (een van je) ouders op de hoogte en akkoord zijn. 

Bekende Nederlanders

Het is vaak lastig om voor een massage te kiezen als je een bekende Nederlander bent en/of een openbare functie bekleed. Er wordt al genoeg van je leven publiekelijk gemaakt, sommige zaken wil nu eenmaal privé houden. Bij mij is het 100% vertrouwd en discreet. Niemand zal weten dat je bij mij op bezoek komt. Je krijgt een hele fijne massage net zoals alle andere bezoekers. Ik schrik niet van je en je bent zeker niet de eerste bekende Nederlander die bij me op bezoek komt. 


België

Natuurlijk zijn cliënten uit België ook van harte welkom. Het is niet zo vreemd om net wat langer te reizen voor een fijne massage. Mijn massages zijn de afstand meer dan waard. Er zit wel een verschil in het afrekenen, want Ideal werkt niet altijd goed bij buitenlands betalingen. Kom je uit België dan gelieve contant te betalen.

Deutschland

Kunden aus Deutschland sind ebenfalls willkommen. Mein Deutsch ist ziemlich gutt. Sie konnen einfach Deutsch mit mich sprechen oder mich eine E-Mail auf Deutsch senden, wenn Sie Fragen haben. Ich möchte gerne das Sie in bar bezahlen, da Ideal bei Auslandszahlungen nicht immer gut funktioniert