Veel Gestelde Vragen

Hieronder een hele berg met vragen en antwoorden. Je hoeft het echt niet allemaal te lezen, maar wellicht staat hier wel het antwoord op jouw specifieke vraag tussen. Het zijn de antwoorden op vragen die ik in de loop van de tijd heb ontvangen. Het is gewoon handig om deze antwoorden te kunnen lezen en inzien. Loop even de titels af of jouw vraag er ook tussen staat. Wellicht geeft het je ook meer inzicht in hoe ik mijn massages geef en wat er zoal al gevraagd wordt.   

Wat neem je mee

Indien je lange haren hebt, neem dan iets mee om je haren op te steken of maak een (hoge) staart, zodat je haren niet onder de olie komen te zitten als ik je schouders en nek masseer (er zijn haarelastiekjes aanwezig). Voor de rest hoef je niets mee te nemen (neem bv geen handdoeken of olie mee), alles is hier aanwezig.

Wie neem je mee

Wordt je door iemand gebracht, dan is het niet mogelijk dat deze persoon ook mee naar binnen komt en binnen op je wacht. De massage is altijd 1 op 1 tussen masseur en cliënt, dus meegaan naar de massageruimte is niet mogelijk. Enkel bij een massage van een cliënt onder de 18 jaar is het als begeleider (bv een ouder) mogelijk om bij de 1e massage (gedurende de gehele massage of enkel bij het gesprekje voorafgaande aan de massage) aanwezig te zijn in de massageruimte.  


Ontvangst en vertrek

Ik verwelkom je bij de voordeur, waar je evt je jas kunt ophangen. Daarna gaan we samen direct naar de massageruimte, die op zolder is. Aldaar kunnen we samen nog bespreken wat je wensen en/of klachten zijn. We regelen dan ook direct het afrekenen. Daarna laat ik je even alleen, kun je jezelf uitkleden en op de massagetafel plaatsnemen. Na afloop van de massage laat ik je weer alleen en kom je zelfstandig naar beneden. Ik vang je op bij de voordeur, alwaar we weer afscheid nemen. 

Moet ik echt helemaal in mijn blootje

Alle massages worden uitgevoerd op een geheel ontkleed lichaam, het aanhouden van het ondergoed is bij mijn massages niet mogelijk. Je ligt (uiteindelijk) blootgewoon op de massagetafel, zonder bedekking van een handdoek. Geheel ontkleed zal je een completere en effectieve massage ondergaan, simpelweg omdat ik dan niet beperkt wordt in mijn massagetechnieken en je jezelf hiermee veel meer overgeeft aan de massage. Ik wil enkel effectvolle massage kunnen geven en dat kan volgens mijn denkwijze en mijn manier van masseren enkel als je geheel ontkleed bent. Ik pas dit toe bij iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht en op deze wijze heb ik al duizenden massages gegeven. Uitzondering hierop is de massage voor tieners en jongeren en bij anorexia, waarbij het mogelijk is om met een stappenplan te werken. Geheel ontkleedt een massage ondergaan is ‘blootgewoon’, helemaal niets bijzonders. Al mijn cliënten liggen blootgewoon op de tafel. Een blootgewone massage geeft een veel beter eindresultaat en zorgt voor een completere massage ervaring. Natuurlijk ga hier ik uiterst respectvol en in volledig vertrouwen mee om. Vragen of twijfels hierover? Neem gerust contact op of lees hoe mijn blootgewone massages werken.

Massageduur

De tijd voor een massage is afhankelijk van wat ik allemaal tegenkom. Gemiddeld kun je zeggen dat een massage anderhalf uur in beslag zal nemen, maar veelal ben ik iets langer bezig. Als bv je benen iets meer aandacht nodig hebben, dan wil ik deze tijd ook gewoon nemen, maar dat mag dan niet ten kosten gaan van de rest van het lichaam, waardoor de massage gewoon iets zal uitlopen. Bij een ontspannende massage is de tijd al helemaal geen vaste waarde. Vaak kan ik wel aan je lichaam aflezen of je al ontspannen genoeg bent en als ik denk dat er nog wat meer uit te halen is, masseer ik gewoon wat langer door. Tel daarbij nog een kort gesprekje voorafgaande aan de massage en evt. nog even bijkomen na de massage. Dan ook nog het uitkleden en aankleden. Je bent altijd wel ergens rond de 2 uur bezig. Reserveer dus zeker ruim de tijd voor een massage en plan bij voorkeur niets meer in na een massage. 

(Z)onder de Handdoek

De massages starten terwijl je onder een handdoek ligt. Gedurende de massage wordt de handdoek in stapjes of vrij snel na de start van de massage in het geheel weggenomen, waarna je blootgewoon en geheel onbedekt op de massagetafel ligt. Dit wordt zowel bij de massage van de voorzijde als bij de massage van de achterzijde van het lichaam toegepast. Uitzondering hierop staan bij de verschillende massage beschreven. Voor iedere bezoeker en bij alle massages is het zeker mogelijk om direct vanaf de start de gehele massage zonder bedekking van een handdoek te ondergaan. Je ondergaat de gehele massage dan vanaf het begin tot eind zonder bedekking van een handdoek. De meeste cliënten kiezen hiervoor, daar het de massage echt ten goede komt. Het heeft in ieder geval bij alle massagevormen mijn uitdrukkelijke voorkeur en als dit ook jou voorkeur heeft, ga je simpelweg bij de start niet onder de handdoek liggen maar leg je die aan de kant. Niet twijfelen, maar doen! Het is echt fijner.

Lichamelijke Reacties en Opwinding

Lichamelijk kan er van alles met je gebeuren, zowel bij vrouwen als bij mannen. Opgewonden raken tijdens een massage is totaal niet vreemds, de natuur heb je nu eenmaal niet zelf onder controle. Het is absoluut niet nodig om je ook maar ergens voor te schamen. Uit alle macht proberen om opwinding of een erectie te voorkomen zorgt ervoor dat je jezelf totaal niet meer kunt ontspannen. Het zal de massage ook niet ten goede komen als je hier constant in je hoofd mee bezig bent. Denk er niet te veel bij na en laat het allemaal begaan. Ongeacht wat een massage in je losmaakt, het kan en mag allemaal gebeuren en plaatsvinden. Je kunt jezelf namelijk veel beter ontspannen als je echt alles los durft te laten. Voel jezelf volkomen vrij om te reageren op jouw manier en alles los te laten, want een massage draait echt volledig om jou! Als je probeert om alle controle te bewaren, dan is het resultaat van een massage beduidend minder. Laat je controle los en geef het vertrouwen aan mij om die controle te bewaken.


Massage en Emoties

Emoties zoals angst, onzekerheid of verdriet zorgen vaak voor een energieophoping in het lichaam. Doordat spieren zich aanspannen en kleine spiervezels soms in een gespannen staat blijven kan deze energie niet altijd afgevoerd worden, er volgt geen ontspanning. Deze samengepakte energie is vaak in het lichaam te voelen. Op die manier houd je soms in je lichaam emoties vast. Massage nodigt je op een onbewust niveau uit om al je spanning los te laten. Het geeft soms een sterk gevoel van opluchting. Door een massage te ondergaan, kun je jezelf vrijer voelen in het uiten van je frustraties, emoties en gevoelens. Dat kan en mag ook gewoon allemaal plaatsvinden. 

Aanraking Client

Bij alle massages wordt het volledige lichaam aangeraakt, inclusief borsten, liezen en billen. Standaard zal er geen gerichte massage worden toegepast op de directe geslachtsdelen. Het gebied daar direct omheen wordt uiterst respectvol samen met de rest van het lichaam in de massage betrokken. Dat maakt dat mijn massage juist zo compleet en ontspannend zijn.  

Aanraken Masseur

Ja, natuurlijk mag dat! Er is sowieso contact tussen de cliënt en de masseur, niet alleen mijn handen raken je aan. Soms leg ik een deel van je lichaam tegen mijzelf aan, zodat ik je meer ondersteun tijdens je massage en zorg ik hiermee dat je armen of benen niet van de tafel afvallen. Als je tijdens de massage de behoefte voelt om mij aan te raken, dan mag dat zeker en is absoluut geen enkel probleem. 


Ontharen

Ontharen is niet verplicht, maar zeker wel zo prettig. Als je stoppels hebt, dan kan een massage aanvoelen als een behandeling met een schuursponsje en dat is simpelweg niet zo fijn. Sterk behaarde lichaamsdelen kunnen zelfs een beperking zijn voor bepaalde massagevormen. De klassieke massage kan hierdoor zelfs onmogelijk (te pijnlijk) worden, omdat die voor een gedeelte zonder olie wordt uitgevoerd.

Eigen Wensen

Een perfecte massage, dat is voor iedereen verschillend. Het is geen enkel probleem om je persoonlijke voorkeuren met mij te bespreken en precies aan te geven wat jou wensen zijn. Kun je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Wel muziek, geen muziek? Warm of koel? Wil je juist dat ik wat extra meeneem tijdens de massage en bepaalde zaken meer aandacht geef? Laat het gewoon weten! Hoe beter, open en duidelijker jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, waar jij het meeste baat bij zou hebben en wat jij echt fijn zou vinden, des te beter kan ik de massage hierop afstemmen en hoe groter het effect van de massage is.  

Voorbereiding

Hygiëne is belangrijk, dus zorg ervoor dat je fris en gewassen bent, voordat je op bezoek komt. Het is niet mogelijk om hier te douchen, dus stap thuis zeker eerst even onder de douche en kom niet rechtstreeks vanuit je werk naar me toe. Neem ook ruim de tijd om te douchen en voor je persoonlijke verzorging, want dat bereid je ook al een beetje voor op de massage. Zorg er daarna voor dat je ongeveer een half uur voordat je zou moeten vertrekken al helemaal klaar bent. Doe gemakkelijke kleding aan en laat make-up achterwege. Ga nog even lekker zitten, probeer wat te relaxen, zonder tv en zonder telefoon. 


Geaardheid of Gender

Iedereen is van harte welkom. Het maakt hierbij totaal niets uit of wat je geaardheid of gender is, dat staat natuurlijk geheel los van een massage. Of je nu van binnen, buiten, boven of onder een vrouw, man, neutraal of juist beide bent, het is prima. Waar je voorkeuren ook naar uit gaan en in welk hokje je door de maatschappij wordt geplaatst, het maakt totaal niets uit en doet er niet toe. Voel je ten aller tijden van harte welkom om bij mij op bezoek te komen voor een massage! Ik masseer namelijk mensen, thats it. Massage is for every body! 

Vertrouwelijkheid

Alles wat er in de praktijkruimte wordt besproken of plaatsvindt blijft altijd vertrouwelijk tussen jou en mij. Ik zal nooit iets met anderen delen. massagetherapie kan veel met je doen en in je losmaken, het is belangrijk dat je vooraf weet dat dit allemaal kan en in vertrouwen mag plaatsvinden. Bespreek ook gerust je wensen, problemen of andere zaken met me, zie me hierin echt als vertrouwenspersoon. Het maakt hierbij dus ook niets uit als kennissen, familie, partner of andere bekende van jouw ook bij me op bezoek komen. Iedereen krijgt het volste vertrouwen dat niets met anderen wordt gedeeld. 


Bekend en Onbekend

Iedereen is welkom. Het maakt hierbij niets uit of je een bekende of onbekende van mij bent. Er komen onbekende, bekende, vrienden, familieleden en collega's bij mij op bezoek. Je komt op bezoek in een vertrouwde omgeving, waarbij alles 100% vertrouwelijk is en blijft. Mijn praktijk staat geheel los van de evt relatie of band die we hebben, ik heb dan een totaal andere pet op. In de praktijkruimte ben ik enkel de massagetherapeut en coach, voor de rest niets. Deze rollen zal ik nooit mixen, dus voel je veilig, vertrouwd en welkom. 

Erotische Massage

Ieder mens beleefd een massage op zijn/haar eigen manier, heeft daar een bepaald beeld bij of een (voor)oordeel over. Voor de een staat het woord massage al direct in verband met erotiek, terwijl de ander een massage van de buik, billen of zelfs de voeten als erotisch ervaart. Ik zie massage, ongeacht welke massagevorm dan ook, compleet los van erotiek. In mijn ogen en binnen mijn massagevisie hebben massage en erotiek totaal niets met elkaar van doen. Mijn massages zijn gericht op klachtenbehandeling, ontspanning en/of huidverzorging. Erotiek is bij mijn massages nooit het uitgangspunt nog een doelstelling op zich. Iedere client is echter geheel vrij om de massage op zijn/haar eigen manier te ervaren en te beleven, ongeacht wat een massage in hen losmaakt. Het zijn en blijven altijd hele respectvolle massages, die in volledig vertrouwen en met veel zorgvuldigheid worden gegeven.  

Borstmassage, kan dat

Bij al mijn massages neem ik je borsten al sporadisch mee tijdens de massage en als je wilt en vraagt is het geen probleem om ook gerichter je borsten te masseren. Dat is niet apart, vreemd of raar. Het is voor mij de normaalste zaak van de wereld. Een borstmassage kan echt zeer ontspannend zijn. Daarnaast kan het ook gevoelens en emoties bij je losmaken, die er gewoon uit mogen komen. Ook als je last hebt van je borstspieren is een massage echt de oplossing, maar wel pittig om te ondergaan. Als je door een operatie littekens hebt, dan is de aanraking en de massage ook superfijn. Laat littekens van een reconstructie of amputatie geen drempel zijn voor je bezoek, ik heb hier ruime ervaring mee en je bent van harte welkom. Wil je dat je borsten tijdens de massage meer aandacht krijgen? Niet twijfelen, maar gewoon aangeven. Het is totaal geen probleem.


Geef je ook tantra massages

Ik zie een massage, ongeacht welke massagevorm dan ook, los van erotiek. Helaas deelt niet iedereen deze mening, veel mensen leggen onterecht een direct verband tussen een tantra massage en een erotische massage. Dat is ook de reden dat ik geen tantra massages geef. Ik heb veel tieners en jongeren als cliënt en veel ouders zouden het vreemd vinden om met hun kind naar een masseur te gaan, die daarnaast ook tantra massages geeft. Het helpen van tieners en jongeren met mijn massagetherapie en coaching is me heel dierbaar, dat kan en wil ik op geen enkele wijze in diskrediet brengen, ook niet door de vooroordelen die er zijn. Daarom is het een bewuste en ook zeer logische keuze om geen tantra massages te geven. 

Eigen Muziek

Ik draai altijd wat rustige en ontspannende achtergrondmuziek. Soms is echter gewoon fijn om je eigen muziek te draaien tijdens je massage. Dat kan en mag zeker. Je kan je muziek op je telefoon of een MP3 speler afspelen, zolang er maar een aansluiting op zit voor een standaard (mini) koptelefoon of je kan ook een bluetooth verbinding maken met mijn apparatuur. Denk er bij een telefoon dan wel aan dat er geen andere geluidjes hoorbaar zijn, zoals berichtjes of een binnenkomend gesprek. Ook de trilstand stoort je massage. Denk er aan dat je minimaal 1,5 uur muziek nodig hebt, anders hoor je alles dubbel. Je kan gebruik maken van de wifi en er is een USB poort beschikbaar om bv je telefoon van stroom te voorzien. zorg er dan wel voor dat je hiervoor de juiste oplaadkabel meebrengt.

Frequentie

Gaat het je om het warme gevoel van koestering en verwenning, dan is er feitelijk geen minimum en maximum, je eigen budget is dan een logisch criterium. Wil je de eventuele spanning een beetje van het lijf en uit het hoofd houden, dan voorkomt een massage per maand al heel wat stress. Soms is er een acute aanleiding: Het slapen lukt niet meer, je bent somber, je hebt geen energie meer, je hebt chronische pijn etc. In dat geval kun je baat hebben bij een paar massages binnen een korte tijd (bv 3x binnen 2 weken). De massages kunnen dan een bestaand patroon doorbreken en elke volgende massage bouwt voort op het effect van de voorgaande massages. Het is een soort kickstart die je weer op het goede spoor brengt.


Toegankelijkheid

De massageruimte is op de zolder. De trap van de 1e verdieping naar de zolder is een normale trap, maar ook een beetje steil te noemen. Als je niet of moeilijk kunt traplopen, dan is dit wel een probleem.  

Massage ervaring

Ik heb geen teller bijgehouden, want dat is geen doen. Maar ik kan gerust zeggen: Ik heb duizenden massages gegeven!


Wie zijn je clienten

  • 70% is vrouw, 25% is man en 5% zit daar ergens tussenin of valt daarbuiten.
  • Qua leeftijd is het ook verschillend. De jongste is 7 jaar en zo loopt het op tot boven de 70.
  • 20% is familie, vrienden, kennissen of collega's. 80% is dat niet, maar uiteindelijk wordt natuurlijk iedereen wel een bekende :)
  • 20% van mijn cliënten komt op bezoek met lichamelijke klachten, 80% voor ontspanning
  • 80% zijn regelmatige terugkerende bezoekers
  • 90% van mijn cliënten vindt mij via andere cliënten, de rest via Facebook of mijn website.
  • 100% van mijn cliënten zijn van harte welkom, massage is for every body!

Lichamelijke Beperking

Er zijn maar twee beperking en dat zijn de twee trappen naar de massageruimte, die op zolder is. Voor de rest maakt het totaal niets uit hoeveel handen, tenen, vingers, oren, borsten, armen of benen je hebt en of die het nog even goed doen als je ze nog wel hebt. Zolang de weg naar de zolder voor jou geen probleem is, is ook een massage totaal geen probleem, je bent van harte welkom. Evt kan ik je helpen met uit en aankleden als dat nodig mocht zijn. 

Littekens

De meeste littekens zijn geen beperking voor een massage, tenzij ze nog heel recentelijk zijn. Als je bv door een operatie een borst moet missen of je hebt door een keizersnee een prachtig litteken gekregen, dan is dat totaal geen beperking voor een massage. Een massage kan juist helpen om littekenweefsel te verzachten en het kan een enorme bevrijding en meer zelfacceptatie geven als deze littekens worden aangeraakt en gemasseerd. 


Massagetherapie en coaching voor bekende Nederlanders

Het is vaak lastig om voor een massage te kiezen als je een bekende Nederlander bent en/of een openbare functie bekleed. Er wordt al genoeg van je privé leven publiekelijk gemaakt, sommige zaken wil nu eenmaal lekker voor jezelf houden! Bij mij is het 100% vertrouwd en discreet. Niemand zal weten dat je bij mij op bezoek komt. Je krijgt gewoon een hele fijne massage net zoals alle andere bezoekers. Ik schrik niet van je en je bent zeker niet de eerste bekende Nederlander die bij me op bezoek komt. Je bent van harte welkom. Vaak is natuurlijk de agenda het grootste probleem. Het moet maar net passen. Lukt het niet vanwege je agenda om een afspraak bij me te maken? Neem dan gerust even contact op, dan kijk ik wat ik voor je kan doen. 

Leeftijdsgrens

Mijn massages zijn geschikt voor bijna alle leeftijden. Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar zijn van harte welkom. Een massage is voor kinderen en pubers iets geweldigs. Ik heb hier ruime ervaring mee. Er is zelfs een aangepast jongerentarief, speciaal om massagetherapie voor jongeren te promoten. Mijn massages zijn uiterst zorgvuldig en zeer respectvol, maar om alle misverstanden te voorkomen is een afspraak maken terwijl je nog geen 18 jaar bent, enkel mogelijk indien (een van je) ouders op de hoogte en akkoord zijn. 

Bereikbaarheid en parkeren

De auto kan je in kosteloos in mijn straat parkeren. Kom je met de fiets, dan zet je die gewoon voor in mijn tuin. Er zijn verschillende bushaltes in de buurt op 4 minuten loopafstand. Het NS station (Nijmegen Centraal) is op 7 minuten loopafstand (uitgang west). Kom je op eigen gelegenheid met het OV of wordt je door iemand afgezet? Dan kan ik je evt een keertje na afloop van de massage met de auto naar huis brengen, mits je wel een beetje in de buurt woont. Laat dit vooraf even weten, dan kan ik daar rekening mee houden.


Extra Vragen of Wensen?

Wellicht heb je na al deze informatie nog steeds geen antwoord op jou specifieke vragen kunnen vinden. Neem contact op en stel me deze vragen, open en duidelijk. Je krijgt altijd een vertrouwelijk antwoord op je vragen terug. Wat je vragen of wensen ook mogen zijn, stel ze gewoon. Of je wensen nu wel, niet of gedeeltelijk binnen mijn massagevisie vallen, Je bent en blijft altijd van harte welkom.