Veel Gestelde Vragen


Hieronder een hele berg met vragen en antwoorden. Je hoeft het echt niet allemaal te lezen, maar wellicht staat hier wel het antwoord op jouw specifieke vraag tussen. Het zijn de antwoorden op vragen die ik in de loop van de tijd heb ontvangen. Het is gewoon handig om deze antwoorden te kunnen lezen en inzien. Wellicht geeft het je ook meer inzicht in hoe ik mijn massages geef en wat er zoal al gevraagd wordt.  

Wat moet ik meenemen?

Indien je lange haren hebt, neem dan iets mee om je haren op te steken of maak een (hoge) staart, zodat je haren niet onder de olie komen te zitten als ik je schouders en nek masseer (er zijn haarelastiekjes aanwezig). Voor de rest hoef je niets mee te nemen (neem bv geen handdoeken of olie mee), alles is hier aanwezig.

Mag ik iemand meenemen?

Wordt je door iemand gebracht, dan is het niet mogelijk dat deze persoon ook mee naar binnen komt en binnen op je wacht. De massage is altijd 1 op 1 tussen masseur en cliënt, dus meegaan naar de massageruimte is niet mogelijk. Enkel bij een massage van een cliënt onder de 18 jaar is het als begeleider (bv een ouder) mogelijk om bij de 1e massage (gedurende de gehele massage of enkel bij het gesprekje voorafgaande aan de massage) aanwezig te zijn in de massageruimte. 

Hoe werkt de ontvangst en  en vertrek?

Ik verwelkom je bij de voordeur, waar je evt je jas kunt ophangen. Daarna gaan we samen direct naar de massageruimte, die op zolder is. Aldaar kunnen we samen nog bespreken wat je wensen en/of klachten zijn. evt ga ik een kopje thee of koffie voor je halen, water is er sowieso. We regelen dan ook direct het afrekenen. Daarna laat ik je even alleen, kun je jezelf uitkleden en op de massagetafel plaatsnemen. Na afloop van de massage laat ik je weer alleen en kom je zelfstandig naar beneden. Ik vang je op bij de voordeur, alwaar we weer afscheid nemen.

Hoe lang duurt een massage?

De tijd voor een massage is afhankelijk van wat ik allemaal tegenkom. Gemiddeld kun je zeggen dat een massage anderhalf uur in beslag zal nemen, maar veelal ben ik iets langer bezig. Als bv je benen iets meer aandacht nodig hebben, dan wil ik deze tijd ook gewoon nemen, maar dat mag dan niet ten kosten gaan van de rest van het lichaam, waardoor de massage gewoon iets zal uitlopen. Bij een ontspannende massage is de tijd al helemaal geen vaste waarde. Vaak kan ik wel aan je lichaam aflezen of je al ontspannen genoeg bent en als ik denk dat er nog wat meer uit te halen is, masseer ik gewoon wat langer door. Tel daarbij nog even een drankje en een kort gesprekje voorafgaande aan de massage en evt. nog even bijkomen na de massage. Dan ook nog het uitkleden en aankleden. Je bent altijd wel ergens rond de 2 uur bezig. Reserveer dus zeker ruim de tijd voor een massage en plan bij voorkeur niets meer in na een massage.

Moet ik al mijn kleren uit?

Ja, alle massages worden uitgevoerd op een geheel ontkleed lichaam, het aanhouden van het ondergoed is bij mijn massages niet mogelijk. Geheel ontkleed zal je een completere en effectieve massage ondergaan, simpelweg omdat ik dan niet beperkt wordt in mijn massagetechnieken en je jezelf hiermee veel meer overgeeft aan de massage. Ik wil enkel effectvolle massage kunnen geven en dat kan volgens mijn denkwijze en mijn manier van masseren enkel als je geheel ontkleed bent. Uitzondering hierop zijn stap 1 van de puberteitsmassage en stap 1 van de massagekuur bij anorexia. Geheel ontkleedt een massage ondergaan is ‘blootgewoon’, helemaal niets bijzonders. Al mijn cliënten liggen blootgewoon op de tafel. Een blootgewone massage geeft een veel beter eindresultaat en zorgt voor een completere massage ervaring. Natuurlijk ga hier ik uiterst respectvol en in volledig vertrouwen mee om. Vragen of twijfels hierover? Neem gerust contact op.

Wat wordt een wel en niet met handdoeken afgedekt?

De massages starten terwijl je onder een handdoek ligt. Gedurende de massage wordt de handdoek in stapjes of voorafgaande aan de massage in het geheel weggenomen, waarna je blootgewoon en geheel onbedekt op de massagetafel ligt. Dit wordt zowel bij de massage van de voorzijde als bij de massage van de achterzijde van het lichaam toegepast. Nadat een zijde van het lichaam is gemasseerd wordt je afgedekt met een handdoek, zodat het omdraaien op de massagetafel altijd afgedekt kan plaatsvinden. Uitzondering hierop staan bij de verschillende massage beschreven.

Kan ik de gehele massage ook vanaf de start zonder bedekking  van handdoeken ondergaan?

Ja, dat is bij alle massages mogelijk en heeft zelfs altijd de voorkeur. Bij de ontspannende massagevormen heeft dit zelfs uitdrukkelijk de voorkeur, zodat de massage zo min mogelijk wordt onderbroken. Je ondergaat de gehele massage dan vanaf het begin zonder bedekking van een handdoek en ook het omdraaien op de tafel geschied zonder bedekking van een handdoek. Pas na afloop van de massage wordt je met een handdoek afgedekt. Dit is al de werkwijze bij de lomi lomi massage. De meeste cliënten kiezen hiervoor, daar het de massage echt ten goede komt. Het heeft in ieder geval bij alle massagevormen mijn voorkeur en als dit ook jou voorkeur heeft, kun je dit voorafgaande, maar ook nog tijdens de massage kenbaar maken. Graag zelfs, des te hoger is het effect van de massage.

Kan een massage emoties losmaken?

Emoties zoals angst, onzekerheid of verdriet zorgen vaak voor een energieophoping in het lichaam. Doordat spieren zich aanspannen en kleine spiervezels soms in een gespannen staat blijven kan deze energie niet altijd afgevoerd worden, er volgt geen ontspanning. Deze samengepakte energie is vaak in het lichaam te voelen. Op die manier houd je soms in je lichaam emoties vast. Massage nodigt je op een onbewust niveau uit om al je spanning los te laten. Het geeft soms een sterk gevoel van opluchting. Door een massage te ondergaan, kun je jezelf vrijer voelen in het uiten van je frustraties, emoties en gevoelens. Dat kan en mag ook gewoon allemaal plaatsvinden.

Welke lichaamsdelen worden er tijdens de massage aangeraakt en meegenomen?

Bij alle massages wordt het volledige lichaam aangeraakt, inclusief borsten, liezen en billen. Standaard zal er geen gerichte massage worden toegepast op de directe geslachtsdelen. Het gebied daar direct omheen wordt uiterst respectvol samen met de rest van het lichaam in de massage betrokken. Dat maakt dat mijn massage juist zo compleet en ontspannend zijn. 

Kan mijn lichaam reageren tijdens de massage?

Lichamelijk kan er van alles met je gebeuren, zowel bij vrouwen als bij mannen. Opgewonden raken tijdens een blootgewone lichaamsmassage is totaal niets vreemds, de natuur heb je nu eenmaal niet zelf onder controle. Het is absoluut niet nodig om je ook maar ergens voor te schamen. Uit alle macht proberen om opwinding of een erectie te voorkomen zorgt ervoor dat je jezelf totaal niet meer kunt ontspannen. Het zal de massage ook niet ten goede komen als je hier constant in je hoofd mee bezig bent. Denk er niet te veel bij na en laat het allemaal begaan. Ongeacht wat een massage in je losmaakt, het kan en mag allemaal gebeuren en plaatsvinden. Je kunt jezelf namelijk veel beter ontspannen als je echt alles los durft te laten. Voel jezelf volkomen vrij om te reageren op jouw manier, want een massage draait echt volledig om jou!

Kan ik de massage aanpassen naar mijn eigen wensen?

Een perfecte massage, dat is voor iedereen verschillend. Het is geen enkel probleem om je persoonlijke voorkeuren met mij te bespreken en precies aan te geven wat jou wensen zijn. Kun je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Wel muziek, geen muziek? Warm of koel? Wil je juist dat ik wat extra meeneem tijdens de massage en bepaalde zaken meer aandacht geef? Laat het gewoon weten! Hoe beter, open en duidelijker jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, waar jij het meeste baat bij zou hebben en wat jij echt fijn zou vinden, des te beter kan ik de massage hierop afstemmen en hoe groter het effect van de massage is. Wees open en direct. Wat je wensen en voorkeuren ook zijn, je bent en blijft altijd van harte welkom! Twijfel niet, neem gerust contact met me op of bespreek je voorkeuren en wensen met mij voorafgaande aan je massage.

Wat is de beste voorbereiding op een massage?

Hygiëne is belangrijk, dus zorg ervoor dat je fris en gewassen bent, voordat je op bezoek komt. Het is niet mogelijk om hier te douchen, dus stap thuis zeker eerst even onder de douche en kom niet rechtstreeks vanuit je werk naar me toe. Neem ook ruim de tijd om te douchen en voor je persoonlijke verzorging, want dat bereid je ook al een beetje voor op de massage. Zorg er daarna voor dat je ongeveer een half uur voordat je zou moeten vertrekken al helemaal klaar bent. Doe gemakkelijke kleding aan en laat make-up achterwege. Ga nog even lekker zitten en probeer wat te relaxen.

Moet ik mijzelf ontharen voor een massage?

Ontharen is niet verplicht, maar zeker wel zo prettig. Een massage voelt namelijk vele malen prettiger op een geheel glad geschoren lichaam. Als je stoppels hebt, dan kan een massage aanvoelen als een behandeling met een schuursponsje en dat is simpelweg niet zo fijn. Omdat ik bijna het gehele lichaam meeneem in de massage heeft een geheel gladgeschoren lichaam altijd de uitdrukkelijke voorkeur. Sterk behaarde lichaamsdelen kunnen zelfs een beperking zijn voor bepaalde massagevormen. De klassieke massage kan hierdoor zelfs onmogelijk (te pijnlijk) worden.  

Mag ik als client ook de masseur aanraken?

Ja, natuurlijk mag dat! Er is sowieso respectvol contact tussen de cliënt en de masseur, niet alleen mijn handen raken je aan. Soms leg ik een deel van je lichaam tegen mijzelf aan, zodat ik je meer ondersteun tijdens je massage en zorg ik hiermee dat je armen of benen niet van de tafel afvallen. Als je tijdens de massage de behoefte voelt om mij aan te raken, dan mag dat zeker. Wederzijdse aanraking geeft zelfs meer gelijkwaardigheid tussen client en masseur. Voel je totaal vrij om mij aan te raken, dat gebeurd veel vaker en is absoluut geen probleem.

Maakt het iets uit wat mijn geaardheid of gender is?

Iedereen is van harte welkom. Het maakt hierbij totaal niets uit of wat je geaardheid of gender is, dat staat natuurlijk geheel los van een massage. Of je nu van binnen, buiten, boven of onder een vrouw, man, beide of juist gender neutraal bent en waar je voorkeuren ook naar uit gaan, het maakt totaal niets uit en doet er niet toe. Voel je ten aller tijden van harte welkom om bij mij op bezoek te komen voor een massage! Ik masseer namelijk mensen, thats it. Massage is for every body!

Geef je ook erotische massages?

Ieder mens beleefd een massage op zijn/haar eigen manier, heeft daar een bepaald beeld of (voor)oordeel over. Voor de een staat het woord massage al direct in verband met erotiek, terwijl de ander een massage van de buik, billen of zelfs de voeten als erotisch ervaart. Ik zie massage, ongeacht welke massagevorm dan ook, compleet los van erotiek. In mijn ogen en binnen mijn massagevisie hebben massage en erotiek totaal niets met elkaar van doen. Mijn massages zijn gericht op klachtenbehandeling, ontspanning en/of huidverzorging. Erotiek is bij mijn massages nooit het uitgangspunt nog de doelstelling. Iedere client is echter geheel vrij om de massage op zijn/haar eigen manier te ervaren en te beleven, ongeacht wat een massage in hen losmaakt. Het zijn en blijven altijd respectvolle massages, die in volledig vertrouwen en met veel zorgvuldigheid worden gegeven.

Hoe vaak kan ik een massage ondergaan?

Gaat het je om het warme gevoel van koestering en verwenning, dan is er feitelijk geen minimum en maximum, je eigen budget is dan een logisch criterium. Wil je de eventuele spanning een beetje van het lijf en uit het hoofd houden, dan voorkomt een massage per maand al heel wat stress. Soms is er een acute aanleiding: Het slapen lukt niet meer, je bent somber, je hebt geen energie meer, je hebt chronische pijn etc. In dat geval kun je baat hebben bij een paar massages binnen een korte tijd (bv 3x binnen 2 weken). De massages kunnen dan een bestaand patroon doorbreken en elke volgende massage bouwt voort op het effect van de voorgaande massages. Het is een soort kickstart die je weer op het goede spoor brengt.

Mag ik mijn eigen muziek draaien?

Ik draai altijd wat rustige en ontspannende achtergrondmuziek. Soms is echter gewoon fijn om je eigen muziek te draaien tijdens je massage. Dat kan en mag zeker. Je kan je muziek op je telefoon of een MP3 speler afspelen, zolang er maar een aansluiting op zit voor een standaard (mini) koptelefoon of je kan ook een bluetooth verbinding maken met mijn apparatuur. Denk er bij een telefoon dan wel aan dat er geen andere geluidjes hoorbaar zijn, zoals berichtjes of een binnenkomend gesprek. Ook de trilstand stoort je massage. Denk er aan dat je minimaal 1,5 uur muziek nodig hebt, anders hoor je alles dubbel. Je kan gebruik maken van de wifi en er is een USB poort beschikbaar om bv je telefoon van stroom te voorzien. zorg er wan wel voor dat je hiervoor de juiste oplaadkabel meebrengt.

Ik ben een (on)bekende, mag ik ook op bezoek komen?

Jazeker, iedereen is welkom. Het maakt hierbij niets uit of je een bekende of onbekende van me bent. Er komen onbekende, bekende, vrienden, familieleden en collega's op bezoek voor mijn massages. Je komt op bezoek bij masseur Henk, waarbij alles 100% vertrouwelijk is en blijft. Mijn massagepraktijk staat geheel los van de evt relatie die we hebben, ik heb dan een totaal andere pet op. In de massageruimte ben ik enkel de masseur en voor de rest niets. Deze 2 verschillende rollen zal ik nooit mixen, dus voel je veilig, vertrouwd en welkom.

Vertrouwelijkheid, hoe zit dat?

Alles wat er in de massageruimte wordt besproken of plaatsvindt blijft altijd vertrouwelijk tussen jou en mij. Ik zal nooit iets met anderen delen. Een massage kan veel met je doen en in je losmaken, het is belangrijk dat je vooraf weet dat dit allemaal kan en in vertrouwen mag plaatsvinden. Bespreek ook gerust je wensen, problemen of andere zaken met me, zie me hierin echt als vertrouwenspersoon. Het maakt hierbij dus ook niets uit als kennissen, familie, partner of andere bekende van jouw ook bij me op bezoek komen. Iedereen krijgt het volste vertrouwen dat niets met anderen wordt gedeeld.

Is de massageruimte goed toegankelijk?

De massageruimte is op de zolder. De trap van de 1e verdieping naar de zolder is een normale trap, maar ook een beetje steil te noemen. Als je niet of moeilijk kunt traplopen, dan is dit wel een probleem. 

Hoe is de masseur gekleed?

Standaard draag ik een korte trainingsbroek en een t-shirt.

Ik heb een lichamelijke beperking, maakt dat wat uit?

Er zijn maar twee beperking en dat zijn de twee trappen naar de massageruimte, die op zolder is. Voor de rest maakt het totaal niets uit hoeveel handen, tenen, vingers, oren, borsten, armen of benen je hebt en of die het nog even goed doen als je ze nog wel hebt. Zolang de weg naar de zolder voor jou geen probleem is, is ook een massage totaal geen probleem, je bent van harte welkom. Evt kan ik je helpen met uit en aankleden als dat nodig mocht zijn.

Ik heb littekens, maakt dat iets uit?

De meeste littekens zijn geen beperking voor een massage, tenzij ze nog heel recentelijk zijn. Als je bv door een operatie een borst moet missen of je hebt door een keizersnee een prachtig litteken gekregen, dan is dat totaal geen beperking voor een massage. Een massage kan juist helpen om littekenweefsel te verzachten en het kan een enorme bevrijding en meer zelfacceptatie geven als deze littekens worden aangeraakt en gemasseerd. Ernstige littekens door brandwonden kunnen wel een beperking zijn, maar als je huisarts geen bezwaren ziet voor een massage, dan heb ik zeker ook geen bezwaren en ben je van harte welkom.

Is er een leeftijdsgrens?

Mijn massages zijn geschikt voor bijna alle leeftijden. Kinderen vanaf ongeveer 12 jaar zijn van harte welkom. Een massage is voor kinderen en pubers iets geweldigs. Ik heb zelfs een aangepast jongerentarief, speciaal om massagetherapie voor jongeren te promoten. Mijn massages zijn uiterst zorgvuldig en zeer respectvol, maar om alle misverstanden te voorkomen is een afspraak maken terwijl je nog geen 18 jaar bent, enkel mogelijk indien (een van je) ouders op de hoogte en akkoord zijn. Meer info.....

Bereikbaarheid en parkeren

De auto kan je in kostenloos in mijn straat parkeren. Kom je met de fiets, dan zet je die gewoon voor in mijn tuin. Er zijn verschillende bushaltes in de buurt op 4 minuten loopafstand. Het NS station (Nijmegen Centraal) is op 10 minuten loopafstand (uitgang west). Kom je op eigen gelegenheid met het OV of wordt je door iemand afgezet? Dan kan ik je evt een keertje na afloop van de massage met de auto naar huis brengen, mits je wel een beetje in de buurt woont. Laat dit vooraf even weten, dan kan ik daar rekening mee houden.

Extra Vragen of Wensen?

Wellicht heb je na al deze informatie nog steeds geen antwoord op jou specifieke vragen kunnen vinden. Stel me deze vragen dan gewoon, open en duidelijk. Je krijgt altijd via het mailadres dat je opgeeft een vertrouwelijk antwoord op je vragen terug. Wat je vragen of wensen ook mogen zijn, stel ze gewoon. Je bent en blijft altijd van harte welkom. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Een compleet overzicht van alle massages

De spelregels van mijn massagepraktijk

Wat zijn de beperkingen bij een massage

Veelgestelde vragen en de antwoorden


Maak hier een online massage afspraak

Massage advies per mail, 100% vertrouwelijk.

De reacties op mijn massages

Overzicht massage tarieven