De Tarieven

Normaliter is massagetherapie & Coaching een kostbare aangelegenheid en lang niet voor iedereen te betalen! Bij mij is dat net even anders. Mijn praktijk is geheel zonder winstoogmerk, waardoor mijn tarieven enkel zijn gebaseerd op de onkosten die ik maak. 

Massagetarief

Het standaard tarief is € 30,00 per bezoek, ongeacht welke massagevorm je kiest.

Jongeren Tarief

Cliënten tot 18 jaar betalen een gereduceerd tarief van € 20,00 per bezoek. Dit is om massagetherapie en Coaching voor tieners en jongeren te promoten. 


Een bijdrage aan de onkosten

Mijn tarieven zijn laag en niet te vergelijken met andere massagepraktijken. Natuurlijk snap ik de normale prijzen van andere praktijken wel, het is gewoon anders als het je beroep is en je ervan moet leven. Bij mij is dat niet zo, massagetherapie en coaching is mijn hobby en mijn passie, naast mijn reguliere baan. De reden voor mijn lage tarief is dat mijn praktijk geen winstoogmerk heeft. De praktijkruimte is op zolder, die ik gedeeltelijk heb ingericht om massages te kunnen geven. Het tarief dat ik vraag is simpelweg een gedeelte van de kosten die ik moet maken. Ik zie het dan ook niet als een tarief, maar als een bijdrage aan die onkosten. Ik heb berekend wat ongeveer mijn onkosten zijn per jaar en dat gedeeld door het aantal massages dat ik per jaar geef. Deze uitkomst bepaald het tarief. Indien er een positief verschil ontstaat tussen inkomsten en uitgaven, dan kies ik hiervoor een goed doel uit. Daarnaast is mijn praktijk hobbymatig en kleinschalig, met het uitgangspunt om massagetherapie te promoten en nog specifieker, mensen hiermee te kunnen helpen.