Spelregels

Hygiene

Iedereen kan rekenen op een schone massage-omgeving, schone handdoeken en natuurlijk ook schone hoezen die op de massagetafel en hoofdsteun liggen. Natuurlijk spreekt het voor zich dat je ook zelf fris, gewassen en verzorgd bent. Stap thuis zeker eerst even onder de douche net voordat je op bezoek komt voor een massage. Douchen hier is niet mogelijk.

Blootgewoon

Al mijn massages zijn blootgewoon. Je ligt geheel ontkleed op de massagetafel. Het heeft de uitdrukkelijke voorkeur om iedere massage direct zonder bedekking van een handdoek te starten. Wil je dat, ga dan bij aanvang niet onder de handdoek liggen, maar leg die aan de kant. Wil je toch voor een gedeelte van de massage toegedekt zijn, ga dan bij de start onder de handdoek liggen, dan zal die in stapjes worden weggenomen en uiteindelijk ook geheel verdwijnen.


Begeleiding

Wordt je door iemand gebracht, dan is het niet mogelijk dat deze persoon ook mee naar binnen komt en binnen op je wacht. De massage is altijd 1 op 1 tussen masseur en cliënt, dus meegaan naar de massageruimte is niet mogelijk. Enkel bij een massage van een cliënt onder de 18 jaar is het als begeleider (bv een ouder) mogelijk om bij de 1e massage aanwezig te zijn in de massageruimte. Dit kan ook bij de partnermassage, de massage voor stellen, de vriendinnen massage of bij masseer de masseur.

Onder de 18 jaar

Je bent meer dan welkom, er is zelfs een aangepast jongerentarief. Een afspraak is echter enkel mogelijk indien je ouders op de hoogte en akkoord zijn. Mijn massages zijn uiterst respectvol en worden met zeer grote zorgvuldigheid gegeven, maar het blijven blootgewone massages, waarbij je als client geheel ontkleed en (uiteindelijk) zonder bedekking van een handdoek op de massagetafel ligt.


Sieraden

Ringen, kettingtjes of armbandjes, doe ze zoveel mogelijk af. Ze werken beperkend op je massage en zitten altijd in de weg. Piercings kunnen natuurlijk wel blijven zitten.

Telefoon

Je telefoon staat geheel uit of in de 'niet storen' modus. Moet je echt bereikbaar blijven? Stem dit dan vooraf met me af.

Afrekenen

Bij je eerste bezoek wil ik graag contant of via een betaalverzoek afrekenen, voorafgaande aan de massage. Kom je daarna vaker op bezoek, dan kan afrekenen ook achteraf middels een factuur en via IDEAL.Beperkingen

Er zijn omstandigheden te benoemen waarbij er geen massage of enkel een aangepaste massage gegeven mag worden. Heb je nu reeds twijfels of er beperkingen voor je zijn m.b.t. een massage? Neem dan gerust contact op, dan kan ik je adviseren. Veelal staan evt specifieke beperkingen per massage ook beschreven bij de verschillende massagevormen.

Medicijngebruik

Indien je bloedverdunners en/of spierverslappers gebruikt, is een massage wel mogelijk, maar dan moet ik daar rekening mee houden en veel minder druk uitoefenen. Ook andere medicijnen kunnen beperkend zijn m.b.t. een massage. Helaas ben ik geen dokter, dus als je veel medicijnen gebruikt, stem dan vooraf met je huisarts af of een massage daarbij past. Vooral een hot Stone massage is erg gevoelig in combinatie met medicijn gebruik. 

Zwangerschap

Als je zwanger bent of probeert te worden (dan weet je immers niet of je reeds zwanger bent) dan wil ik dat zeker weten. Dat is namelijk erg belangrijk voor het al dan niet toepassen van fricties (zelfs op je schouder) en de wijze waarop ik de massage uitvoer, bv je buik. Alle afvalstoffen die vrijkomen door de massage gaan naar het ongeboren kindje, dus het is echt super belangrijk om deze informatie met me te delen. Denk hier ook aan als deze situatie in de toekomst wijzigt! Natuurlijk blijft dit strikt vertrouwelijk. 


Menstruatie

De lomi lomi massage en de klassieke massage zijn wat minder geschikt om te ondergaan tijdens je menstruatie. Alle andere massages kunnen tijdens de menstruatie gewoon plaatsvinden. Als je tijdens je menstruatie voor een massage kiest, gebruik dan simpelweg een tampon. Dit is voor mij totaal niets bijzonders, er zijn meer cliënten die tijdens hun menstruatie voor een massage kiezen. Indien je jezelf niet prettig bij voelt bij een massage tijdens je menstruatie of als je dit zelf gewoon minder prettig vindt omdat je blootgewoon op de massagetafel ligt, houd dan rekening met je menstruatiecyclus bij het inplannen van je massage afspraken.

Klachten en Ziekte

Lichamelijke klachten of ernstige ziektes kunnen redenen zijn om niet gemasseerd te mogen worden. Ben je ziek, bepaal dan zelf of in overleg met de huisarts of een massage mogelijk is. Als je jezelf echter niet lekker voelt, bv bij verkoudheid, buikgriep, ect dan is een massage niet erg prettig. Bij kanker is een aangepaste ontspannende massage mogelijk, waarbij het altijd een massage is die totaal zonder druk wordt uitgevoerd. Ik zal altijd de vraag stellen of je onder behandeling bent bij een arts en of er andere zaken zijn waarmee ik rekening moet houden. Wees hier altijd eerlijk in, het gaat tenslotte om je eigen gezondheid! Het spreekt voor zich dat alles altijd vertrouwelijk blijft. Ik ben zeker geen huisarts of medisch deskundige, een massage onderga je altijd op eigen risico.


Lichaamsbeharing

Te veel lichaamsbeharing kan zeker een rede zijn om niet gemasseerd te kunnen worden. Een klassieke massage kan hierdoor erg pijnlijk zijn of is simpelweg niet mogelijk. Bij elke massage heeft een onthaard lichaam absoluut de voorkeur, maar het is uiteraard geen verplichting. 

Hoofdpijn

Bij stevige hoofdpijn raad ik een massage af. Indien je toch een massage wilt ondergaan, kies dan voor de ontspannende massage, laat me zeker weten dat je hoofdpijn hebt en laat me zeker ook weten als je hiervoor pijnstillers hebt ingenomen.