Massagevisie

Iedere masseur heeft een eigen massagevisie. Waarom geef je de massages op de manier waarop je dat doet, wat is het achterliggende idee, hoe kijkt de masseur tegen een massage aan en ga zo maar even door. Daarnaast geeft iedere masseur ook een persoonlijke draait aan een massage. Als je bij 100 masseurs een ontspannende massage boekt, dat krijg je ook 100 verschillende massages. Dat is in mijn ogen juist heel mooi. Je kiest niet enkel een massage uit, je kiest ook voor een masseur en de massagevisie die aan de massages ten grondslag ligt.

Massagestromen

Er zijn zit een heel belangrijk verschil in de manier waarop je massages geeft. Je hebt massagepraktijken die zich echt richten op de spieren, meer als een fysio dat zou doen. Dan masseer je een been, een rug of een arm. Bij mij is dat anders, Ik masseer je als mens. Je bent als mens meer dat enkel een verzameling van botten, spieren en weefsel. Bij al mijn massages gaat het om jou als mens als geheel.

Massagetherapie

Mijn massagevisie is gericht op jou als mens. Het gaat ook om de massagebeleving in het totaal. Een massage is ook goed voor je zelfvertrouwen, kan angsten verminderen, helpt bij depressies, maakt het leven dragelijker bij anorexia en kan veel doen bij slapenloosheid. Dat maakt dat een massage vanzelf massagetherapie wordt.

Coaching

Met mij kan je ook gewoon heel open en vrij kletsen over wat je bezighoudt, je problemen bespreken, je wensen aangeven en simpelweg in 100% vertrouwen aangeven waarmee en hoe ik je het beste zou kunnen helpen en wat je fijn zou vinden.


Blootgewoon

Een belangrijk onderdeel van mijn massagevisie is dat iedereen geheel ongekleed en onbedekt op de massagetafel ligt, ongeacht leeftijd of gender. Het gaat hierbij om een volledige overgave, want een massage ondergaan met kleding aan staat voor mij gelijk aan douchen met een paraplu. Een blootgewone massage geeft zoveel meer beleving en het resultaat is vele malen beter.

Dichtbij

Omdat ik juist aandacht voor je heb als mens, kom ik ook erg dichtbij. Ik houd je vast als je het moeilijk hebt, sla mijn arm om je heen als je verdrietig bent of geef je een knuffel als ik merk dat je die nodig hebt. Dat is echt een hele andere benadering dat een fysio die heeft. Soms is dat even wennen, het komt erg dichtbij. 

Aanraking

Aanraking doet meer met een mens dan je denkt. Het is een eerste levensbehoefte. Dat is ook de reden dat ik bijna het gehele lichaam betrek bij mijn massages. Borsten, liezen en billen worden ook meegenomen bij iedere massage. Respectvolle aanraking van mij als masseur mag ook gewoon. Het geeft soms juist meer gelijkwaardigheid. 


Anders dan anders

Met deze achterliggende massagevisie geef ik al mijn massages. Ik hoor vaak terug dat mensen nog nooit een massage zoals bij mij ervaren hebben. Het is anders dan de standaard en vaak krijg ik heel veel dankbaarheid terug, mensen zijn erg blij dat ze me gevonden hebben. Ben je puur op zoek naar een massage zoals een fysio geeft, dan past mijn massagevisie wellicht niet bij jou voorkeuren. Natuurlijk geef ik ook de stevige klassieke sportmassage, maar dan nog steeds op basis van mijn massagevisie, waarbij jij als mens centraal staat. Juist als je dat erg prettig vindt, zijn mijn massages een aanrader.

Maak je eigen keuzes

Wellicht past mijn massagevisie helemaal niet bij je en dat is prima. Er zijn zoveel masseurs en praktijken, kies diegene die het beste aansluit bij jou wensen en grenzen. Laat je echter niet beïnvloeden door anderen, als mijn massagevisie wel goed bij je past. Er zijn al genoeg vooroordelen over massages, oordelen kan pas als je het zelf ervaren het. Kiezen voor mijn massages en mijn massagevisie is gelijk aan kiezen voor jezelf, dat zou iedereen wat meer mogen doen. Maak vooral je eigen keuzes in het leven, dat is altijd het beste.