Massagevisie

Iedere masseur heeft een eigen massagevisie. Waarom geef je de massages op de manier waarop je dat doet, wat is het achterliggende idee, hoe kijkt de masseur tegen een massage aan en ga zo maar even door. Daarnaast geeft iedere masseur ook een persoonlijke draait aan een massage. Als je bij 100 masseurs een ontspannende massage boekt, dan krijg je ook 100 verschillende massages. Dat is in mijn ogen juist heel mooi. Je kiest niet enkel een massage uit, je kiest ook voor een masseur en de massagevisie die aan de massages ten grondslag ligt.

 

Massagestromen

Er zijn zit een heel belangrijk verschil in de manier waarop je massages geeft. Je hebt massagepraktijken die zich echt richten op de spieren, meer als een fysio dat zou doen. Dan masseer je een been, een rug of een arm. Bij mij is dat anders, Ik masseer je als mens. Je bent als mens meer dat enkel een verzameling van botten, spieren en weefsel.

 

Massagetherapie

Mijn massagevisie is gericht op jou als mens. Het gaat ook om de massagebeleving in het totaal. Een massage is ook goed voor je zelfvertrouwen, kan angsten verminderen, helpt bij depressies en kan veel doen bij slapeloosheid. Dat maakt dat een massage vanzelf massagetherapie wordt. Dit is een hele mooie combinatie die werkt!

 


Coaching

Met mij kan je ook je problemen bespreken en simpelweg in 100% vertrouwen aangeven waarmee en hoe ik je het beste zou kunnen helpen. Ook na een massage mag je me altijd even bellen of appen als je het ergens moeilijk mee hebt. 

Blootgewoon

Mijn massage onderga je geheel ontkleed. Het is mijn visie en ook mijn praktijk ervaring, dat je jezelf hierdoor veel meer overgeeft aan de massage,  waardoor het resultaat beter en het effect vele malen groter is. 


Anders dan anders

Met deze achterliggende massagevisie geef ik al mijn massages. Ik krijg heel veel dankbaarheid terug, mensen zijn erg blij dat ze me gevonden hebben. Ben je puur op zoek naar een massage zoals een fysio geeft, dan past mijn massagevisie wellicht niet bij jou voorkeuren. Natuurlijk geef ik ook de klassieke sportmassage, maar dan nog steeds op basis van mijn massagevisie, waarbij jij als mens centraal staat.

 

Maak je eigen keuzes

Wellicht past mijn massagevisie helemaal niet bij je en dat is prima. Er zijn zoveel masseurs en praktijken, kies diegene die het beste bij jou aansluit. Kiezen voor mijn massages en mijn massagevisie staat gelijk aan kiezen voor jezelf, dat zou iedereen wat wat vaker mogen doen. Als mijn massagevisie niet aansluit bij jouw wensen of voorkeuren, dan help ik je graag zoeken naar een andere praktijk. 

 


Vooroordelen

Er zijn heel veel vooroordelen over massages en massagepraktijken, vooral als je de massage geheel ongekleed ondergaat zoals bij mijn praktijk. Iedere respectabele massagepraktijk heeft met deze vooroordelen te maken en dat is voor mij helaas niet anders. Je hebt een contactberoep en bent lichaamswerker. Niet iedereen heeft hier het juiste beeld bij en als respectabele massagepraktijk vindt ik dit best lastig. Er worden onterechte aannames gedaan en soms veroordelen mensen je praktijk, je massagevisie, en je werk als masseur en coach al bij voorbaat. Mensen hebben soms hun beschuldigingen en oordeel al klaar liggen en nemen hun eigen vertekende beeld voor waarheid aan, terwijl ze nog nooit of te nimmer een massage in mijn praktijk hebben ondergaan en mij totaal niet kennen.

 

In het verleden shoot ik vaak in de verdediging, maar ik heb geleerd om dat niet meer te doen. Het is prima als je een oordeel hebt over massagetherapie, over mij als masseur of over mijn praktijk. Het enige wat ik van je vraag is respect. Ik respecteer jouw mening en standpunt, respecteer ook die van mij. 

 

Heb je vragen, twijfels of een vooroordeel over mijn massagepraktijk en massagevisie? Ik vertel je graag waar ik en mijn praktijk voor staan, hoe uiterst respectvol en zorgvuldig mijn massages zijn en hoe mijn massagevisie en praktijk zijn gericht op het helpen van anderen, van mens tot mens.

 


Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden