Massage(therapie) en Coaching?

Wat is nu een massage, wat is therapie en wat is coaching? Het lijkt heel lastig, maar het is in mijn ogen vrij simpel. Een masseur geeft je een massage, met een therapeut kan je in vertrouwen praten over je problemen en een coach kan je verder op weg helpen en ondersteunen. Een massagetherapeut is voor mij iemand die massage combineert met gesprekken. De massage wordt aangepast aan dat gesprek en andersom, zodat het een totaal beleving wordt. Het is gewoon erg fijn om in 100% vertrouwen met een ander mens te praten, zonder oordeel en zonder allerlei randvoorwaarden. Wetende dat je alles kan bespreken, zonder taboes en zonder angst dat het ooit met een ander wordt gedeeld. Het geeft opluchting en rust om echt alles met iemand in vertrouwen te delen. Die rust en het vertrouwen werkt dan weer door in de massage. Als coach kan ik je ook buiten de massagetherapie om je hiermee helpen, ondersteunen en begeleiden.

Massagetherapeut?

Ik heb enkel een aantal massage opleidingen gevolgd en heb totaal geen opleiding als therapeut. Toen ik startte met mijn massagepraktijk had ik ook niet kunnen voorzien hoeveel een massage in mensen losmaakt en welke band ik met mijn cliënten zou opbouwen. Inmiddels durf ik best te zeggen dat ik door mijn praktijkervaring ben veranderd van een masseur naar een massagetherapeut. Veel van mijn cliënten nemen mij volledig in vertrouwen en delen hun problemen of angsten met mij. Hierdoor heb ik diepgaande gesprekken en kan ik middels deze gesprekken en mijn massage iedereen veel beter helpen. 

Is praten verplicht?

Nee natuurlijk niet. Je komt als basis voor een massage op bezoek. Weet echter dat als je wilt praten, dat dit altijd mag en kan. Het maakt totaal niet uit waarover, er zijn geen taboes en alles mag aan bod komen. Natuurlijk in 100% vertrouwen. Wellicht maakt de massage al zoveel in je los dat je bij een volgend bezoek eerst wilt praten. Als je deze behoefte voelt, doe het gewoon. Het mag echt en ik nodig je hiervoor van harte uit. Wil je juist niet praten en enkel voor een massage op bezoek komen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom, dat 'spreekt' voor zich. 

Coaching en begeleiding

Een massage maakt vaak meer bij een mens los. Emoties en gevoelens komen aan de opervlakte, vaak terug te herleiden aan problemen van vroeger of juist problemen van het heden. Dit kan ik als massagetherapeut niet zomaar negeren, ik wil je juist ook daar mee helpen en ondersteunen. Ik kan je hierin coachen en je persoonlijke begeleiding bieden. Van een zeer open en vertrouwelijk gesprek, adviseren of wat dan ook, het maakt echt niet uit, zolang het jou maar weer een stapje verder helpt.