Voorstelrondje

Mijn naam is Henk Hendriks, geboren in 1966, getrouwd met Marianne. We hebben een zoon, Jowie. Na een opleiding tot kok/kelner heb ik nog een vervolgopleiding tot brood- en banketbakker gevolgd en heb ik 12 jaar in een banketbakkerij gewerkt. Daarna heb ik een andere weg gekozen en momenteel ben ik werkzaam als coördinator op een ICT ontwikkelafdeling.

Waarom massages gegeven

Ik ga persoonlijk al jaren naar een masseur en heb gemerkt dat dit erg goed voor me is. Het leek mij leuk om ook zelf massages te kunnen geven en om zo ook andere mensen deze weldaad te gunnen. Vandaar ook dat ik meerdere massage-opleidingen heb gevolgd en afgerond. Ook blijf ik steeds op zoek naar andere massagevormen, waarvan ik denk dat ze leuk zijn om te geven en te ondergaan.

Wanneer ben ik gestart

In het jaar 2012 ben ik gestart met het geven van massages en het volgen van meerdere massage opleidingen. Ik heb geheel 2012 genomen om hier veel praktijkervaring in op te doen. De reacties zijn alleen maar positief en ook zelf vind ik het geven van massages erg leuk. Het geeft me een voldaan gevoel als ik iemand met een massage een heel ontspannen en relaxed gevoel kan geven. Maar ook berichten van afgenomen klachten nadat ik een massage heb gegeven, motiveren mij sterk om er mee door te gaan. 

Waarom lage tarieven

Massage zie ik als onderhoud van lichaam en geest. Omdat ik overtuigd ben dat een massage goed is voor iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht, wil ik een massage  ookbereikbaar houden voor iedereen. Massage mag geen luxe product zijn. Mijn tarieven zijn laag, daar ze zijn gebaseerd op de onkosten die ik maak. Ik heb hierbij totaal geen enkel winstoogmerk. Een massage moet laagdrempelig zijn, vandaar ook dat ik anderen wil aanmoedigen om ook zelf te gaan masseren en bied ik al mijn cliënten de mogelijkheid om het zelf ook eens te proberen.


Blootgewone massages

Sommige vinden het vreemd dat ik mijn massages enkel geef op een geheel ontkleed lichaam en bijna het volledige lichaam in de massage meeneem. Dit is echter mijn denkwijze, visie en manier van masseren, daar ik een volledige massage wil kunnen geven. Een massage ondergaan met kleding of ondergoed aan is voor mij hetzelfde als douchen met een paraplu. Je staat dan inderdaad wel onder de douche, maar of dat effectief en handig is, dacht het niet. Ik wordt dan ook te veel beperkt in mijn massagetechnieken. De mate van overgave bij een blootgewone massage is ook veel groter, waardoor het effect van de massage ook veel groter is. 


Al mijn cliënten liggen ‘blootgewoon’ op de massagetafel, zonder bedekking van een handdoek. Dit is voor mij echt niets bijzonders, maar de normale gang van zaken. Op deze wijze heb ik al ruim 1500 blootgewone massages gegeven. Uitzondering hierop zijn de introductiemassage en de eerste stappen van de puberteitsmassage en de anorexia massagekuur. Iedere masseur werkt op zijn eigen manier en dit is mijn manier van masseren. Mocht je dit lastig vinden of er eerst aan willen wennen, kies dan de introductiemassage als eerste massage.

 

Is dit echt niets voor jou? Zoek dan simpelweg een andere masseur waarbij je wel gekleed of met ondergoed aan op de massagetafel kunt liggen. Deze keuze ligt uiteraard helemaal bij jezelf. Het is natuurlijk absoluut geen probleem als daar je voorkeur naar uit gaat. Een massage draait echt om jou, kies daarom zeker de massage en de masseur die het beste aansluiten bij jouw wensen.