Klassieke Massage

De klassieke massage is een combinatie van diverse massagetechnieken. Gedurende deze massage loop ik een groot deel van je spiergroepen na en daar waar ik spanning voel, zal ik deze bewuste spiergroep wat extra aandacht geven door een combinatie van klassieke, ontspannings- en/of Cupping massage technieken. Ook zal ik op bepaalde spieraanhechtingen fricties toepassen. Deze massagevorm is aan te raden als je specifieke klachten hebt, zoals last van je rug, schouders, billen, benen of gewoon spierpijn in het algemeen. Het is geen deelmassage, maar altijd een klassieke massage van het gehele lichaam. Feitelijk is het zo dat geen enkele massagebehandeling hetzelfde hoeft zijn. Al naar gelang de zaken die ik tegenkom, pas ik een massagetechniek toe waarvan ik denk dat deze van toepassing is en kan helpen. Na de klassieke massage volgt er altijd een gedeelte ontspannende massage.

Steviger

Deze massage is wat steviger dan een normale massage. Als je echter een echte sportmassage bent gewend, dan is deze massage wellicht wat te zacht voor je. Het is zeker het doorwerken van het lichaam, maar wel met beleid.

 

Is de massage pijnlijk

Een klassieke massage kan best wat gevoelig zijn, vooral als je ergens al wat last van hebt. De dag na de massage kan je wat extra (spier)pijn ervaren, maar daarna moet het altijd minder zijn als voorafgaande aan de massage.

 

Beperkingen

Deze massagevorm kent wat beperkingen, maar daar is veelal een oplossing voor te vinden. Geef zeker even door als je bloedverdunners of spierverslappers gebruikt, want dan kan ik daar rekening mee houden. Een klassieke is bijna niet mogelijk als je te sterk behaard bent. Dit zou te pijnlijk zijn.

 


Blootgewoon

Bij al mijn massages lig je ongekleed en onbedekt op de massagetafel. Hierdoor is je overgave aan de massage veel groter, wat het effect en resultaat van de massage zeer ten goed komt. 

Afspraak maken

Een afspraak maken voor een massage in mijn praktijk gaat heel gemakkelijk online. Je ziet direct de vrije dagen en tijdstippen in mijn agenda. Voor een massage aan huis graag eerst contact opnemen.Ik kom al heel lang bij Henk, maar gisteren kwam ik met de ergste klachten ooit. Henk weet op zo'n moment de juiste spier(en) te raken waardoor ik bijna tegen zijn lage plafond stuiterde tijdens de massage. Maar dat was even noodzakelijk. Wat mij altijd opvalt is dat hij ook spieren raakt waar jij geen pijn voelt maar waar wel spanning zit. Ja, oprecht een aanrader ( maarruh, ik wil ook nog een plekje in zijn agenda :-) )

 

Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden