Klassieke Massage

De klassieke massage is een combinatie van diverse massagetechnieken. Gedurende deze massage loop ik een groot deel van je spiergroepen na en daar waar ik spanning voel, zal ik deze bewuste spiergroep wat extra aandacht geven door een combinatie van klassieke, ontspannings- en/of Cupping massage technieken. Ook zal ik op bepaalde spieraanhechtingen fricties toepassen. Deze massagevorm is aan te raden als je specifieke klachten hebt, zoals last van je rug, schouders, billen, benen of gewoon spierpijn in het algemeen. Het is geen deelmassage, maar altijd een klassieke massage van het gehele lichaam. Hierbij wordt er een gerichte massage toegepast, waarbij ook de borstspieren, binnenzijde van de bovenbenen en de liezen in de massage worden meegenomen. Feitelijk is het zo dat geen enkele massagebehandeling hetzelfde hoeft zijn. Al naar gelang de zaken die ik tegenkom, pas ik een massagetechniek toe waarvan ik denk dat deze van toepassing is en kan helpen. Na de klassieke massage volgt er altijd een gedeelte ontspannende massage.

Is de massage pijnlijk

Een klassieke massage kan best wat gevoelig zijn, vooral als je ergens al wat last van hebt. De dag na de massage kan je wat extra (spier)pijn ervaren, maar daarna moet het altijd minder zijn als voorafgaande aan de massage.

 

Beperkingen

Deze massagevorm kent wat beperkingen, maar daar is veelal een oplossing voor te vinden. Geef zeker even door als je bloedverdunners of spierverslappers gebruikt, want dan kan ik daar rekening mee houden. Een klassieke is bijna niet mogelijk als je te sterk behaard bent. Dit zou te pijnlijk zijn.

 Ik kom al heel lang bij Henk, maar gisteren kwam ik met de ergste klachten ooit. Henk weet op zo'n moment de juiste spier(en) te raken waardoor ik bijna tegen zijn lage plafond stuiterde tijdens de massage. Maar dat was even noodzakelijk. Wat mij altijd opvalt is dat hij ook spieren raakt waar jij geen pijn voelt maar waar wel spanning zit. Ja, oprecht een aanrader ( maarruh, ik wil ook nog een plekje in zijn agenda :-) )