Fixed Cupping Massage

Fixed Cupping is een eeuwenoude traditie van de Chinese cupping, ook wel vacussage genoemd. Cupping werd duizenden jaren geleden ontwikkeld en hoewel de technieken zijn gemoderniseerd, is de oorspronkelijke filosofie hetzelfde gebleven. Cupping bestaat uit het creëren van een vacuüm, door het afzuigen van de lucht. De cups worden geplaatst op een geselecteerd gebied van het lichaam zonder verplaatsing. Het vacuüm trekt de huid en spierlaag naar omhoog, waardoor er een betere doorbloeding en lymfecirculatie ontstaat. Het onderliggende weefsel wordt verhoogd, en halverwege het kopje in gezogen. Het doel van deze cupping is om de circulatie te verbeteren, te helpen om pijn te verlichten, warmte te verwijderen en de gifstoffen die blijven hangen in de weefsels van uw lichaam eruit te trekken. U zult doorgaans een strak gevoel in het gebied van de beker voelen. Vaak is dit gevoel ontspannend en rustgevend, maar soms kan het ook wat onaangenaam aanvoelen, waarbij het altijd mogelijk is om het vacuüm in de cups te verminderen of wat eerder te stoppen.

Een zichtbare massage

Fixed Cupping zorgt ervoor dat de huid tijdelijk rood, blauw of paars kleurt, vooral als er zich een blessure of blokkade bevindt onder het gebied dat werd ge-cupped. De duur van de verkleuring van de huid kan variëren van enkele uren tot enkele dagen. 

 

Beperkingen

De contra-indicatie voor cupping zijn open wonden, koorts, ontsteking van de huid en bij zwangerschap tijdens de eerste drie maanden. Te veel lichaamsbeharing kan ook beperkend werken, daar de cups dan hun zuigkracht verliezen.  

 


Blootgewoon

Bij al mijn massages lig je ongekleed en onbedekt op de massagetafel. Hierdoor is je overgave aan de massage veel groter, wat het effect en resultaat van de massage zeer ten goed komt. 

Afspraak maken

Een afspraak maken voor een massage in mijn praktijk gaat heel gemakkelijk online. Je ziet direct de vrije dagen en tijdstippen in mijn agenda. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met me op.Mijn eerste massage met Henk heb ik de Cupping Massage ondergaan. Dat er meer massages komen is zonder twijfel! De Cupping Massage zorgt ervoor dat de afvoer van afvalstoffen zou bevorderen, meer dan andere massages. Ik was daags ervoor begonnen met een vastenkuur en ik had al 2 dagen hoofdpijn, vandaar deze keuze. De dag na de massage had ik geen hoofdpijn meer! De massage heb ik als zeer prettig ervaren en vooral het stukje ontspanningsmassage was heel fijn. Henk is heel integer en zorgzaam en weet een veilige bedding te creëren. Mijn ijskoude voeten werden fijn door hem in een warme handdoek verpakt!

 

De Cupping Massage was heerlijk, ik heb redelijk goed geslapen en als ik wakker was voelde ik me heerlijk ontspannen. Ik heb me tijdens de massage geen moment ongemakkelijk gevoeld. Ook heb ik het idee dat mijn benen minder vocht vast houden, zaterdag 19km gelopen en dit keer niet hele dikke striemen van de sokken in mijn benen. Ik kom graag nog eens terug voor een massage.

 


Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden