Coaching

Van massage naar massagetherapie

Er zijn omstandigheden waarbij de combinatie van massagetherapie en coaching een beter resultaat geeft dan enkel maar een massage. Als je een massage boekt, dan wordt deze tijd ook echt aan de massage besteed, maar soms wil je meer. In vertrouwen praten over een probleem waar je mee zit, een bepaalde situatie bespreken of hele specifieke omstandigheden, angsten of klachten aan me voorleggen om samen te bepalen of en hoe ik je daarbij kan helpen, door massagetherapie, coaching of wat dan ook. Soms weet je zelf wat je het beste kan helpen en waar jij het meeste aan zou hebben. Denk jij dit ook al te weten, bespreek het dan met me, natuurlijk in volledig vertrouwen en zonder oordeel. Jij voelt wat je voelt en voor jou is het dan ook zo. 

 

De start

Feitelijk is iedere start van een coaching traject een persoonlijk gesprek, gevolgd door een massage. Ik reserveer hier altijd 2 uur voor, zodat we ruim de tijd hebben voor het gesprek, maar ook voor de massage. Het is even afhankelijk van de situatie en het moment hoe de tijdsverdeling tussen het gesprek en de massage zal zijn en ook het soort massage is afhankelijk van het gesprek.

 

Het vervolg

Hoeveel sessies zijn er nodig en in welke frequentie? Dit staat nooit vooraf al vast. Dit is afhankelijk van de situatie en ieder mens is verschillend. Door mijn ervaring kan ik na de eerste sessie wel een advies geven over het te volgens schema en wat de beste keuze zou zijn. Het vervolg bepalen we altijd samen, in onderling overleg en wat voor ons beide goed voelt.

 

Leeftijdsfase

Coaching trajecten zijn niet leeftijdsgebonden. In iedere levensfase kunnen er zaken zijn die je moeilijk vindt, die je leven kunnen beperken of kunnen er vragen bij je spelen die je eigenlijk niet aan iemand anders kan of durft te stellen. Weet dat dit bij mij altijd kan, ongeacht het onderwerp en ongeacht je wensen, angsten of problemen. 

 

Schaamte

Je bent in een veilige en vertrouwde omgeving, waarin alles aan bod mag komen en alles zonder schaamte of taboe besproken mag worden, zonder dat dit ooit met andere wordt gedeeld en zonder dat je hierover een oordeel terug zal krijgen. Voel je hierin compleet vrij. Bespreek je wensen, issues of klachten. Je bent en blijft altijd van harte welkom.

 


Contact

Natuurlijk is het altijd maatwerk, want ieder mens is anders. Ook mijn aanpak is bij iedereen anders, net waar de situatie om vraagt. Er is geen vooraf opgesteld plan, we kijken samen wat goed voor je voelt en dan gaan we samen hiermee aan de slag. Natuurlijk is het spannend, dat snap ik helemaal, vooral de 1e keer. Ook voor de eerste keer contact opnemen kan moeilijk zijn. Feitelijk erken je hiermee dat er wat bij je speelt, wat best emoties kan en mag oproepen. Je mag bellen, maar als je het lastig vindt, app dan gewoon. Dat is anoniem en voelt soms veiliger. 

Afspraak Maken

Een afspraak voor een coaching en massagetherapie sessie kan je zelf inplannen. Je bent welkom vanaf 18 jaar of ouder. Afhankelijk van de situatie kijken we samen wat de verdeling is tussen de tijd voor het gesprek en de tijd voor de massagetherapie. Vaak zijn de gesprekjes rond de 30 minuten. Soms is dat al heftig genoeg, daarna gaan we starten met de massage. Afhankelijk van de situatie, de voortgang en in onderling overleg, boek je zelf daarna weer een nieuwe coaching sessie of gaan we verder met losse massage afspraken. Vragen? Neem gerust eerst contact op.


Wat ik je kan bieden

Mijn coaching is ontstaan uit mijn praktijkervaring, interesse en mijn zelfstudies. Ik heb hier zeker geen specialistische opleidingen voor gevolgd en hier ook niet de nodige diplomering voor. Ik merk gewoon dat ik goed kan luisteren en rust kan bieden. Natuurlijk kan het nooit of te nimmer zo zijn dat je bij heftige problemen en issues enkel bij mij hiervoor op bezoek komt. Ik zie mezelf hierin enkel als een hele kleine menselijke aanvulling en hoop dat ik iets voor je kan en mag betekenen van mens tot mens. Ik ben zeker geen vervanging van de professionele hulpverlening of zorginstanties en adviseer je altijd om bij heftige zaken ook contact met professionele organisaties, instanties en zorgverleners op te nemen, die zijn gespecialiseerd en gericht zijn op jouw specifieke situatie en die samen met jou de beste behandeling voor je kunnen bepalen en vaststellen. Overleg met die instanties of massages een aanvulling op je behandeling kunnen zijn.  Ik zal dit zeker met je afstemmen. Er zijn nu eenmaal heftige zaken, situaties en issues waarvoor je beter naar de specialistische en professionele zorginstanties kan gaan.

 

Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden