Massagetherapie voor jongeren

Als je veel moet leren, veel op je mobiel zit of als je veel nadenkt, dan draait je hoofd waarschijnlijk overuren en krijgt je lijf misschien veel minder aandacht. Ook gedurende de puberteit komt het vaak voor dat je niet lekker in je vel zit. Soms gaan dingen niet zoals je wilt en voel je verdriet, onzekerheid, boosheid. Soms heb je het idee dat je niets goed kan doen, dat niemand je aardig vindt en dat je omgeving je niet begrijpt. Je gedachten malen door, maar je weet niet hoe je dit kunt stoppen. Daardoor kan het gebeuren dat je zelf totaal mist dat je lijf strak staat van de spanning of dat je ergens pijn hebt, je jezelf ergens druk over maakt of iets je geraakt heeft. Het kan zijn dat je er last van hebt, maar waarschijnlijk ben je er aan gewend geraakt en weet je niet meer beter. Middels massagetherapie ga je je lijf meer voelen en kan je merken hoe het echt met je is en wat goed voor je zou zijn.


Coaching

Door massagetherapie te combineren met coaching, zal je merken dat het enorm fijn is om echt alles met iemand in volledig vertrouwen te kunnen bespreken, advies te vragen en ervaringen te delen, zonder daar ooit een oordeel over terug te krijgen. Is praten verplicht? Nee, zeker niet! Soms wil je juist even niet praten en dat is ook goed en ‘spreekt’ voor zich.

Wat kan het voor je doen

Ik heb ruime ervaring met massagetherapie en coaching voor tieners en jongeren. De resultaten zijn altijd erg mooi en het blijft voor mij nog steeds bijzonder wat massagetherapie en coaching kan doen en betekenen, vooral op jongere leeftijd. Beter in je vel zitten, dichter bij jezelf komen en soms zelf weer meer zin in het leven en de toekomst hebben. Ja, dat is nogal wat, maar ik spreek uit ervaring!


Een massage, dat is best eng, toch?

Als je nog nooit een massage hebt ondergaan, dan is de keuze niet zo gemakkelijk. Het is de 1e stap die juist zo erg lastig is. Aanraking is op jongere leeftijd vaak eng en niet vanzelfsprekend, terwijl het juist een wereld van verschil kan maken. En dan wellicht jezelf ook nog openstellen en praten met iemand, dat is al helemaal een probleem. En daarbij ken je me nog niet eens, dat is ook super spannend, toch? Hoe kan massagetherapie er nu juist voor zorgen dat je jezelf fijn en relaxed voelt?  Wees gerust, je bent niet de enige die dit zo voelt. Je zal merken dat als we elkaar ontmoeten, ik erg open en relaxed ben en dat je jezelf al snel thuis en op je gemak zal voelen. Heb je vragen of twijfels, neem gerust contact op.

Het Stappenplan

Natuurlijk mag je iedere massage uit mijn aanbod uitkiezen en daar een afspraak voor inplannen, je bent meer dan welkom. Als je echter de eerste stap erg moeilijk vindt, dan bied ik je een stappenplan aan, waarbij je langzaam kan wennen een het ondergaan van een blootgewone massage. Je kiest zelf uit op welke stap je wilt starten. Iedere volgende massage is dan altijd een stapje hoger en zo werken we samen toe naar een echte massage. Ik houd bij op welke stap je zit. Bij je eerste bezoek stemmen we samen af welke massage bij je past en op welke stap je wilt starten.

Stap 1 t/m 4

Een massage, waarbij je het ondergoed aan kunt houden of zelfs een bikini aan mag doen. Je blijft gedurende de massage redelijk afgedekt onder de handdoek liggen.


Een massage, waarbij je deels wordt afgedekt met handdoeken, maar wel geheel ontkleed onder de handdoek ligt. Billen, borsten en schaamstreek blijven hierbij altijd afgedekt met handdoeken. 


Een massage, waarbij je geheel ontkleed op de massagetafel ligt. Bij de massage van de voorzijde van het lichaam blijven de borsten en schaamstreek afgedekt met handdoeken. De massage van de achterzijde van het lichaam is een blootgewone massage zonder bedekking van een handdoek. 


Dit is de blootgewone massage zoals ik die al jaren geef. Afhankelijk van de massage, zal de handdoek in stapjes of bij aanvang worden weggenomen. 


Afspraak onder de 18 jaar

Als je onder de 18 jaar bent, dan is voor mij erg belangrijk dat je ouders op de hoogte zijn, voordat je een afspraak gaat inplannen. Je ouders mogen ook contact met me opnemen, voor jou de afspraken plannen en/of me zonodig alle vragen stellen. evt komen jullie samen eerst een keertje kennismaken, jullie zijn van harte welkom. Meer info...

" Toen ik voor het eerst bij Henk kwam, was ik ontzettend zenuwachtig. Ik was erg onzeker en ik liet me vooral leiden door wat anderen zeiden, deden en vonden. Ik deed wat mij het beste leek in de ogen van anderen. Ik nam nooit genoegen met mezelf of met mijn keuzes en ik hield niet van wie ik was. En nu, een aantal maanden en een aantal massages later, sta ik zelfverzekerder in mijn schoenen, durf ik beter uit te spreken wat ik vind en wat ik wil en word ik blij als ik in de spiegel kijk! Ik voel me energieker, ik slaap beter en ik heb een positievere kijk op het leven gekregen. Het verbaast me na iedere massage nog steeds wat voor impact een massage op mijn lichaam en geest heeft!  " 

" Henk's massages zijn niet alleen gewoon lekker ontspannend, maar hebben ook een fijne nawerking. Tijdens en vlak na een massage voelt het vaak ontspannen aan,  maar mijn moeder heeft op de autoreis terug naar huis al vaak genoeg gezegd 'joh wat ben jij ineens druk' , dat klopt. Ik merk vaak dat ik na de massages meer energie heb en het neemt voor mij ook nog eens veel pijn weg. " 

" Na de massage voelde ik nog geen verschil maar na dat ik een nacht had geslapen had ik veel meer energie. Vlak na de massage was ik zo erg ontspannen dat ik thuis meteen in slaap viel. En ik had voor de massage spierpijn in mijn been en dat was ook nog maar amper te voelen. En eerst is het raar dat je helemaal stil moet zijn maar na een minuut wil je ook graag stil zijn. Ik vond het heel fijn verder en ik denk dat ik wel vaker terug kom. " 

"Het was hééééééél ontspannend, dit ga ik zeker nog een keer doen!” Onze dochter, 12 jaar oud, maakt sinds enkele maanden gebruik van Henk’s massages. Ze heeft juveniele fibromyalgie en heeft al diverse therapieën gehad. De massage van Henk vindt ze erg prettig, omdat Henk als enige therapeut geen enkele druk op haar legt van 'je zou zus of zo moeten doen' en geen enkel waardeoordeel vestigt als ze bv. tijdelijk extra last heeft omdat ze iets wat eigenlijk te zwaar is toch per se wilde doen. Ze voelt zich bij Henk volkomen op haar gemak en gaat er met heel veel plezier naartoe en dat is toch echt een compliment waard! 

Een compleet overzicht van alle massages

De spelregels van mijn massagepraktijk

Wat zijn de beperkingen bij een massage

Veelgestelde vragen en de antwoorden


Maak hier een online massage afspraak

Massage advies, welke massage kies ik

De reacties op mijn massages

Overzicht massage tarieven