Massagetherapie voor tieners en jongeren

Als je veel moet leren, veel op je mobiel zit of als je veel nadenkt, dan draait je hoofd waarschijnlijk overuren en krijgt je lijf misschien veel minder aandacht. Ook gedurende de puberteit komt het vaak voor dat je niet lekker in je vel zit. Soms gaan dingen niet zoals je wilt en voel je verdriet, onzekerheid, boosheid. Soms heb je het idee dat je niets goed kan doen, dat niemand je aardig vindt en dat je omgeving je niet begrijpt. Je gedachten malen door, maar je weet niet hoe je dit kunt stoppen. Daardoor kan het gebeuren dat je zelf totaal mist dat je lijf strak staat van de spanning of dat je ergens pijn hebt, je jezelf ergens druk over maakt of iets je geraakt heeft. Het kan zijn dat je er last van hebt, maar waarschijnlijk ben je er aan gewend geraakt en weet je niet meer beter. Middels massagetherapie ga je je lijf meer voelen en kan je merken hoe het echt met je is en wat goed voor je zou zijn. Eigenlijk weet je dat zelf het beste, door je bezoek bij mij kun je hier net even wat meer inzichten in krijgen.

Coaching

Door massagetherapie te combineren met coaching, zal je merken dat het enorm fijn is om echt alles met iemand in volledig vertrouwen te kunnen bespreken, advies te vragen en ervaringen te delen, zonder daar ooit een oordeel over terug te krijgen. Is praten verplicht? Nee, zeker niet! Soms wil je juist even niet praten en dat is ook goed en ‘spreekt’ voor zich.

Wat kan het voor je doen

Ik heb ruime ervaring met massagetherapie en coaching voor tieners en jongeren. De resultaten zijn altijd erg mooi en het blijft voor mij nog steeds bijzonder wat massagetherapie en coaching kan doen en betekenen, vooral op jongere leeftijd. Beter in je vel zitten, dichter bij jezelf komen en soms zelf weer meer zin in het leven en de toekomst hebben. Ja, dat is nogal wat, maar ik spreek uit ervaring!


Een massage, dat is best eng, toch?

Als je nog nooit een massage hebt ondergaan, dan is de keuze niet zo gemakkelijk. Het is de 1e stap die juist zo erg lastig is. Aanraking is op jongere leeftijd vaak eng en niet vanzelfsprekend, terwijl het juist een wereld van verschil kan maken. En dan wellicht jezelf ook nog openstellen en praten met iemand, dat is al helemaal een probleem. En daarbij ken je me nog niet eens, dat is ook super spannend, toch? Hoe kan massagetherapie er nu juist voor zorgen dat je jezelf fijn en relaxed voelt?  Wees gerust, je bent niet de enige die dit zo voelt. Je zal merken dat als we elkaar ontmoeten, ik erg open en relaxed ben en dat je jezelf al snel thuis en op je gemak zal voelen. Heb je vragen of twijfels, neem gerust contact op.

Het Stappenplan

Natuurlijk mag je iedere massage uit mijn aanbod uitkiezen en daar een afspraak voor inplannen, je bent meer dan welkom. Als je de eerste stap erg moeilijk vindt, dan bied ik je optioneel een stappenplan aan, waarbij je langzaam kan wennen een het ondergaan van een blootgewone massage. Je kiest zelf uit op welke stap je wilt starten. Iedere volgende massage is dan altijd een stapje hoger en zo werken we samen toe naar een echte massage. Ik houd bij op welke stap je zit. Bij je eerste bezoek stemmen we samen af op welke stap je wilt starten. Het is ook geen probleem om tijdens het stappenplan geheel te stoppen met de massages. Stel je zit op stap 2, de volgende massage is op stap 3 en ergens in je hoofd voelt het niet goed voor je, dan heb je altijd de keuze om je afspraak te annuleren en niet verder te gaan met mijn massagetherapie en coaching. 2x dezelfde stap kan echter niet, dus of een stapje hoger of stoppen. Wat je ook kiest, het is echt helemaal prima. Kies vooral voor jezelf en vanuit jezelf, dat is het aller belangrijkste. 

Een massage, waarbij je het ondergoed aan kunt houden of zelfs een bikini aan mag doen. Je blijft gedurende de massage redelijk afgedekt onder de handdoek liggen.

Een massage, waarbij je deels wordt afgedekt met handdoeken, maar wel geheel ontkleed onder de handdoek ligt. Billen, borsten en schaamstreek blijven hierbij altijd afgedekt met handdoeken. 

Een massage, waarbij je geheel ontkleed op de massagetafel ligt. Bij de massage van de voorzijde van het lichaam blijven de borsten en schaamstreek afgedekt met handdoeken. De massage van de achterzijde van het lichaam is een blootgewone massage zonder bedekking van een handdoek. 

Dit is de blootgewone massage zoals ik die al jaren geef. Afhankelijk van de massage, zal de handdoek in stapjes of bij aanvang worden weggenomen. Stap 4 is dus feitelijk de laatste stap Laat in de avond

Een afspraak om 20:00 uur kan wat laat aanvoelen. Realiseer je echter dat de rust en ontspanning van een massage krijgen al gelijk staat aan 8 uur slaap. Daarnaast slaap je na een massage ook echt beter, dus twijfel niet mbt het tijdstip. evt starten we wat eerder, dat is ook prima, neem dan even contact op, dan kijk ik of dat lukt op die dag.

Afspraak onder de 18 jaar

Als je onder de 18 jaar bent, dan is voor mij erg belangrijk dat je ouders op de hoogte zijn, voordat je een afspraak gaat inplannen. Je ouders mogen ook contact met me opnemen, voor jou de afspraken plannen en/of me zonodig alle vragen stellen. evt komen jullie samen eerst een keertje kennismaken, jullie zijn van harte welkom. Meer info...

50% korting

Ter promotie van massagetherapie en coaching voor jongeren, geef ik iedereen tot 18 jaar 50% korting op het massagetarief, ongeacht of je voor een massage van 60, 90 of 120 minuten kiest. Je bent van harte welkom!


Massage advies

Alle massage uit mijn aanbod zijn geschikt voor tieners en jongeren. Kies echt de massage die bij je past en die jij denk dat fijn voor je is. Als je echter kiest voor het stappenplan, dan zijn er wel beperkingen, want niet iedere massage is geschikt om deels met ondergoed of met bedekking van een handdoek te ondergaan. Bij stap 1,2 en 3 ben je dan beperkt tot de reguliere massages.

Reacties

' Toen ik voor het eerst bij Henk kwam, was ik ontzettend zenuwachtig. Ik was erg onzeker en ik liet me vooral leiden door wat anderen zeiden, deden en vonden. Ik deed wat mij het beste leek in de ogen van anderen. Ik nam nooit genoegen met mezelf of met mijn keuzes en ik hield niet van wie ik was. En nu, een aantal maanden en een aantal massages later, sta ik zelfverzekerder in mijn schoenen, durf ik beter uit te spreken wat ik vind en wat ik wil en word ik blij als ik in de spiegel kijk! Ik voel me energieker, ik slaap beter en ik heb een positievere kijk op het leven gekregen. Het verbaast me na iedere massage nog steeds wat voor impact een massage op mijn lichaam en geest heeft!  '

 

' Henk's massages zijn niet alleen gewoon lekker ontspannend, maar hebben ook een fijne nawerking. Tijdens en vlak na een massage voelt het vaak ontspannen aan,  maar mijn moeder heeft op de autoreis terug naar huis al vaak genoeg gezegd 'joh wat ben jij ineens druk' , dat klopt. Ik merk vaak dat ik na de massages meer energie heb en het neemt voor mij ook nog eens veel pijn weg. '

 

' Na de massage voelde ik nog geen verschil maar na dat ik een nacht had geslapen had ik veel meer energie. Vlak na de massage was ik zo erg ontspannen dat ik thuis meteen in slaap viel. En ik had voor de massage spierpijn in mijn been en dat was ook nog maar amper te voelen. En eerst is het raar dat je helemaal stil moet zijn maar na een minuut wil je ook graag stil zijn. Ik vond het heel fijn verder en ik denk dat ik wel vaker terug kom. '

 

' Het was hééééééél ontspannend, dit ga ik zeker nog een keer doen! ' Onze dochter, 12 jaar oud, maakt sinds enkele maanden gebruik van Henk’s massages. Ze heeft juveniele fibromyalgie en heeft al diverse therapieën gehad. De massage van Henk vindt ze erg prettig, omdat Henk als enige therapeut geen enkele druk op haar legt van 'je zou zus of zo moeten doen' en geen enkel waardeoordeel vestigt als ze bv. tijdelijk extra last heeft omdat ze iets wat eigenlijk te zwaar is toch per se wilde doen. Ze voelt zich bij Henk volkomen op haar gemak en gaat er met heel veel plezier naartoe en dat is toch echt een compliment waard! 

 

' Op een dinsdag kreeg ik een massage van Henk. Hij vroeg of ik er een stukje over wou schrijven, en dat wou ik wel. Het was in de avond. Toen we aankwamen werd er meteen gevraagd of we wat te drinken wouden. Ze waren heel gastvrij. We bleven nog ong. een half uurtje iets  drinken en toen ging ik met Henk en mijn moeder naar zolder. Daar stonden allemaal busjes massageolie en een grote bank, die werd verhit dat als je erop ligt dat je  het dan warm krijgt. Eerst ging hij uitleggen wat er allemaal ging gebeuren. Toen ging hij even weg en ging ik me uitkleden. Ik ging op de bank liggen met een doek  over me heen. Toen kwam hij weer boven en zette hij een muziekje op waar je van ging ontspannen (het was dan ook een ontspannings massage) hij begon met  masseren bij de rug, nek en schouderbladen (vond ik het fijnst). (extra bij de nek daar had ik last de laatste weken voor de massage). Hij was klaar en pakte toen een  van mijn armen en dat vond ik wel een fijn plekje. En toen de andere arm. Toen pakte hij een van mijn benen en daar kietelde het af en toe. Maar de voeten waren  het ergst die kietelde het ergst.  Toen zij hij dat ik me mocht omdraaien. En hij begon aan mijn buik. Mijn buik vond ik ook her en der kietelen. Maar sommige plekjes op mijn buik waren wel fijn. Hij  deed ook de ander kant van mijn armen. En van mijn benen. Toen mocht ik me nog een keer omdraaien en deed hij nog een keer mij rug, nek en schouderbladen.  Toen ging hij weer naar beneden en mocht ik me weer omkleden. Ik zat helemaal onder de massageolie. En hij moest onder het masseren door ook af en toe wat  nieuw massageolie pakken.  Toen kwam ik weer beneden en vroegen ze weer om wat drinken. Maar mijn moeder en ik gingen niet al te lang meer wachten want ik was wel heel moe. In de auto  viel ik bijna in slaap. Ik kwam thuis en ik ging snel mijn pyjama aan doen en mijn tanden poetsen. En ik heb die avond heel goed geslapen.'