Kindermassage (8 tot 12 jaar)

Een kind krijgt elke dag veel indrukken te verwerken. Dit een plaats te kunnen geven is vaak lastig, zeker voor kinderen. Door kinderen reeds op jonge leeftijd te masseren, kunnen ze de indrukken van de dag loslaten, beter slapen en kunnen klachten als onrust, bedplassen en nervositeit sterk verminderen. Als ouder zal je echt versteld staan wat een massage voor je kind kan betekenen.


Kinderen vanaf ongeveer 8 tot 12 jaar kunnen zeker door mij gemasseerd worden. Zoals de ontspannende massage bij kinderen die bv slecht kunnen slapen of juist weinig energie hebben. De klassieke massage is zeker geschikt voor kinderen die actief sporten of lichamelijke klachten kennen. Kinderen mogen zeker ook zelf een keuze maken uit alle andere massagevormen. Alle massages in mijn aanbod zijn geschikt (of geschikt te maken) voor kinderen. Bij kinderen vanaf 12 jaar geef ik geen kindermassage meer, maar kan er een keuze worden gemaakt uit het reguliere aanbod.

 

 

 Natuurlijk mag er een ouder mee naar de massagekamer en bij de voorbereidingen aanwezig zijn. Als de massage van start gaat is het ook bij kinderen belangrijk dat het vanaf dan een massage in vertrouwen is tussen cliÎnt en masseur. Ook een kind dient zich vrij te voelen om loskomende spanningen en emoties gewoon de vrije loop te laten gaan, zonder dat daar een ouder bij aanwezig is. Als ouder kun je gewoon in de huiskamer plaatsnemen of zelfs even boodschappen gaan doen, er zijn winkels op loopafstand. Indien je kind er echt prijs op stelt, mag er natuurlijk een ouder bij de start van de massage aanwezig blijven, maar na 10 minuten (en in overleg met je kind), is het dan tijd om alsnog de massageruimte te verlaten. 

De praktijk

Ik begeleid het kind (en ouder) naar de massagetafel, waar al een grote handdoek gereed zal liggen. Daarna zal ik de ruimte tijdelijk verlaten, zodat het geheel uitkleden in alle privacy kan plaatsvinden en je kind op de buik en onder de handdoek kan gaan liggen. Na afloop van de massage zal ik de ruimte weer verlaten en kan je als ouder evt weer naar boven gaan om je kind te helpen met aankleden.

Stil en ogen gesloten

Ook aan kinderen vraag ik of ze niet willen praten en hun ogen gesloten willen houden. Soms lukt dat niet, maar dat is uiteraard geen enkel probleem.

 

Beperkingen

Deze massagevorm kent geen beperkingen en is geschikt voor iedereen.

Blootgewoon

Bij de kindermassage liggen de kinderen geheel ontkleed op de massagetafel onder een grote handdoek. De kinderen blijven hierbij altijd deels afgedekt en liggen nooit helemaal onbedekt op de massagetafel.


Afspraak maken na contact

Om de massage goed te kunnen afstemmen op uw kind, wil ik graag dat er eerst contact met mij wordt opgenomen, bij voorkeur per mail via info@henkhendriksmassage.nl Ik hoor dan graag wat de aanleiding voor de kindermassage is, of er bepaalde klachten zijn, leeftijd en geslacht van uw kind en naar welke massagevorm de voorkeur uitgaat. Wees hierin zo duidelijk mogelijk, zodat ik de massage ook goed hierop kan afstemmen. Al naar gelang de klachten en aanleiding voor de massage, geef ik via de mail mijn massage-advies aan je terug. Nadat we alles goed hebben afgestemd, kan je als ouder dan op zoek gaan voor een vrije datum en een afspraak voor de massage gaan vastleggen. Bij jonge kinderen kan ik evt een uitzondering maken en de massage laten plaatsvinden op vrijdag middag, zaterdag middag of zondag ochtend of middag. Dit loopt niet via het reserveringssysteem, maar gewoon via contact met mij.

 

Advies en referenties

Advies nodig, heb je nog vragen of wil je eerst een keertje kennis komen maken? Neem gerust contact op en stel alle vragen die je wilt stellen. Bij twijfel kan ik je ook doorverwijzen naar een ouder waarvan meerdere kinderen bij mij een massage hebben ondergaan, ter referentie.


Reacties op de kindermassage

Babet

Henk's massages zijn niet alleen gewoon lekker ontspannend, maar hebben ook een fijne nawerking. Tijdens en vlak na een massage voelt het vaak ontspannen aan,  maar mijn moeder heeft op de autoreis terug naar huis al vaak genoeg gezegd 'joh wat ben jij ineens druk' , dat klopt. Ik merk vaak dat ik na de massages meer energie heb en het neemt voor mij ook nog eens veel pijn weg.

Lizzy

Na de massage voelde ik nog geen verschil maar na dat ik 1 nacht had geslapen had ik veel meer energie. Vlak na de massage was ik zo erg ontspannen dat ik thuis  meteen in slaap viel. En ik had voor de massage spierpijn in mijn been en dat was ook nog maar amper te voelen. En eerst is het raar dat je helemaal stil moet zijn maar na 1 minuut wil je ook graag stil zijn. Ik vond het heel fijn verder en ik denk dat ik wel vaker terug kom.


Juultje

Op een dinsdag kreeg ik een massage van Henk. Hij vroeg of ik er een stukje over wou schrijven, en dat wou ik wel. Het was in de avond. Toen we aankwamen werd er meteen gevraagd of we wat te drinken wouden. Ze waren heel gastvrij. We bleven nog ong. een half uurtje iets  drinken en toen ging ik met Henk en mijn moeder naar zolder. Daar stonden allemaal busjes massageolie en een grote bank, die werd verhit dat als je erop ligt dat je  het dan warm krijgt. Eerst ging hij uitleggen wat er allemaal ging gebeuren. Toen ging hij even weg en ging ik me uitkleden. Ik ging op de bank liggen met een doek  over me heen. Toen kwam hij weer boven en zette hij een muziekje op waar je van ging ontspannen (het was dan ook een ontspannings massage) hij begon met  masseren bij de rug, nek en schouderbladen (vond ik het fijnst). (extra bij de nek daar had ik last de laatste weken voor de massage). Hij was klaar en pakte toen een  van mijn armen en dat vond ik wel een fijn plekje. En toen de andere arm. Toen pakte hij een van mijn benen en daar kietelde het af en toe. Maar de voeten waren  het ergst die kietelde het ergst.  Toen zij hij dat ik me mocht omdraaien. En hij begon aan mijn buik. Mijn buik vond ik ook her en der kietelen. Maar sommige plekjes op mijn buik waren wel fijn. Hij  deed ook de ander kant van mijn armen. En van mijn benen. Toen mocht ik me nog een keer omdraaien en deed hij nog een keer mij rug, nek en schouderbladen.  Toen ging hij weer naar beneden en mocht ik me weer omkleden. Ik zat helemaal onder de massageolie. En hij moest onder het masseren door ook af en toe wat  nieuw massageolie pakken.  Toen kwam ik weer beneden en vroegen ze weer om wat drinken. Maar mijn moeder en ik gingen niet al te lang meer wachten want ik was wel heel moe. In de auto  viel ik bijna in slaap. Ik kwam thuis en ik ging snel mijn pyjama aan doen en mijn tanden poetsen. En ik heb die avond heel goed geslapen.

Katrien, moeder van Babet, Lizzy en Juultje

Misschien vind je dat wel een heel raar idee, als ouder: je kind overlaten aan een masseur. Misschien zelfs een masseur die je (nog) niet kent. Het is toch behoorlijk intiem: iemand die zo intensief met het lichaam van je kind in contact komt. Ook al is die masseur volkomen respectvol en professioneel bezig, je laat toch maar mooi ëje kind aan een ander overí. Moeders en vaders: Geen zorgen. Ten eerste voor je kind niet. Een kind staat daar onbevangen tegenover. En juist daarÛm vinden kinderen massage over het algemeen heel erg lekker, omdat ze er goed voor open kunnen staan. Ten tweede voor jezelf ook niet. Je kan Henk alles vragen wat je wil. Hij kan je alles uitleggen, wat er met je kind gebeuren gaat, hoe je kind kan reageren, of achteraf juist waarom je sommige dingen bij je kind opmerkt. Praktisch tipje: zorg ervoor dat je kind na de massage niets meer plant. Vermoedelijk zal je kind nog even heeeeerlijk rozig zijn. En twijfel ook niet over een eventuele massage in de avond, al is het misschien wat later dan je kinds normale bedtijd: je kind slaapt daarna vast snel en diep. Persoonlijk heb ik ervaring met ontspanningsmassages bij mijn jongste kinderen en een meer behandelingsgerichte massage (eerst ontspanning, daarna klassieke massage) bij mijn puberdochter. De jongste kinderen vonden het vooral enorm lekker en ontspannend en sliepen een avond heel goed. Maar deze massages geven geen lang effect. De puberdochter reageerde veel duidelijker langduriger op de klassieke massage. Zij had elke keer echt een week profijt en bewoog zich dan soepeler en zekerder. Kinderen die nog nooit gemasseerd zijn zullen denk ik wel even moeten wennen en eerst maar eens een ontspanningsmassage ondergaan, maar dat zal Henk vast wel kunnen adviseren, want hij is prima in staat om echt op individuele gronden te bespreken wat goed voor je kind is. Durf het inderdaad maar aan hem over te laten.