Fixed Cupping Massage

Fixed Cupping is een eeuwenoude traditie van de chinese cupping, ook wel vacussage genoemd. Cupping werd duizenden jaren geleden ontwikkeld en hoewel de technieken zijn gemoderniseerd, is de oorspronkelijke filosofie hetzelfde gebleven. Cupping bestaat uit het creëren  van een vacuüm, door het afzuigen van de lucht. De cups worden geplaatst op een geselecteerd gebied van het lichaam zonder verplaatsing. Het vacu¸m trekt de huid en spierlaag naar omhoog, waardoor er een betere doorbloeding en lymfecirculatie ontstaat. Het onderliggende weefsel wordt verhoogd, en halverwege het kopje in gezogen. Het doel van deze cupping is om de circulatie te verbeteren, te helpen om pijn te verlichten, warmte te verwijderen en de gifstoffen die blijven hangen in de weefsels van uw lichaam eruit te trekken. U zult doorgaans een strak gevoel in het gebied van de beker voelen. Vaak is dit gevoel ontspannend en rustgevend, maar soms kan het ook wat onaangenaam aanvoelen, waarbij het altijd mogelijk is om het vacuüm in de cups te verminderen of wat eerder te stoppen.


Blootgewoon

Bij de start van de massage zal de handdoek in het geheel worden weggenomen, waarna je gedurende de gehele massage blootgewoon en geheel onbedekt op de massagetafel ligt. Na afloop van de massage wordt je weer met een handdoek afgedekt.

Een zichtbare massage

Fixed Cupping zorgt ervoor dat de huid tijdelijk rood, blauw of paars kleurt, vooral als er zich een blessure of blokkade bevindt onder het gebied dat werd ge-cupped. De duur van de verkleuring van de huid kan variëren van enkele uren tot enkele dagen. 

Beperkingen

De contra-indicatie voor cupping zijn open wonden, koorts, ontsteking van de huid, etc. Ook bij zwangerschap tijdens de eerste drie maanden geld een contra-indicatie. Te veel lichaamsbeharing kan ook beperkend werken, daar de cups dan hun zuigkracht verliezen. 


Een compleet overzicht van alle massages

De spelregels van mijn massagepraktijk

Wat zijn de beperkingen bij een massage

Veelgestelde vragen en de antwoorden


Maak hier een online massage afspraak

Massage advies, welke massage kies ik

De reacties op mijn massages

Overzicht massage tarieven