Stress

3 Massages Binnen 2 Weken

Stress en massage, het zijn feitelijk elkaars tegenpolen. Mensen met stress kunnen veel baat hebben bij een massage, voornamelijk de ontspannende massage. Stress kan echter ook voor lichamelijke klachten zorgen, vooral de nek, schouders en rug zijn hierbij de probleemgebieden. Vandaar dat bij stress ook de klassieke massage een verademing kan zijn. Toch adviseer ik altijd om voor de ontspannende massage te kiezen, daar de lichamelijke klachten veelal voortkomen door de stress. De stress verminderen is de aanpak van de bron, terwijl de klassieke massage bij stress gerelateerde klachten vaak het aanpakken van de gevolgen is. De massages in deze massagekuur zijn vriendelijke, langzame en zachte massages, geen diepte massage van de spieren of een bindweefselmassage. Hierdoor is deze massagekuur geschikt voor iedereen.


De praktijk

Ik begeleid je naar de massagetafel, waar al een grote handdoek gereed zal liggen. Daarna zal ik de ruimte tijdelijk verlaten, zodat het geheel uitkleden in alle privacy kan plaatsvinden en je op je buik en onder de handdoek kunt gaan liggen. Na afloop van de massage zal ik de ruimte weer verlaten, zodat je jezelf in alle rust weer kunt aankleden.

Stil en ogen gesloten

Bij deze massagevorm is het uitdrukkelijk de bedoeling dat je gedurende de gehele massage de ogen gesloten houd en niet praat. Op deze wijze kun je optimaal genieten en tot rust komen. De massageruimte wordt qua verlichting ook vrij donker gehouden en tijdens de massage van de voorzijde van je lichaam worden je ogen afgedekt.

Afspraken maken

Het is verstandig om bij de eerste keer direct 3 massage afspraken binnen 2 weken vast te leggen. Kijk in de agenda voor minimaal 3 beschikbare data en leg dan direct 3 afspraken vast binnen 2 weken, zodat je er zeker van bent dat deze data voor jou gereserveerd staan. Natuurlijk kan je daarna deze massagekuur voortzetten met losse afspraken.


Voorkeuren

Het is geen enkel probleem om je persoonlijke voorkeuren met mij te bespreken en precies aan te geven wat jou wensen zijn. Kun je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Wel muziek, geen muziek? Warm of koel? Wil je juist dat ik wat extra meeneem tijdens de massage en bepaalde zaken meer aandacht geef? Laat het gewoon weten! Hoe beter, open en duidelijker jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, waar jij het meeste baat bij zou hebben en wat jij echt fijn zou vinden, des te beter kan ik de massage hierop afstemmen en hoe groter het effect van de massage zal zijn.

Blootgewoon

Alle massages zijn blootgewone massages en worden uitgevoerd op een geheel ontkleed lichaam, het aanhouden van het ondergoed is niet mogelijk. De massages starten terwijl je onder een handdoek ligt. Gedurende de massage wordt de handdoek geheel weggenomen, waarna je blootgewoon en onbedekt op de massagetafel ligt. Bij deze ontspannende massagevorm heeft het zelfs uitdrukkelijk de voorkeur om de gehele massage reeds vanaf de start zonder bedekking van handdoeken te ondergaan. Hierdoor wordt de massage zo min mogelijk onderbroken, waardoor het effect nog groter is. Je kunt dit voorafgaande of zelfs nog tijdens de massage kenbaar maken.


Reactie op deze massagekuur

Ik had al geruime tijd last van een algeheel lichamelijk en geestelijk gevoel van spanning. Ik lag in scheiding, en daardoor kreeg ik last van een oude "kwaal" PTSS (post traumatisch stress stoornis) welke ik had opgelopen tijdens een geweldsincident op mijn werk, een aantal jaren geleden. Mijn lijf reageerde weer zoals het zich herinnerde ten tijde van dat incident. Ik kreeg last van hartritmestoornissen, emotionele grilligheid, slecht en kort slapen, continue koud aanvoelen, geen concentratie, rugpijn, hoofdpijn en nog wat andere dingen. Ik stond 24/7 in de zogeheten "stand-by" modus. Nadat ik bij de cardioloog geweest was, en hij zei: ëU moet echt gaan ontspannení, dacht ik: ëeuh ja maar hoe dan?í Ik had tot overmaat van ramp ook geen werk meer, en wist ook niet wanneer ik weer aan het werk zou komen. Al met al een behoorlijke stressvolle periode. Een vriend van mij vertelde mij over Henk, en dat ik misschien bij hem terecht kon. Ik heb de website doorgelezen en dacht dat ik wel een massage kon gebruiken. Dus ik heb Henk gemaild, volledig eerlijk alles uitgelegd over wat ik had, waar ik mee zat en waarom ik dacht dat de ontspanningsmassage kuur iets voor mij zou kunnen zijn. Henk was het ermee eens en ik heb dan ook 3 ontspannende massages binnen 2 weken ondergaan (de massagekuur bij stress). Ik ben nu een aantal weken verder en ik kan echt zeggen dat het me heel erg goed heeft gedaan. Ik heb af kunnen bouwen met de hartmedicatie, ik ben de grootste stress kwijt en ik slaap heel vast en goed. Het effect van de 3 massages, vlak na elkaar was heel goed merkbaar. 

  • De eerste keer was goed, ik was heel erg moe naderhand. Maar dan ook echt heel moe. 
  • De tweede keer was ik ontspannen, eenmaal thuis, kon ik door de energie die ik had gekregen van de massage, niet slapen tot halverwege de nacht, maar dat was ok. 
  • De derde keer was echt subliem! Ik ben zelfs in slaap gevallen tijdens en vlak na de massage. En had naderhand een heerlijk leeg hoofd en voelde dat mijn lichaam zich voor het eerst sinds hele lange tijd, volledig overgaf aan de ontspanning door de massage. Ik heb die nacht ook voor het eerst in lange tijd heel vast en lang geslapen. 

Om dit vol te houden en goed voor mezelf te (blijven) zorgen, heb ik al weer een aantal massage-afspraken staan. Ik hoop dat ook mensen die denken dat er niets aan de gevolgen van stress te doen is, dit lezen en zich realiseren dat er wel degelijk iets aan te doen is. voorwaarde is wel dat je volledig eerlijk en open bent en dat je je durft bloot te geven (letterlijk en figuurlijk). De eerste keer was voor mij lekker/ontspannend maar ik gaf aan bij Henk dat ik eigenlijk teveel afleidingen had. Er stond (overigens heerlijke) muziek op, een handdoek werd iedere keer opgetild om een stuk te masseren. Dus ik vroeg of ik de volgende keer vanaf de start reeds zonder handdoek en zonder muziek gemasseerd kon/mocht worden. Hiermee wil ik aangeven dat de sfeer vanaf het eerste moment volledig gelijkwaardig en respectvol is. Ik heb alles aan kunnen geven en Henk heeft er ook iets mee gedaan.

Een compleet overzicht van alle massages

De spelregels van mijn massagepraktijk

Wat zijn de beperkingen bij een massage

Veelgestelde vragen en de antwoorden


Maak hier een online massage afspraak

Massage advies per mail, 100% vertrouwelijk.

De reacties op mijn massages

Overzicht massage tarieven