Fibromyalgie

6 Massages Binnen 8 Weken

Mensen die last hebben van fibromyalgie lopen de hele dag met spierpijn en andere klachten. Er zijn veel soorten massages die klachten voorvloeiend uit spierpijn kunnen verlichten. Het grote voordeel van masseren is dat het een direct effect heeft op je spieren. Wanneer er druk op je spieren wordt uitgeoefend zullen aan je spieren meer zuurstof worden toegediend. Hierdoor kunnen de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Afvalstoffen zoals melkzuur is in 9 van de 10 gevallen de grote boosdoener van spierpijn, die hoopt zich namelijk op in je spieren er zorgen voor de, voor ons bekende fibromyalgie verschijnselen. Door te masseren kan dus als ware het melkzuur worden afgevoerd. Doordat de spieren niet genoeg zuurstof krijgen zullen er veel afvalstoffen opstapelen, waardoor de stroom van bloed en zuurstof beperkt wordt. 


Wat voor effect heeft dit op fibromyalgie

Iedereen met fibromyalgie zoekt een snelle oplossing maar deze is er helaas niet. Heb je fibromyalgie pijn? Dan zouden massages de uitkomst kunnen bieden op langer termijn. Er zal geen direct langdurige verlichten van de pijn plaatsvinden. De massages hebben een opeenstapelend effect, hoe langer je doorgaat met massages, des te meer resultaat je ondervindt. Elke maand 3 massages ondergaan is vaak voldoende gedurende de eerste paar maanden, daarna kan dit langzaam worden afgebouwd naar 1x per maand. Regelmatige massages blijven echter altijd de voorkeur genieten. 

Welke massage pas ik toe bij fibromyalgie

De massage bij fibromyalgie start als milde klassieke massage, vooral gericht de tenderpoints van de achterzijde en de voorzijde van het lichaam, maar natuurlijk ook op alle andere spiergroepen. Ook zal ik soms voor een deel een cupping massage uitvoeren. Deze massage kan best pittig en gevoelig zijn. Na deze klassieke massage volgt er een ontspannende massage om weer helemaal tot rust te komen. Het is altijd een algehele lichaamsmassage, zowel bij het klassieke gedeelte als bij het ontspannende gedeelte van deze massage.

Is er garantie dat deze massages helpen

Nee, er is geen garantie dat deze massages helpen. Het zal je fibromyalgie zeker niet genezen, maar het kan zeker helpen om de (spier)pijn die hierbij komt kijken dragelijker te maken. Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat regelmatige massages hierbij een remedie kan zijn en dat veel fibromyalgie patiënten baad hebben bij massages. Het is echter helaas ook zo dat dit niet bij iedereen het gewenste effect heeft. Na ongeveer 6 massages is duidelijk of het voor jou helpt en in welke mate het help.De praktijk

Ik begeleid je naar de massagetafel, waar al een grote handdoek gereed zal liggen. Daarna zal ik de ruimte tijdelijk verlaten, zodat het geheel uitkleden in alle privacy kan plaatsvinden en je op je buik en onder de handdoek kunt gaan liggen. Na afloop van de massage zal ik de ruimte weer verlaten, zodat je jezelf in alle rust weer kunt aankleden.

Stil en ogen gesloten

Bij deze massagevorm is het uitdrukkelijk de bedoeling dat je gedurende de gehele massage de ogen gesloten houd en niet praat. Op deze wijze kun je optimaal genieten en tot rust komen. De massageruimte wordt qua verlichting ook vrij donker gehouden en tijdens de massage van de voorzijde van je lichaam worden je ogen afgedekt.

Afspraken maken

Het zeker aan te raden om bij de eerste keer direct meerdere afspraken vast te leggen, zodat je er zeker van bent dat je minimaal 3 massage per maand kunt ondergaan, gedurende minimaal 2 maanden. Check eerst de massage-agenda en maak daarna al je afspraken. Natuurlijk kan je daarna deze massagekuur voortzetten met losse afspraken.


Voorkeuren

Het is geen enkel probleem om je persoonlijke voorkeuren met mij te bespreken en precies aan te geven wat jou wensen zijn. Kun je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Wel muziek, geen muziek? Warm of koel? Wil je juist dat ik wat extra meeneem tijdens de massage en bepaalde zaken meer aandacht geef? Laat het gewoon weten! Hoe beter, open en duidelijker jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, waar jij het meeste baat bij zou hebben en wat jij echt fijn zou vinden, des te beter kan ik de massage hierop afstemmen en hoe groter het effect van de massage zal zijn.

Blootgewoon

Alle massages zijn blootgewone massages en worden uitgevoerd op een geheel ontkleed lichaam, het aanhouden van het ondergoed is niet mogelijk. De massages starten terwijl je onder een handdoek ligt. Gedurende de massage wordt de handdoek geheel weggenomen, waarna je blootgewoon en onbedekt op de massagetafel ligt. Bij deze ontspannende massagevorm heeft het zelfs uitdrukkelijk de voorkeur om de gehele massage reeds vanaf de start zonder bedekking van handdoeken te ondergaan. Hierdoor wordt de massage zo min mogelijk onderbroken, waardoor het effect nog groter is. Je kunt dit voorafgaande of zelfs nog tijdens de massage kenbaar maken.Reactie op deze massagekuur

Ik kom al een aantal jaren bij Henk voor zijn massages. Een goede vriendin had mij Henk aanbevolen en ik ben zo blij dat ik haar advies heb aangenomen want ik ben een zeer tevreden klant van Henk geworden. Ik voelde al vrij snel dat ik me op mijn gemak kon voelen en dat ik bij betrouwbare en lieve mensen in huis kwam. Ik heb bij Henk allerlei verschillende massages ondergaan, die op een zeer professionele en respectvolle wijze worden gegeven en mij allemaal erg goed bevallen zijn.

 

Een tijd geleden gaf Henk bij mij aan dat hij ook een massagekuur in zijn aanbod heeft voor mensen met fibromyalgie. Ik heb al geruime tijd fibromyalgie, naast mijn artrose. Ik ondervind op mijn werk veel last van de kou en tocht en er is onlangs ook airco aangelegd. Al met al niet fijn voor mij, omdat ik daardoor nog meer pijnklachten ben gaan ervaren. Mede daardoor ben ik zo superblij met de massages van Henk, vooral nu ik de massagekuur bij fibromyalgie heb ondergaan. Ik heb 3 fibromyalgie massages ondergaan, 1 massage per week gedurende 3 weken.

 

Het is werkelijk wonderlijk hoe goed die fibromyalgie massages hebben geholpen en doorwerken. Het is een stevige manier van massage waardoor de doorbloeding van de spieren wordt gestimuleerd en afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. De spieren worden daarnaast ook veel soepeler. De zogenaamde triggerpoints worden aangepakt en gestimuleerd zodat op die pijnplekken een beter doorstroming op gang komt, zodat ook daar meer ontspanning optreed. 

 

Mijn ervaring na de massages is, dat ik de dag na de massage meer pijn had, maar in de dagen daarna aanzienlijk minder pijn heb ervaren dan voorafgaande aan de massage, vooral in mijn nek en schouders. Ik heb de massages als zeer prettig ervaren en kon mij goed ontspannen, ook als het pijn deed. Dat komt ook omdat ik Henk volledig vertrouw in wat hij doet en hoe hij mij behandeld en daar ben ik hem zeer dankbaar voor. 

 

Ik ga zeker met de fibromyalgie massages door. Wetende dat ik nooit meer van die klachten af kom maar, omdat het toch enorm veel verlichting van de pijn geeft. Daar heb ik echt heel veel baad bij. Het werkt niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk door. Ik slaap zelfs veel beter na een massage en een goede nachtrust is bij fibromyalgie erg belangrijk.

Een compleet overzicht van alle massages

De spelregels van mijn massagepraktijk

Wat zijn de beperkingen bij een massage

Veelgestelde vragen en de antwoorden


Maak hier een online massage afspraak

Massage advies per mail, 100% vertrouwelijk.

De reacties op mijn massages

Overzicht massage tarieven