Emotionele Eenzaamheid

3 massages binnen 6 weken

Eenzaamheid is een ongrijpbaar begrip. Het is een misopvatting dat dit enkel bij ouderen voorkomt, eenzaamheid kent geen leeftijd. Een op de drie Nederlanders ervaart in meer of mindere mate gevoelens van eenzaamheid, ongeacht hun leeftijd. Er zijn veel vormen van eenzaamheid te benoemen. Massagetherapie helpt niet bij alle vormen van eenzaamheid, maar richt zicht puur op de emotionele eenzaamheid. 


Emotionele eenzaamheid

Wat is nu precies emotionele eenzaamheid? Dit is het beste te beschrijven als een gemis van gevoelens die verbonden zijn aan het hebben van een intieme relatie. Een kus of knuffel als je naar je werk gaat, iemand met wie je alles kan delen. Mensen met emotionele eenzaamheid zijn vaak erg ondernemend. Veel uitgaan, dagelijks naar de sportschool en steeds meer sociale activiteiten. Dit is wel een oplossing voor sociale eenzaamheid, het biedt echter maar een korte oplossing voor de emotionele eenzaamheid. Omdat deze mensen er alleen voor staan krijgen ze het soms moeilijk met hun eigenwaarde. Vaak zie je het zelfvertrouwen afnemen en neemt het “pleace” gedrag toe. Doodsbang om fouten te maken. Om (weer) verlaten te worden en alleen te zijn of te blijven.

Welke massage past hierbij?

De massages die het meeste effect hebben, zijn massages waarbij de aanraking centraal staat. Natuurlijk is massage op zich wel een onderdeel, maar het gaat in hoofdzaak om de pure aanraking. Je hoort veel termen zoals ‘energetische massage’ of ‘energetische aanraaktherapie’, wat allemaal neerkomt op hetzelfde, namelijk de aanraking van mens tot mens. Aanraking kan op het gebied van emotionele eenzaamheid heel veel voor je doen en betekenen. Ik noem deze massage de ‘sensitive touch massage’. Aanraking met gevoel.

Openheid

Probeer niet bang zijn om uit te komen voor je gevoelens van emotionele eenzaamheid, hoe kwetsbaar je jezelf daardoor ook voelt. Zie me hierbij niet enkel als je masseur, maar ook als je vertrouwenspersoon. Op eenzaamheid rust een taboe, maar weet dat ik geen vooroordelen klaar heb liggen. Wat je zelf voelt, dat is ook zo, anders zou je het zelf niet zo ervaren. Deze openheid kan je ook weer verder helpen. Neem me in vertrouwen, alles is bespreekbaar en alles blijft altijd vertrouwelijk tussen jou en mij.

De sensitive touch massage

Dit is een zeer langzame en rustige massagevorm waarbij aanraking van het gehele lichaam een voorname rol inneemt. Een totale overgave aan deze massagevorm en aan mij als masseur is dan ook een zeer belangrijk aspect. Deze massagevorm kan bij emotionele eenzaamheid zorgdragen voor onverwachte reacties, zowel emotioneel als lichamelijk. Dat kan en mag allemaal plaatsvinden.De praktijk

Ik begeleid je naar de massagetafel, waar al een grote handdoek gereed zal liggen. Daarna zal ik de ruimte tijdelijk verlaten, zodat het geheel uitkleden in alle privacy kan plaatsvinden en je op je buik en onder de handdoek kunt gaan liggen. Na afloop van de massage zal ik de ruimte weer verlaten, zodat je jezelf in alle rust weer kunt aankleden.

Stil en ogen gesloten

Bij deze massagevorm is het uitdrukkelijk de bedoeling dat je gedurende de gehele massage de ogen gesloten houd en niet praat. Op deze wijze kun je optimaal genieten en tot rust komen. De massageruimte wordt qua verlichting ook vrij donker gehouden en tijdens de massage van de voorzijde van je lichaam worden je ogen afgedekt.

Beperkingen

Deze massagevorm vergt volledige overgave aan de massage, aan de masseur en aan de totale aanraking van het gehele lichaam. Daarnaast kan deze massage zowel emotionele als lichamelijke reacties geven, waarbij je jezelf totaal vrij moet kunnen voelen om deze in alle vertrouwen toe te laten en plaats te laten vinden.


Voorkeuren

Het is geen enkel probleem om je persoonlijke voorkeuren met mij te bespreken en precies aan te geven wat jou wensen zijn. Kun je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Wel muziek, geen muziek? Warm of koel? Wil je juist dat ik wat extra meeneem tijdens de massage en bepaalde zaken meer aandacht geef? Laat het gewoon weten! Hoe beter, open en duidelijker jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, waar jij het meeste baat bij zou hebben en wat jij echt fijn zou vinden, des te beter kan ik de massage hierop afstemmen en hoe groter het effect van de massage zal zijn.

Blootgewoon

Dit is een blootgewone massage, het aanhouden van het ondergoed is niet mogelijk. Je start onder een handdoek, maar die zal bij aanvang van de massage al snel in het geheel verdwijnen. Feitelijk onderga je deze massage vanaf begin tot het einde zonder bedekking van een handdoek en wordt je pas na afloop van de massage met een handdoek toegedekt. De rede hiervoor is de volledige overgave aan deze massage, aan mij als masseur en aan de aanraking. Bij deze massagevorm ga ik echt voor het grootste effect en het beste resultaat. Iedere bedekking met een handdoek is een onderbreking van de directe aanraking, wat het effect zou verminderen.

Afspraken maken

Het is verstandig om de eerste keer direct 3 massage afspraken binnen 6 weken vast te leggen. Kijk in de agenda voor minimaal 3 beschikbare data en leg dan direct 3 afspraken vast binnen 6 weken, zodat je er zeker van bent dat deze data voor jou gereserveerd staan. Natuurlijk kan je daarna deze massagekuur voortzetten met losse afspraken.