Anorexia

4 Massages Binnen 8 Weken

Mensen met anorexia kunnen veel baat hebben bij een massage. Massage is hierbij zeker geen wondermiddel, maar het bied de nodige rust. Massage kan de fysieke en geestelijke problemen verminderen, zoals: concentratieverlies, sociale vaardigheden, chronische vermoeidheid en stress. Massage verminderd de aanmaak van het stresshormoon cortisol, waardoor het lichaam kan bouwen aan rust en herstel. Een bijkomend voordeel is dat massage ook de aanmaak van endorfine stimuleert. Endorfine maak je bijvoorbeeld ook aan als je verliefd bent, het wordt ook wel het geluk hormoon genoemd. 


Als masseur vindt ik het belangrijk dat je echt op je gemak bent als je hier op de massagetafel ligt. Ik heb absoluut geen oordeel over jou en over je lichaam, ieder mens is uniek. Als masseur ben ik ook juist niet diegene die je van je anorexia af kan helpen, ik ben er juist voor om je te helpen om de fysieke en geestelijke klachten die hierbij komen kijken, dragelijker te maken. Op de massagetafel kan je gewoon zijn wie je bent, in alle vertrouwen en zonder allerlei ongevraagd advies van mijn kant. Kies je voor een massagetherapie bij anorexia, dan is het belangrijk om vooral in het begin regelmatig gemasseerd te worden. De frequentie ligt hoog, 1x per 2 weken, gedurende minimaal 8 weken. Hierdoor werkt iedere massage weer door op de voorafgaande massage en blijft het gevoel ook gedurende de gehele periode zich opbouwen. Het is super belangrijk om deze kuur geheel af te maken. Durf deze stap te zetten en te kiezen voor een massagetherapie. Je bent van harte welkom en het zal enorm veel voor je kunnen betekenen! 


De praktijk

Ik begeleid je naar de massagetafel, waar al een grote handdoek gereed zal liggen. Daarna zal ik de ruimte tijdelijk verlaten, zodat het geheel uitkleden in alle privacy kan plaatsvinden en je op je buik en onder de handdoek kunt gaan liggen. Na afloop van de massage zal ik de ruimte weer verlaten, zodat je jezelf in alle rust weer kunt aankleden.

Stil en ogen gesloten

Bij deze massagevorm is het uitdrukkelijk de bedoeling dat je gedurende de gehele massage de ogen gesloten houd en niet praat. Op deze wijze kun je optimaal genieten en tot rust komen. De massageruimte wordt qua verlichting ook vrij donker gehouden en tijdens de massage van de voorzijde van je lichaam worden je ogen afgedekt.


Voorkeuren

Het is geen enkel probleem om je persoonlijke voorkeuren met mij te bespreken en precies aan te geven wat jou wensen zijn. Kun je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Wel muziek, geen muziek? Warm of koel? Wil je juist dat ik wat extra meeneem tijdens de massage en bepaalde zaken meer aandacht geef? Laat het gewoon weten! Hoe beter, open en duidelijker jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, waar jij het meeste baat bij zou hebben en wat jij echt fijn zou vinden, des te beter kan ik de massage hierop afstemmen en hoe groter het effect van de massage zal zijn.

Afspraken maken

Het is verstandig om bij de eerste keer direct vier massage afspraken vast te leggen, zodat iedere twee weken opvolgend een massage kan ondergaan. Kijk in de agenda voor de beschikbare data en leg dan direct deze afspraken vast, zodat je er zeker van bent dat deze data voor jou gereserveerd staan. Natuurlijk kan je daarna deze massagekuur voortzetten met losse afspraken.Stappenplan

Normaliter zijn al mijn massages blootgewoon. Bij anorexia kan dit juist een hele hoge drempel zijn om niet voor een massage te kiezen. Natuurlijk hebben de bootgewonde massage het meeste effect, omdat je jezelf hiermee ook geheel aan de massage overgeeft. Toch kan het zijn dat dit voor jou net even te veel is, vandaar dat ik bij deze massagekuur bij anorexia een speciaal stappenplan heb opgenomen. Je bepaald hierbij zelf bij welke stap je wilt starten met je massagekuur. Iedere volgende massage is dan een stap hoger in het stappenplan. Natuurlijk mag je ook stappen overslaan of zelfs gedurende een massage nog een extra stap zetten. Iedere volgende massage is dan altijd een stapje hoger, om zo uiteindelijk bij stap 4 uit te komen. Wil je niet direct bij stap 4 starten, maar een stapje lager? laat me dan weten vanaf welke stap je wilt starten, nadat je de afspraken hebt ingepland, zodat ik daar rekening mee kan houden. Als ik niets van je hoor, ga ik uit van stap 4, want die massages geven immers het beste resultaat en hebben altijd de voorkeur.

Een massage, waarbij je het ondergoed aan kunt houden of zelfs een bikini aan mag doen. Je blijft gedurende de massage redelijk afgedekt onder de handdoek liggen. Stap 1 is vergelijkbaar met de introductiemassage en daarom geheel kosteloos!

Een massage, waarbij je deels wordt afgedekt met handdoeken, maar wel geheel ontkleed onder de handdoek ligt. Billen, borsten en schaamstreek blijven hierbij altijd afgedekt met handdoeken. 

Een massage, waarbij je geheel ontkleed op de massagetafel ligt. Bij de massage van de voorzijde van het lichaam blijven de borsten en schaamstreek afgedekt met handdoeken. De massage van de achterzijde van het lichaam is een massage zonder bedekking van een handdoek. 

Dit is de massage zoals ik die al jaren geef. De massage start terwijl je geheel ontkleed onder een handdoek ligt, maar gedurende de massage wordt de handdoek in stapjes weggenomen, zowel bij de massage van de achterzijde als bij de massage van de voorzijde van het lichaam.