Massagekuur bij Anorexia

Mensen met anorexia kunnen veel baat hebben bij een massage. Massage is hierbij zeker geen wondermiddel, maar het bied de nodige rust. Massage kan de fysieke en geestelijke problemen verminderen, zoals: concentratieverlies, sociale vaardigheden, chronische vermoeidheid en stress. Massage verminderd de aanmaak van het stresshormoon cortisol, waardoor het lichaam kan bouwen aan rust en herstel. Een bijkomend voordeel is dat massage ook de aanmaak van endorfine stimuleert. Endorfine maak je bijvoorbeeld ook aan als je verliefd bent, het wordt ook wel het geluk hormoon genoemd. 

 

Als masseur vindt ik het belangrijk dat je echt op je gemak bent als je hier op de massagetafel ligt. Ik heb absoluut geen oordeel over jou en over je lichaam, ieder mens is uniek. Als masseur ben ik ook juist niet diegene die je van je anorexia af kan helpen, ik ben er juist voor om je te helpen om de fysieke en geestelijke klachten die hierbij komen kijken, dragelijker te maken. Op de massagetafel kan je gewoon zijn wie je bent, in alle vertrouwen en zonder allerlei ongevraagd advies van mijn kant. Kies je voor een massagetherapie bij anorexia, dan is het belangrijk om vooral in het begin regelmatig gemasseerd te worden. De frequentie ligt hoog, 1x per 2 weken, gedurende minimaal 8 weken. Hierdoor werkt iedere massage weer door op de voorafgaande massage en blijft het gevoel ook gedurende de gehele periode zich opbouwen. Het is super belangrijk om deze kuur geheel af te maken. Durf deze stap te zetten en te kiezen voor jezelf en voor massagetherapie. Je bent van harte welkom en het zal enorm veel voor je kunnen betekenen! 

 

4 massages binnen 8 weken

Het is verstandig om bij de eerste keer direct vier massage afspraken vast te leggen, zodat je iedere twee weken opvolgend een massage kan ondergaan. Kijk in de agenda voor de beschikbare data en leg dan direct deze afspraken vast, zodat je er zeker van bent dat deze data voor jou gereserveerd staan. Natuurlijk mag je het ook eerst een keer uitproberen en kan je daarna deze massagekuur voortzetten met losse afspraken. 

 

Afspraak onder de 18 jaar

Als je onder de 18 jaar bent, dan is voor mij erg belangrijk dat je ouders op de hoogte zijn, voordat je een afspraak gaat inplannen. Je ouders mogen ook contact met me opnemen, voor jou de afspraken plannen en/of me zonodig alle vragen stellen. evt komen jullie samen eerst een keertje kennismaken, jullie zijn van harte welkom. Meer info...

 


Stappenplan

Normaliter zijn al mijn massages blootgewoon. Bij anorexia kan dit juist een hele hoge drempel zijn om niet voor een massage te kiezen. Natuurlijk hebben de blootgewone massage het meeste effect, omdat je jezelf hiermee ook geheel aan de massage overgeeft. Toch kan het zijn dat dit voor jou net even te veel is, vandaar dat ik bij deze massagekuur bij anorexia een speciaal stappenplan heb opgenomen. Je bepaald hierbij zelf bij welke stap je wilt starten met je massagekuur. Iedere volgende massage is dan een stap hoger in het stappenplan. Natuurlijk mag je ook stappen overslaan of zelfs gedurende een massage nog een extra stap zetten. Iedere volgende massage is dan altijd een stapje hoger, om zo uiteindelijk bij stap 4 uit te komen. Ik houd bij op welke stap je zit. Bij je eerste bezoek stemmen we samen af op welke stap je wilt starten.

 

Een massage, waarbij je het ondergoed aan kunt houden of zelfs een bikini aan mag doen. Je blijft gedurende de massage redelijk afgedekt onder de handdoek liggen.

 

Een massage, waarbij je deels wordt afgedekt met handdoeken, maar wel geheel ontkleed onder de handdoek ligt. Billen, borsten en schaamstreek blijven hierbij altijd afgedekt met handdoeken. 

 

Een massage, waarbij je geheel ontkleed op de massagetafel ligt. Bij de massage van de voorzijde van het lichaam blijven de borsten en schaamstreek afgedekt met handdoeken. De massage van de achterzijde van het lichaam is een blootgewone massage zonder bedekking van een handdoek. 

 

Dit is de blootgewone massage zoals ik die al jaren geef. Afhankelijk van de massage, zal de handdoek in stapjes of bij aanvang worden weggenomen.