Anorexia Massagekuur

Mensen met anorexia kunnen veel baat hebben bij een massage. Massage is hierbij zeker geen wondermiddel, maar het bied de nodige rust. Massage kan de fysieke en geestelijke problemen verminderen, zoals: concentratieverlies, sociale vaardigheden, chronische vermoeidheid en stress. Massage verminderd de aanmaak van het stresshormoon cortisol, waardoor het lichaam kan bouwen aan rust en herstel. Een bijkomend voordeel is dat massage ook de aanmaak van endorfine stimuleert. Endorfine maak je bijvoorbeeld ook aan als je verliefd bent, het wordt ook wel het geluk hormoon genoemd. 


Als masseur vindt ik het belangrijk dat je echt op je gemak bent als je hier op de massagetafel ligt. Ik heb absoluut geen oordeel over jou en over je lichaam, ieder mens is uniek. Als masseur ben ik ook juist niet diegene die je van je anorexia af wil of kan helpen, ik ben er juist voor om je te helpen om de fysieke en geestelijke klachten die hierbij komen kijken, dragelijker te maken. Op de massagetafel kan je gewoon zijn wie je bent, in alle vertrouwen en zonder allerlei ongevraagd advies van mijn kant. Kies je voor een massagetherapie bij anorexia, dan is het belangrijk om vooral in het begin regelmatig gemasseerd te worden. De frequentie ligt hoog, 1x per week, gedurende minimaal 3 weken. Hierdoor werkt iedere massage weer door op de voorafgaande massage en blijft het gevoel ook gedurende de gehele 3 weken zich opbouwen. Het is belangrijk om deze kuur geheel af te maken. Durf deze stap te zetten en te kiezen voor een massagetherapie!! 

 

Vindt je de stap om voor deze massagekuur te kiezen te groot? Dan ben je natuurlijk welkom om eerst geheel vrijblijvend een keer op bezoek te komen voor een kop koffie of thee. Dan kunnen we kennismaken en kan ik je ook de massageruimte laten zien. Vragen kun je me dan ook mondeling stellen, dat werkt vaak beter dan via de mail. Daarna kun je altijd nog geheel vrijblijvend zelf de keuze maken of je een keer terug komt voor een massage of juist niet.

De praktijk

Ik begeleid je naar de massagetafel, waar al een grote handdoek gereed zal liggen. Daarna zal ik de ruimte tijdelijk verlaten, zodat het geheel uitkleden in alle privacy kan plaatsvinden en je op je buik en onder de handdoek kunt gaan liggen. Na afloop van de massage zal ik de ruimte weer verlaten, zodat je jezelf in alle rust weer kunt aankleden.

Stil en ogen gesloten

Bij deze massagevorm is het uitdrukkelijk de bedoeling dat je gedurende de gehele massage de ogen gesloten houd en niet praat. Op deze wijze kun je optimaal genieten en tot rust komen. De massageruimte wordt qua verlichting ook vrij donker gehouden en tijdens de massage van de voorzijde van je lichaam worden je ogen afgedekt.

Afspraken maken

Het is verstandig om direct meerdere massage afspraken vast te leggen, zodat je 3 weken opvolgend een massage kan ondergaan. Kijk in de agenda voor de beschikbare data en leg dan direct deze afspraken vast, zodat je er zeker van bent dat deze data voor jou gereserveerd staan.


Voorkeuren

Het is geen enkel probleem om je persoonlijke voorkeuren met mij te bespreken en precies aan te geven wat jou wensen zijn. Kun je beter ontspannen als ik je voeten oversla? Wel muziek, geen muziek? Warm of koel? Wil je juist dat ik wat extra meeneem tijdens de massage en bepaalde zaken meer aandacht geef? Laat het gewoon weten! Hoe beter, open en duidelijker jij kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn, waar jij het meeste baat bij zou hebben en wat jij echt fijn zou vinden, des te beter kan ik de massage hierop afstemmen en hoe groter het effect van de massage zal zijn.

Blootgewoon

Alle massages zijn blootgewone massages en worden uitgevoerd op een geheel ontkleed lichaam, het aanhouden van het ondergoed is niet mogelijk. De massages starten terwijl je onder een handdoek ligt. Gedurende de massage wordt de handdoek geheel weggenomen, waarna je blootgewoon en onbedekt op de massagetafel ligt. Bij deze ontspannende massagevorm heeft het zelfs uitdrukkelijk de voorkeur om de gehele massage reeds vanaf de start zonder bedekking van handdoeken te ondergaan. Hierdoor wordt de massage zo min mogelijk onderbroken, waardoor het effect nog groter is. Je kunt dit voorafgaande of zelfs nog tijdens de massage kenbaar maken.