Anorexia

Mensen met anorexia kunnen veel baat hebben bij een massage. Massage is hierbij zeker geen wondermiddel, maar het bied de nodige rust. Massage kan de fysieke en geestelijke problemen verminderen, zoals: concentratieverlies, sociale vaardigheden, chronische vermoeidheid en stress. Massage verminderd de aanmaak van het stresshormoon cortisol, waardoor het lichaam kan bouwen aan rust en herstel. Een bijkomend voordeel is dat massage ook de aanmaak van endorfine stimuleert. Endorfine maak je bijvoorbeeld ook aan als je verliefd bent, het wordt ook wel het geluk hormoon genoemd.  

Geen gezeur aan je hoofd

Als masseur vindt ik het belangrijk dat je jezelf echt op je gemak voelt als je hier op de massagetafel ligt. Ik heb absoluut geen oordeel, ieder mens is uniek. Ik ben er juist voor om je te helpen om de fysieke en geestelijke klachten die bij anorexia komen kijken, dragelijker te maken en je mag zelf bepalen wat je daarmee doet. Op de massagetafel kan je gewoon zijn wie je bent, in alle vertrouwen en zonder allerlei ongevraagd advies of gezeur aan je hoofd. 

Afspraak onder de 18 jaar

Als je onder de 18 jaar bent, dan is voor mij erg belangrijk dat je ouders op de hoogte zijn, voordat je een afspraak gaat inplannen. Je ouders mogen ook contact met me opnemen, voor jou de afspraken plannen en/of me zonodig alle vragen stellen. evt komen jullie samen eerst een keertje kennismaken, jullie zijn van harte welkom.


Niet de eerste

Je bent zeker niet de eerste client met anorexia die bij me op bezoek komt. Ik heb hier ruime ervaring mee. Schaamte hiervoor is bij mij zeker niet nodig. Ervaar dat je jezelf helemaal vrij mag voelen en ook wat voor een positief effect dit heeft. Na je eerste bezoek zal je merken dat het je iets heel belangrijks terug geeft, namelijk vrijheid in je hoofd en in je leven. Gun jezelf dit!

Vertrouwelijk

Je bent vaak specialist in het verbergen van je anorexia. Met iemand delen dat je anorexia hebt is al een enorme drempel. Ik respecteer je in alles, van mij hoort echt niemand dat je anorexia hebt. Alles blijft 100% vertrouwelijk tussen jou en mij. Desnoods zeg je tegen anderen dat je rugklachten hebt en daarom bij mij op bezoek komt, helemaal prima.


Stappenplan

Normaliter zijn al mijn massages blootgewoon. Bij anorexia kan dit juist een hele hoge drempel zijn om niet voor een massage te kiezen. Natuurlijk hebben de blootgewone massage het meeste effect en zeker de absolute voorkeur, omdat je jezelf hiermee ook geheel aan de massage overgeeft. Toch kan het zijn dat dit voor jou net even te veel is, vandaar dat ik bij cliënten met anorexia een speciaal stappenplan heb opgenomen. Je bepaald hierbij zelf bij welke stap je wilt starten. Iedere volgende massage is dan een stap hoger in het stappenplan. Natuurlijk mag je ook stappen overslaan of zelfs gedurende een massage nog een extra stap zetten. Iedere volgende massage is dan altijd een stapje hoger, om zo uiteindelijk bij stap 4 uit te komen. Ik houd bij op welke stap je zit. Bij je eerste bezoek stemmen we samen af op welke stap je wilt starten. Laat me vooraf weten of je van het stappenplan gebruik wilt maken via het contactformulier.

Een massage, waarbij je het ondergoed aan kunt houden of zelfs een bikini aan mag doen. Je blijft gedurende de massage redelijk afgedekt onder de handdoek liggen.

Een massage, waarbij je deels wordt afgedekt met handdoeken, maar wel geheel ontkleed onder de handdoek ligt. Billen, borsten en schaamstreek blijven hierbij altijd afgedekt met handdoeken. 

Een massage, waarbij je geheel ontkleed op de massagetafel ligt. Bij de massage van de voorzijde van het lichaam blijven de borsten en schaamstreek afgedekt met handdoeken. De massage van de achterzijde van het lichaam is een blootgewone massage zonder bedekking van een handdoek.  

Dit is de blootgewone massage zoals ik die al jaren geef. Afhankelijk van de massage, zal de handdoek in stapjes of bij aanvang worden weggenomen.  


Massage advies

De meeste cliënten met anorexia kiezen voor de ontspannende massage, maar ook alle andere massages uit mijn aanbod zijn geschikt voor mensen met anorexia. Kies echt de massage die bij je past en die jij denk dat fijn voor je is. Als je kiest voor het stappenplan, dan zijn er wel beperkingen, want niet iedere massage is geschikt om deels met ondergoed of met bedekking van een handdoek te ondergaan. Bij stap 1,2 en 3 ben je dan beperkt tot de reguliere massages