Anorexia

Mensen met anorexia kunnen veel baat hebben bij een massage. Massage is hierbij zeker geen wondermiddel, maar het bied de nodige rust. Massage kan de fysieke en geestelijke problemen verminderen, zoals: concentratieverlies, verminderde sociale vaardigheden, chronische vermoeidheid en stress. Massage verminderd de aanmaak van het stresshormoon cortisol, waardoor het lichaam kan bouwen aan rust en herstel. Een bijkomend voordeel is dat massage ook de aanmaak van endorfine stimuleert. Endorfine maak je bijvoorbeeld ook aan als je verliefd bent, het wordt ook wel het geluk hormoon genoemd.  

Geen Gezeur

Als masseur vindt ik het belangrijk dat je jezelf echt op je gemak voelt als je hier op de massagetafel ligt. Ik heb absoluut geen oordeel, ieder mens is uniek. Ik ben er juist voor om je te helpen om de fysieke en geestelijke klachten die bij anorexia komen kijken, dragelijker te maken en je mag helemaal zelf bepalen wat je daarmee doet. Op de massagetafel kan je gewoon zijn wie je bent, in alle vertrouwen en zonder allerlei ongevraagd advies of gezeur aan je hoofd. 

Vertrouwelijk

Je bent vaak specialist in het verbergen van je anorexia. Met iemand delen dat je anorexia hebt is al een enorme drempel. Ik respecteer je in alles, van mij hoort echt niemand dat je anorexia hebt. Alles is en blijft altijd 100% vertrouwelijk tussen jou en mij. Desnoods zeg je tegen anderen dat je rugklachten hebt en daarom bij mij op bezoek komt of je deelt het met helemaal niemand, ook helemaal prima. 


Stappenplan

Normaliter zijn al mijn massages blootgewoon. Bij anorexia kan dit juist een hele hoge drempel zijn om niet voor een massage te kiezen. Natuurlijk hebben de blootgewone massage het meeste effect en genieten zeker de absolute voorkeur, omdat je jezelf hiermee ook geheel aan de massage overgeeft. Toch kan het zijn dat dit voor jou net even te veel is, vandaar dat ik bij cliënten met anorexia een speciaal stappenplan heb opgenomen. Je bepaald hierbij zelf bij welke stap je wilt starten. Iedere volgende massage is dan een stap hoger in het stappenplan. Natuurlijk mag je ook stappen overslaan of zelfs gedurende een massage nog een extra stap zetten. Iedere volgende massage is dan altijd een stapje hoger, om zo uiteindelijk bij de normale blootgewone massages uit te komen. Ik houd bij op welke stap je zit. Bij je eerste bezoek stemmen we samen af of je het stappenplan wilt gaan hanteren en zo ja, op welke stap je wilt starten. 

Stap 1

Een massage, waarbij je het ondergoed aan kunt houden of zelfs een bikini aan mag doen. Je blijft gedurende de massage redelijk afgedekt onder de handdoek liggen.

Stap 2

Een massage, waarbij je deels wordt afgedekt met handdoeken, maar wel geheel ontkleed onder de handdoek ligt. Billen, borsten en schaamstreek blijven hierbij altijd afgedekt met handdoeken. 

Stap 3

Een massage, waarbij je geheel ontkleed op de massagetafel ligt. Bij de massage van de voorzijde van het lichaam blijven de borsten en schaamstreek afgedekt met handdoeken. De massage van de achterzijde van het lichaam is zonder bedekking van een handdoek.  


Adviezen

Coaching traject

De beste optie is een coaching traject. Hierbij combineer ik massagetherapie en coaching, speciaal afgestemd op jou situatie. Bij een coaching traject speelt de hoge mate van overgave aan de massage een belangrijke rol. Hierbij is het beter om niet voor het stappenplan te kiezen.

Ontspannende massage

Als een coaching traject niets voor je is, maar je enkel een fijne massage wilt, dan is de ontspannende massage de beste keuze. Gewoon even niets, een kleine mini vakantie en even je hoofd leeg maken. De drempel is toch al hoog, dus stap je over die drempel, kies dan direct voor 90 of 120 minuten.

Andere massages

Feitelijk zijn alle andere massages uit mijn aanbod ook geschikt. Kies wat je fijn vindt en wat bij je past. Als je graag het stappenplan wilt volgen, dan ben je wel beperkt tot de reguliere massages, want de andere massages zijn simpelweg niet handig om te geven als ik je nog deels moet afdekken.