Angst en schaamte

Het is nogal een drempel om te nemen, naar een masseur gaan voor een massage. Super spannend, vooral als je contact angst, schaamte over je lichaam of angst voor naaktheid ervaart. Daarbij wetende dat je bij mijn massage blootgewoon op de massagetafel ligt! Nee, daar moet je niet aan denken toch? Dat ga je echt niet doen! Het mooie is echter, dat de mensen die deze stap toch hebben genomen (en dat zijn er best veel) een veel prettiger en veel vrijer leven hebben gekregen. Soms zelfs zoveel, dat het heeft geleid tot het aangaan van een relatie, wat voorheen nooit een optie was geweest. Stel je eens voor dat het je niets meer uitmaakt wat anderen van je (lichaam) vinden of denken, dat contact maken heel gewoon is en dat je jezelf in je blootje net zo gemakkelijk voelt als gekleed. Dat zou toch echt geweldig zijn? Lichamelijke vrijheid ervaren, maar vooral verlost te zijn van die angsten, beelden en obstakels hierover in je hoofd! 


Contact angst

Angst voor contact is een angstklacht die veel ongemak veroorzaakt. Angst om aangeraakt te worden, angst om te versieren of versierd te worden en angst om een intieme relatie aan te gaan, zijn enkele uitingsvormen hiervan. Vaak leidt deze klacht tot eenzaamheid. De spanning die door deze klachten veroorzaakt wordt, uit zich in verlegenheid, depressie, teleurstelling in anderen en een negatief zelfbeeld.

Lichamelijke schaamte

Als je enige vorm van schaamte kent over je lichaam, dan beperkt dat ook direct je dagelijkse leven. Door schaamte jezelf niet durven te laten zien aan anderen. Je bedekt zoveel mogelijk van je lichaam, vindt je eigen benen te lelijk voor een kort rokje of je gaat nooit zwemmen omdat je jezelf niet durft te vertonen in een badpak of bikini omdat je billen er volgens jou niet uit zien of je navel wat uitpuilt. 

Angst voor bloot

Bloot, oh nee, daar moet je zelfs niet aan denken. Alleen het idee al dat iemand je bloot zou zien maakt je al bloednerveus. Ook anderen bloot zien is een dilemma tot zelf een drama. Bloot is een echt obstakel geworden. Je bent er ook constant in je hoofd mee bezig en probeert vooraf al alles te plannen zodat bloot nooit of te nimmer een optie is. Douchen op de sportschool? Echt niet, wat denk je wel…..


Bevrijd jezelf

Hoe lastig ook, ik moedig je aan om toch de 1e stap te zetten en bij me op bezoek te komen voor een massage. Het doorbreken van angsten doe je door ze aan te gaan en te ervaren dat alle beelden in je hoofd niet kloppen met de realiteit. Je mag gewoon zijn wie je bent. Hoewel de 1e afspraak echt als een enorme drempel zal voelen, zal je na afloop van die massage echt merken dat er iets bij je veranderd is. Is het dan al helemaal weg? Nee, zeker niet, maar het geeft jezelf de inzichten die je nodig hebt. Daarnaast zal het je op weg helpen naar een vrijer leven. Het zal je zeker helpen en ik ga je hiermee ook helpen, op een manier die voor jou het beste werkt. Heb vertrouwen in jezelf en in mij.

Coaching traject

Als schaamte en angst echt een groot probleem is, dan is een coaching traject de beste keuze. We kunnen dan voorafgaande aan de massage je schaamte en angst bespreken.

Andere massages

Als een coaching traject niets voor je is, maar je enkel een fijne massage wilt, dan zijn alle massages uit mijn aanbod geschikt. Kies wat je fijn vindt en wat bij je past. Alles is goed.

Massage aan huis

Het kan je wellicht helpen om te kiezen voor een massage aan huis. Dat hoef je de deur niet uit en blijf je in je eigen vertrouwde omgeving. Ik kom naar je toe en neem alles mee.

Stapjes

We kunnen het ook in kleine stapjes verdelen. bv eerst even bellen, een keer op bezoek voor een kennismaking zonder massage.