Coaching

Van massage naar massagetherapie

Er zijn omstandigheden waarbij de combinatie van massagetherapie en coaching een beter resultaat geeft dan enkel maar een massage. Als je een massage boekt, dan wordt deze tijd ook echt aan de massage besteed, maar soms wil je meer. In vertrouwen praten over een probleem waar je mee zit, een bepaalde situatie bespreken of hele specifieke omstandigheden, wensen, angsten of klachten aan me voorleggen om samen te bepalen of en hoe ik je daarbij kan helpen, door massagetherapie, coaching of wat dan ook. Soms weet je zelf wat je het beste kan helpen en waar jij het meeste aan zou hebben. Denk jij dit ook al te weten, bespreek het dan met me, natuurlijk in volledig vertrouwen en zonder oordeel. Jij voelt wat je voelt en voor jou is het dan ook zo. 

De start

Feitelijk is iedere start van een coaching traject een persoonlijk gesprek, gevolgd door een massage. Ik reserveer hier altijd 2 uur voor, zodat we ruim de tijd hebben voor het gesprek, maar ook voor de massage. Het is even afhankelijk van de situatie en het moment hoe de tijdsverdeling tussen het gesprek en de massage zal zijn en ook het soort massage is afhankelijk van het gesprek.

Het vervolg

Hoeveel sessies zijn er nodig en in welke frequentie? Dit staat nooit vooraf al vast. Dit is afhankelijk van de situatie en ieder mens is verschillend. Door mijn ervaring kan ik na de eerste sessie wel een advies geven over het te volgens schema en wat de beste keuze zou zijn. Het vervolg bepalen we altijd samen, in onderling overleg en wat voor ons beide goed voelt.


Leeftijd

Coaching trajecten zijn niet leeftijdsgebonden. In iedere levensfase kunnen er zaken zijn die je moeilijk vindt, die je leven kunnen beperken of kunnen er vragen bij je spelen die je eigenlijk niet aan iemand anders kan of durft te stellen. Weet dat dit bij mij altijd kan, ongeacht het onderwerp en ongeacht je wensen, angsten of problemen. 

Onder de 18

Net zoals bij de Massagetherapie is er ook bij Coaching de regel dat tieners en jongeren tot 18 jaar 50% korting krijgen op het tarief. Ook voor de combinatie van Massagetherapie en Coaching geldt dat het maken van een afspraak enkel mogelijk is indien de ouders/voogd op de hoogte en akkoord zijn. Ik wil alle misverstanden hierin voorkomen.

Schaamte

Je bent in een veilige en vertrouwde omgeving, waarin alles aan bod mag komen en alles zonder schaamte of taboe besproken mag worden, zonder dat dit ooit met andere wordt gedeeld en zonder dat je hierover een oordeel terug zal krijgen. Voel je hierin compleet vrij. Bespreek je wensen, issues of klachten. Je bent en blijft altijd van harte welkom.

Ervaring

Ik heb ruime ervaring met de combi van Massagetherapie en Coaching. Ik heb mensen geholpen met een laag zelfbeeld, anorexia, een verleden met geweld of seksueel misbruik, depressies, aanrakingsproblemen, angsten, mensen in transitie, relatieproblemen, geaardheid en ga zo maar even door. Van jong tot oud, van man t/m vrouw, van onbekende tot bekenden, collega's, vrienden en familieleden. 


Contact

Natuurlijk is het altijd maatwerk, want ieder mens is anders. Ook mijn aanpak is bij iedereen anders, net waar de situatie om vraagt. Er is geen vooraf opgesteld plan, we kijken samen wat goed voor je voelt en dan gaan we samen hiermee aan de slag. Natuurlijk is het spannend, dat snap ik helemaal, vooral de 1e keer. Ook voor de eerste keer contact opnemen kan moeilijk zijn. Feitelijk erken je hiermee dat er wat bij je speelt, wat best emoties kan en mag oproepen. Je mag bellen, maar als je het lastig vindt, app dan gewoon. Dat is anoniem en voelt soms veiliger. 

Blootgewoon

Alle massages worden uitgevoerd op een geheel ontkleed lichaam, het aanhouden van het ondergoed is bij mijn massages niet mogelijk. Je ligt geheel ontkleed en blootgewoon op de massagetafel, (uiteindelijk) zonder bedekking van een handdoek. Hierdoor zal je een completere en effectieve massage ondergaan, simpelweg omdat ik dan niet beperkt wordt in mijn massagetechnieken en je jezelf hiermee veel meer overgeeft aan de massage. Ik wil enkel effectvolle massage kunnen geven en dat kan volgens mijn denkwijze en mijn manier van masseren enkel als je geheel ontkleed bent. Ik pas dit toe bij iedereen, ongeacht leeftijd, gender of geslacht. 

Afspraak Maken

Een afspraak voor een coaching en massagetherapie sessie kan je helemaal zelf inplannen. Afhankelijk van de situatie kijken we samen wat de verdeling is tussen de tijd voor het gesprek en de tijd voor de massagetherapie. Vaak zijn de gesprekjes rond de 30 minuten. Soms is dat al heftig genoeg, daarna gaan we starten met de massage. Afhankelijk van de situatie, de voortgang en in onderling overleg, boek je zelf daarna weer een nieuwe coaching sessie of gaan we verder met losse massage afspraken. Vragen? Neem gerust eerst contact op.