Blootgewone massages

Mijn massages worden toegepast op een geheel ontkleed lichaam. Dit is mijn denkwijze, massagevisie en mijn manier van masseren, daar ik een volledige massage wil kunnen geven. Een massage ondergaan met kleding of ondergoed aan is voor mij hetzelfde als douchen met een paraplu. Je staat dan inderdaad wel onder de douche, maar of dat effectief en handig is, probeer het maar eens uit...... Ik wordt dan ook te veel beperkt in mijn massagetechnieken. De mate van overgave bij een blootgewone massage is ook veel groter, waardoor het effect van de massage ook veel groter is. Als client lig je ook veel fijner op de massagetafel en ik hoef niet aan je ondergoed te schorren en er handdoeken omheen en in te stoppen. Al mijn cliënten liggen ‘blootgewoon’ op de massagetafel, uiteindelijk of direct vanaf de start, zonder bedekking van een handdoek. Dit is voor mij niets bijzonders, maar de normale gang van zaken. Dit pas ik toe bij al mijn massages en bij al mijn cliënten, ongeacht leeftijd of geslacht. Natuurlijk zijn al mijn massages uiterst respectvol en zorgvuldig.

 

Niets voor jou?

Zijn blootgewone massages niets voor jou? Natuurlijk respecteer dat, dit is uiteraard helemaal je eigen keuze. Helaas moet je dan wel op zoek naar een andere masseur met een andere massagevisie. Ik wil namelijk enkel massages geven volgens mijn massagevisie. Past dat niet binnen jouw voorkeuren of wensen, helemaal prima. Een massage draait om jouw, dus kies de masseur met de massagevisie die het beste past bij jouw wensen en voorkeuren!

 

Hoe werkt het

Bij al mijn massages staat beschreven of het een blootgewone massage is in stapjes of blootgewoon vrij snel vanaf de start. Daarnaast is het zeker mogelijk om al direct blootgewoon zonder handdoek te starten. Je gaat dan simpelweg al bij de start niet onder de handdoek liggen. Het merendeel van mijn cliënten kiest hiervoor en het heeft ook mijn voorkeur.

 

Blootgewoon in stapjes

Je ligt bij aanvang geheel ontkleed onder een grote handdoek, die er in stapjes wordt afgehaald. Uiteindelijk lig je geheel onbedekt op de massagetafel, zowel bij de massage van de voorzijde als de massage van de achterzijde van het lichaam. Bij het omdraaien wordt je weer even toegedekt, waarna de handdoek er weer in stapjes wordt afgehaald.

 

Blootgewoon vrij snel vanaf de start

Je ligt bij aanvang geheel ontkleed onder een grote handdoek, die al vrij snel na de start van de massage geheel zal worden weggenomen en de gehele massage wordt verder uitgevoerd zonder bedekking. Pas na afloop van de massage wordt je weer afgedekt met een grote handdoek. 

  


Blootgewoon totaal

Het is zeker mogelijk om bij alle massages direct zonder bedekking van een handdoek te starten. De meeste cliënten kiezen dit en gaan ook bij de start niet onder een handdoek liggen. Dit heeft ook mijn voorkeur bij alle massages. Gewoon doen, het is echt fijner!

 

Het stappenplan

Bij tieners en jongeren tot 18 jaar is het mogelijk om een stappenplan te volgen. Hiermee kan je langzaam wennen aan het ondergaan van een blootgewone massage. Dit stappenplan is ook mogelijk bij de massagekuur bij anorexia, ongeacht je leeftijd. Toch is ook hierbij het advies om direct blootgewoon te kiezen voor het beste resultaat!