Beperkingen

Er zijn omstandigheden te benoemen waarbij er geen massage of enkel een aangepaste massage gegeven mag worden. Heb je nu reeds twijfels of er beperkingen voor je zijn m.b.t. een massage? Neem dan gerust contact op, dan kan ik je adviseren. Veelal staan evt specifieke beperkingen per massage ook beschreven bij de verschillende massagevormen.

 

Medicijngebruik

Indien je bloedverdunners en/of spierverslappers gebruikt, is een massage wel mogelijk, maar dan moet ik daar rekening mee houden en veel minder druk uitoefenen. Ook andere medicijnen kunnen beperkend zijn m.b.t. een massage. Helaas ben ik geen dokter, dus als je veel medicijnen gebruikt, stem dan vooraf met je huisarts af of een massage daarbij past. Vooral een hot Stone massage is erg gevoelig in combinatie met medicijn gebruik.

 

Zwangerschap

Als je zwanger bent of probeert te worden (dan weet je immers niet of je reeds zwanger bent) dan wil ik dat zeker weten. Dat is namelijk erg belangrijk voor het al dan niet toepassen van fricties (zelfs op je schouder) en de wijze waarop ik de massage uitvoer, bv je buik. Alle afvalstoffen die vrijkomen door de massage gaan naar het ongeboren kindje, dus het is echt super belangrijk om deze informatie met me te delen. Denk hier ook aan als deze situatie in de toekomst wijzigt! Natuurlijk blijft dit strikt vertrouwelijk.

 


Menstruatie

De lomi lomi massage en de klassieke massage zijn minder geschikt om te ondergaan tijdens je menstruatie. Alle andere massages kunnen tijdens de menstruatie gewoon plaatsvinden. Als je tijdens je menstruatie voor een massage kiest, gebruik dan simpelweg een tampon. Dit is voor mij niets bijzonders, er zijn meer cliënten die tijdens hun menstruatie toch voor een massage kiezen. Indien je jezelf niet prettig bij voelt bij een massage tijdens je menstruatie of dat zelf gewoon minder prettig vindt omdat je blootgewoon op de massagetafel ligt, houd dan rekening met je menstruatiecyclus bij het inplannen van je massage afspraken, vooral bij de massagekuren.

 

Klachten en Ziekte

Lichamelijke klachten of ernstige ziektes kunnen redenen zijn om niet gemasseerd te mogen worden. Ben je ziek, bepaal dan zelf of in overleg met de huisarts of een massage mogelijk is. Als je jezelf echter niet lekker voelt, bv bij verkoudheid, buikgriep, ect dan is een massage niet erg prettig. Bij kanker is een aangepaste ontspannende massage mogelijk, waarbij het altijd een massage is die totaal zonder druk wordt uitgevoerd. Ik zal altijd de vraag stellen of je onder behandeling bent bij een arts en of er andere zaken zijn waarmee ik rekening moet houden. Wees hier altijd eerlijk in, het gaat tenslotte om je eigen gezondheid! Het spreekt voor zich dat alles altijd vertrouwelijk blijft. Ik ben zeker geen huisarts of medisch deskundige, een massage onderga je altijd op eigen risico.

 


Lichaamsbeharing

Te veel lichaamsbeharing kan zeker een rede zijn om niet gemasseerd te kunnen worden. Een klassieke massage kan hierdoor erg pijnlijk zijn of is simpelweg niet mogelijk. Bij elke massage heeft een geheel onthaard lichaam absoluut de voorkeur.

 

Hoofdpijn

Bij stevige hoofdpijn raad ik een massage af. Indien je toch een massage wilt ondergaan, kies dan voor de ontspannende massage, laat me zeker weten dat je hoofdpijn hebt en laat me zeker ook weten als je hiervoor pijnstillers hebt ingenomen.

 


Tatoeages

Bij een pas gezette tatoeage raad ik een massage af, tenzij je dit gebied tijdelijk kunt bedekken, bv met tape of folie. Doe dit dan vlak voorafgaande aan de massage, zodat het goed blijft zitten. Evt. kan ik je hierbij helpen, maar neem wel zelf alle spullen hiervoor mee. Voor alle bestaande tatoeages is een massage zeker niet schadelijk. De massageolie verzorgd de huid en je tatoeages zien er zelfs beter uit na een massage.

 

Piercings

Piercings vormen meestal geen belemmering voor een massage. Soms wel, vooral als ze precies in het gebied zitten dat gemasseerd wordt. Dan is het wat lastiger om je te masseren en moet ik er wat omheen werken. Het is altijd raadzaam om mij te wijzen op je piercings, waar dan ook, zodat ik daar rekening mee kan houden, niet alleen met masseren maar bv ook dat de handdoeken niet achter je piercings blijven hangen. Als je pas een piercing hebt laten zetten geef dit dan zeker aan, zodat ik dit gebied tijdelijk kan overslaan i.v.m. de kans op infectie.