Slapeloosheid

Slaap jij slecht en wil je hier iets aan doen? Dan is massagetherapie een hele fijne keuze, kom het ervaren. Iedereen slaapt weleens een keertje slecht, maar er zijn ook veel mensen die last hebben van chronische slapeloosheid. Een vervelende kwaal, die negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Tijdens de slaap vinden er namelijk essentiële herstelwerkzaamheden plaats in lichaam en geest. In veel gevallen kan massage uitkomst bieden om gemakkelijker binnen te treden in dromenland. Aan slapeloosheid kunnen allerlei oorzaken ten grondslag liggen. In het geval van chronische slapeloosheid is stress de meest voorkomende oorzaak. Stress zorgt ervoor dat iemand niet in staat is zijn of haar gedachten tot bedaren te brengen waardoor het in slaap vallen wordt bemoeilijkt. 

 

Cortisol en Serotonine

Wie veel last heeft van stress heeft een verhoogd gehalte aan cortisol in zijn of haar bloed. Cortisol wordt daarom ook wel het stresshormoon genoemd. Dit hormoon wordt zowel bij fysieke als psychologische stress aangemaakt. Als dit gehalte voor het slapen gaan te hoog is, levert dit problemen op om in slaap te vallen. Als het cortisol gehalte gedurende lange tijd te hoog is, kan dit ook het gehalte aan neurotransmitters als serotonine negatief beïnvloeden. Serotonine is heel belangrijk voor een gezond slaapritme. Deze neurotransmitter kan in de hersenen worden omgezet in melatonine. Melatonine zorgt ervoor dat het lichaam reageert op verandering van het licht en zich gaat voorbereiden op de nacht als het buiten donkerder wordt. 

 

Massage als Remedie

Studies wijzen uit dat massage ervoor zorgt dat het cortisol gehalte daalt en de aanmaak van serotonine toeneemt. Dit verklaart waarom massage een goed hulpmiddel kan zijn bij het verhelpen van slapeloosheid die veroorzaakt wordt door te veel stress. Met ontspannende massages bereik je het beste effect. Het is belangrijk dat je direct na de massages niets meer doet, lekker naar bed gaat en bij voorkeur niet meer op je telefoon of naar de TV kijkt.


Ontspannende massage

De ontspannende massage staat natuurlijk bovenaan als massage die het beste geschikt is bij slapeloosheid.

Frequentie

Een losse massage werkt, maar het optimale resultaat kan je bereiken door 3 massages binnen 2 weken.

 

Warmte massage

De warmte massage is ook erg fijn als je slecht kan slapen. Ontspanning door warmte, dat werkt. Sinds een aantal maanden kom ik bij Henk voor een massage. Dat een massage een positieve invloed heeft op lichaam en geest heb ik al vaker mogen ervaren. Dat door meerdere massages kort achter elkaar ook je nachtrust kan verbeteren wist ik tot voor kort nog niet. Sinds ik moeder ben, nu ruim 22 jaar slaap ik veel minder vast dan voor die tijd. Doordat ik een jaar geleden ziek thuis kwam te zitten werd dit nog wat problematischer. Al maanden sliep ik structureel slecht, een aantal keren per nacht werd ik wakker waarbij ik soms erg lang wakker lag voordat ik weer een keer in slaap viel. Henk stelde voor drie ontspannende massages kort achter elkaar te doen om te kijken of ik daar baat bij zou hebben. Garantie dat het bij mij zou werken kon hij natuurlijk niet geven, maar door zijn positieve ervaring met andere cliënten had hij goede hoop. Na de eerste massage was ik erg loom en kon ik niet meer stoppen met gapen, die nacht sliep ik negen uur achter elkaar! De nachten daarna waren wat wisselend, maar ik had nog twee behandelingen te gaan. Na de tweede massage was ik niet loom, maar had ik juist een energiek gevoel. Ook nu sliep ik de dagen erna wisselend, de ene nacht erg goed en de volgende nacht weer wat minder door een enkele onderbreking. Toch sliep ik al beter dan ik voorheen deed. Na de derde massage waarbij ik bijna bij Henk op de massagetafel in slaap was gevallen heb ik nauwelijks nog een nacht gehad waarbij ik wakker werd voordat mijn wekker ging! Ik hoor wel vaker dat veel vrouwen automatisch gaan liggen piekeren als ze wakker worden of bedenken op zo'n moment wat ze de volgende dag allemaal moeten doen, ook ik ben zo'n type, beter gezegd, ik was zo'n type. Mijn positieve ervaring wil ik graag delen zodat anderen met een vergelijkbaar probleem misschien ook geholpen kunnen worden. Iedereen die zich in bovenstaande tekst herkend kan ik aanraden de massages uit te proberen met hopelijk hetzelfde resultaat. Het is super fijn om weer goed te kunnen slapen daarom, Henk dank je wel voor de heerlijk ontspannende massages en als extra verrassing het verbeteren van mijn nachtrust.

Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden