Fibromyalgie

Mensen die last hebben van fibromyalgie lopen de hele dag met spierpijn en andere klachten. Er zijn veel soorten massages die klachten voortvloeiend uit spierpijn kunnen verlichten. Het grote voordeel van masseren is dat het een direct effect heeft op je spieren. Wanneer er druk op je spieren wordt uitgeoefend zullen aan je spieren meer zuurstof worden toegediend. Hierdoor kunnen de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Afvalstoffen zoals melkzuur is in 9 van de 10 gevallen de grote boosdoener van spierpijn, die hoopt zich namelijk op in je spieren er zorgen voor de, voor ons bekende fibromyalgie verschijnselen. Door te masseren kan dus als ware het melkzuur worden afgevoerd. Doordat de spieren niet genoeg zuurstof krijgen zullen er veel afvalstoffen opstapelen, waardoor de stroom van bloed en zuurstof beperkt wordt.  

Combinatie Massage

De combi massage is bij fibromyalgie de beste aanpak, vooral gericht de tenderpoints van de achterzijde en de voorzijde van het lichaam, maar natuurlijk ook op alle andere spiergroepen. Ook zal ik soms voor een deel een cupping massage uitvoeren. Deze massage kan best pittig en gevoelig zijn. Na deze milde klassieke massage volgt er een ontspannende massage om weer helemaal tot rust te komen.  

Geen garantie

Nee, er is geen garantie dat deze massages helpen. Het zal je fibromyalgie zeker niet genezen, maar het kan zeker helpen om de (spier)pijn die hierbij komt kijken dragelijker te maken. Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat regelmatige massages hierbij een remedie kan zijn en dat veel fibromyalgie patiënten baad hebben bij massages. Helaas heeft het niet bij iedereen het gewenste effect.

 

Warmte Massage

De warmte massage is ook fijn en de warmte kan juist ook rust geven aan de spieren. Warmte doet veel en door de opbouw van de massage kan er middels de warmte ook niet iets dieper op de spieren worden doorgewerkt. Hier kun je na afloop wel last van krijgen, dus het is samen uitvinden in welke mate dit bij jou kan en past. Het is sowieso een hele fijne massage.Een tijd geleden gaf Henk bij mij aan dat hij ook een massage in zijn aanbod heeft voor mensen met fibromyalgie. Ik heb al geruime tijd fibromyalgie, naast mijn artrose. Ik ondervind op mijn werk veel last van de kou en tocht en er is onlangs ook airco aangelegd. Al met al niet fijn voor mij, omdat ik daardoor nog meer pijnklachten ben gaan ervaren. Mede daardoor ben ik zo superblij met de massages van Henk, vooral nu ik de massages bij fibromyalgie heb ondergaan. Het is werkelijk wonderlijk hoe goed die fibromyalgie massages hebben geholpen en doorwerken. Het is een stevige manier van massage waardoor de doorbloeding van de spieren wordt gestimuleerd en afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. De spieren worden daarnaast ook veel soepeler. De zogenaamde triggerpoints worden aangepakt en gestimuleerd zodat op die pijnplekken een beter doorstroming op gang komt, zodat ook daar meer ontspanning optreed.  

 

Mijn ervaring na de massages is, dat ik de dag na de massage meer pijn had, maar in de dagen daarna aanzienlijk minder pijn heb ervaren dan voorafgaande aan de massage, vooral in mijn nek en schouders. Ik heb de massages als zeer prettig ervaren en kon mij goed ontspannen, ook als het pijn deed. Dat komt ook omdat ik Henk volledig vertrouw in wat hij doet en hoe hij mij behandeld en daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Ik ga zeker met de fibromyalgie massages door. Wetende dat ik nooit meer van die klachten af kom maar, omdat het toch enorm veel verlichting van de pijn geeft. Daar heb ik echt heel veel baad bij. Het werkt niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk door. Ik slaap zelfs veel beter na een massage en een goede nachtrust is bij fibromyalgie erg belangrijk. 

 


Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden