Corona restverschijnselen

Veel mensen die corona hebben gehad blijven last houden van restverschijnselen. Er zijn hierbij twee zaken die er uitspringen.

Vermoeidheid

De voornaamste klacht is vermoeidheid. Er is geen conditie meer en het opbouwen gaat heel erg langzaam. Een kleine inspanning zorgt al dat je ontzettend moe bent en eigenlijk naar bed zou willen, terwijl de dag nog maar net begonnen is. 

Nekklachten

De tweede klacht is dat mensen last van hun nek krijgen of blijven houden. Het gaat hierbij dan vooral om de aanhechting van de spieren aan de schedel, maar ook de gehele nek en schouders blijven stram aanvoelen. Net alsof je alles overbelast hebt.


Combinatiemassage

Massage kan je hierbij helpen, ik adviseer je dan om voor mijn combinatiemassage van 90 minuten te kiezen. Klachten van nek en schouders nemen zeker af, maar het is wel de vraag voor hoelang dat bij jou zal werken. Sommige hebben er heel veel profijt van, bij anderen is het een tijdelijke verlichting. Qua vermoeidheidsklachten geeft een massage je absolute rust, waardoor je er weer even tegen kan. Je slaapt veel beter en komt beter in je vel te zitten. 

Even wachten

Natuurlijk is het wel belangrijk dat als je na corona voor een massage kiest, je er zeker van bent dat je op dit moment geen corona meer hebt. Kom pas bij me op bezoek als je minimaal gedurende 3 weken geen corona gerelateerde klachten meer hebt, enkel nog je restverschijnselen. Dit om simpelweg zeker te zijn, want ik wil onnodige risico’s echt vermijden. Een besmetting is al genoeg om mijn praktijk tijdelijk te moeten sluiten, je begrijpt dat ik dat wil voorkomen.