Corona restverschijnselen

Veel mensen die corona hebben gehad blijven last houden van restverschijnselen. Vermoeidheid en nekklachten zijn hierbij de twee zaken die er uitspringen en waarbij een massage enige verlichting kan bieden.

 

Vermoeidheid

De voornaamste klacht is vermoeidheid. Er is geen conditie meer en het opbouwen gaat heel erg langzaam. Een kleine inspanning zorgt al dat je ontzettend moe bent en eigenlijk naar bed zou willen, terwijl de dag nog maar net begonnen is. 

 

Nekklachten

De tweede klacht is dat mensen last van hun nek krijgen of blijven houden. Het gaat hierbij dan vooral om de aanhechting van de spieren aan de schedel, maar ook de gehele nek en schouders blijven stram aanvoelen. Net alsof je alles overbelast hebt.

 


Huisarts

Natuurlijk is het altijd zeer verstandig om hiervoor eerst contact op te nemen met je huisarts. Stem met je huisarts af of een massage iets voor je zou kunnen doen en betekenen. Gezondheid is een kostbaar goed, ik ben zeker geen medisch specialist, dus laten we hier zuinig op zijn.

 

Wachten

Natuurlijk is het wel belangrijk dat als je na corona voor een massage kiest, je er zeker van bent dat je op dit moment geen corona meer hebt. Neem alle maatregelen in acht, ook wat betreft quarantaine. Dit om simpelweg zeker te zijn, want ik wil onnodige risico’s echt vermijden. Een besmetting is al genoeg om mijn praktijk tijdelijk te moeten sluiten, je begrijpt dat ik dat wil voorkomen. 

 

Combinatiemassage

Massage kan je hierbij helpen, ik adviseer je dan om voor mijn combinatiemassage van 90 minuten te kiezen. Klachten van nek en schouders nemen zeker af, maar het is wel de vraag voor hoelang dat bij jou zal werken. Sommige hebben er heel veel profijt van, bij anderen is het een tijdelijke verlichting. Qua vermoeidheidsklachten geeft een massage je absolute rust, waardoor je er weer even tegen kan. Je slaapt veel beter en komt beter in je vel te zitten. 


Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden