Burn-out

Is een burn-out nu iets wat tussen je oren zit? Feitelijk wel, want een burn-out wordt omschreven als een mentale stoornis. Toch is het vaak zo dat je lichaam al allerlei signalen heeft afgegeven, die je wel hebt gehoord, maar waar je niet naar geluisterd hebt. Voor veel mensen met een burn-out komt de daadwerkelijke burn-out dan ook niet geheel onverwachts. Je wist het al, voelde het al aankomen, maar er was helemaal niets wat je kon doen om het te voorkomen. Het lijkt in deze tijd zelfs wel hip te zijn om een burn-out te hebben. 1 op de 7 mensen krijgt er een en werkt je in de zorg, dan is er een kans van 1 op 5. Er zijn heel veel theorieën over het krijgen van een burn-out. Toch is het voor ieder mens verschillend, het is in mijn ogen altijd een opstapeling van omstandigheden. Wellicht is een burn-out wel het beste te omschrijven als een mismatch tussen je hoofd en je lichaam. Je hoofd wil nog van alles, maar je lichaam wil helemaal niets, behalve in bed blijven liggen. 

 

Je 'moet' ontspannen!

Uiteindelijk komt er altijd hetzelfde advies uit, je ‘moet’ ontspannen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als ontspanning namelijk al in je aard zat, dan was die burn-out er waarschijnlijk nooit van gekomen. En ‘moeten’, dat is nou net wat je tijdens een burn-out helemaal niet wilt horen. “Ik moet helemaal niks”, dat zal vaak je eerste reactie zijn. Als je het echter even laat bezinken, dan weet je en voel je zelf ook wel aan dat ontspanning feitelijk je enige redmiddel is. Maar ja, hoe pak je dat aan? 

 

Coaching

Massagetherapie is bij uitstek geschikt om te ontspannen en om weer balans te brengen tussen je hoofd en je lichaam. Je eerste massage bij een burn-out voelt helemaal niet ontspannen aan. Je zal namelijk eerst moeten leren om jezelf totaal over te geven en alles los te laten, voordat je echt kan ontspannen. Coaching helpt je hierbij, door al je problemen met iemand in alle vertrouwen te kunnen delen. Massagetherapie & Coaching bij burn-out kan best een emotionele aangelegenheid zijn. Je moet het zeker 3x de kans geven, voordat je echte ontspanning kan ervaren.

 


Coaching

De combinatie van massagetherapie en coaching is superfijn.

 

Ontspanning

De ontspannende massages zijn natuurlijk uitermate geschikt bij stress.

 

Combinatie

Ervaar je door de stress ook lichamelijke klachten, kies dan voor de combi massage. 

Free flow

Een massage die als vanzelf gaat en afhankelijk is van het moment en het gevoel.


Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden