Zwangerschap

Een massage als je zwanger bent is erg fijn. Er zijn echter wel een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Ben je bezig om zwanger te raken? Dat weet je soms niet of dat al gelukt is. Stem dit altijd met me af, dus zwanger of zwanger proberen te worden? Ik moet het weten en natuurlijk blijft het 100% vertrouwelijk. 

1e trimester

In het 1e trimester moet je wat voorzichtig zijn met een massage. Kies altijd voor een ontspannende massage en stem met me af dat je zwanger bent.

 

2e trimester

Vooral in het 2e trimester is een massage erg fijn, mede omdat je nog redelijk op je buik kan liggen. Pure aandacht, even helemaal voor jou!

 

3e trimester

Op je buik liggen wordt een probleem. Een massage kan, maar dat is minder fijn als je niet op je buik kan liggen. Hierbij lig je dan op beide zijden en op je rug.

 


Massagekeuze

Kies voor een ontspannende massage. In het 2e trimester is de combinatie massage ook mogelijk, met wat aandacht voor je nek, schouders en rug. Wat je niet moet kiezen is iets met te veel warmte, een hot stone massage of aromatherapie massage. Deze massages zijn niet geschikt tijdens je zwangerschap.

 

Schaamte

Soms komt er lichamelijke schaamte om de hoek kijken. Ik heb meer zwangerschapsmassages gegeven en dat je lichaam er gedurende de zwangerschap anders uitziet is heel normaal, er groeit iets moois van binnen! Als je je benen niet hebt geschoren omdat je daar niet meer bij kan, is dat natuurlijk geen punt!

 


Postnatale massage

Een massage na je bevalling is een heel goed plan! De geboorte van een kindje is fysiek en mentaal een intensieve aangelegenheid. Als je net een kindje op de wereld hebt gezet, dan stel je je eigen behoeftes vaak uit. Dan is een uurtje voor jezelf heel erg fijn. Je mag dit jezelf gewoon cadeau geven.

Klachten

Klachten in nek, schouders en rug komen vaak voor. Al dat voeden en tillen vergt zijn tol. Er is soms weinig ruimte en tijd om te hertellen van de bevalling, je bent continu aan de slag. Ook na de bevalling moet je lichaam wennen.

 

Rust

Als je zelf druk bent en stress ervaart, dan merkt de baby dat ook. Vaak zie je dat zelf terug in het feit dat als je je baby in iemand anders zijn armen legt, je baby rustiger wordt of eerder in slaap valt. Daar baal je dan weer extra van....

 

Thuis

Een massage in mijn praktijk voelt als een uitje, maar een massage bij je thuis kan ook prettig zijn. Baby even slapen, babyfoon aan en moeders op de massagetafel. Natuurlijk kunnen we tussentijds even stoppen, geen probleem.

 


Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden