Massage voor sporters

Dat sport en massage een mooie combinatie is, dat weten velen. Toch kiezen sporters niet zo vaak voor een massage. Pas als er lichamelijke klachten zijn, dan wordt er gekozen voor de fysio of voor een sportmassage.

 

Massage voor het sporten

Er is onderzocht wat de effecten zijn van een massage voorafgaande aan een sportprestatie. Deze resultaten zijn te verwaarlozen. Het warmt je spieren wel op, maar dat is ook alles. Je gaat er niet beter van presteren.

 

Massage na het sporten

Een sportmassage na het sporten heeft enkel effect als dat binnen 20 minuten na je prestatie wordt toegepast. Vaak wordt dit gedaan als er klachten zijn ontstaan, daarom zie je vaak massagetafels in de kleedkamers.

 


Waarom dan toch een massage?

Sport is niet enkel een lichamelijke inspanning, er speelt zich ook heel wat af tussen de oren. Je kunt top fit zijn, maar als je niet lekker in je vel zit, presteer je duidelijk minder. Vaak ben je als sporter enkel bezig met je lichaam, maar je vergeet de rest. Het komt vaak niet eens in je op om ook aan jezelf te denken en voor een massage te kiezen. Als je lekker in je vel zit dan gaat alles veel gemakkelijker, je herstelt sneller en voelt je veel beter. Lichaam en geest in harmonie, dat geeft het beste resultaat, Daarom is een massage juist zo goed voor sporters en precies op dat vlak ligt de meerwaarde.

 

Welke massage kies je?

Je denk bij een massage al snel aan een klassieke sportmassage. Die bied ik ook aan, maar als je geen lichamelijke klachten ervaart, dan is het juist beter om een massage te kiezen die gericht is op ontspanning of om dit beide te combineren binnen een massage. Juist de keuze voor een massage die meer op jou is gericht als mens, is dan altijd een betere keuze.

 


Ontspannende massage

Heerlijk even niets doen. Tijd voor jezelf, tijd voor rust en tijd voor herstel. je hoofd even leeg.

Combinatie massage

Een sportmassage van nek, schouders en rug, met daarna ontspanning. De perfecte combinatie. 


Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden