Massage voor ouderen

Als je ouder wordt, dan ontkom je niet aan de verschijnselen die daar nu eenmaal bij horen. Soms wil je met je hoofd nog meer dan dat er lichamelijk mogelijk is en dat is en voelt erg ongemakkelijk. In de leeftijdscategorie van 40 t/m 50 kiest men vaak voor een regelmatige massage, wat hele positieve effecten geeft. Vanaf 50 jaar en ouder kies je niet zo snel meer voor massagetherapie als je dat voor die tijd ook niet hebt gedaan. Toch kan de keuze hiervoor je juist heel goed helpen.

     

Mobiliteit

Massage zorgt ervoor dat je minder snel je mobiliteit verliest. Je blijft soepeler in lijf en leden en de bijbehorende pijnklachten nemen af.

 

Ledematen

Stijve en koude handen en voeten, herken je dit? Door massage worden handen en voeten veel soepeler en warmer.

 

Nachtrust

Een massage heeft als bijkomend voordeel dat je een vele betere nachtrust zal ervaren. Als je beter slaapt, gaat het overdag ook veel beter.

 


Huidverzorging

De oudere huid is vaak ook een drogere huid. Door de massage met massageolie zal de huid weer veel elastischer en soepeler gaan aanvoelen.

 

Aanraking

Op oudere leeftijd is er vaak sprake van een gemis qua aanraking. Aanraking is een eerste levensbehoefte, ook op oudere leeftijd.

 

Eenzaamheid

Contact met andere mensen blijft belangrijk. Dit voorkomt dat je in een isolement raakt. Een bezoekje van de masseur is een hele fijne afwisseling.

 


Combinatie massage

De combinatiemassage is erg fijn op oudere leeftijd. Allereerst een massage die ten goede komt van je mobiliteit en daarna een heerlijke ontspannende massage als afsluiter. Goed voor je lijf en goed voor je geest. Natuurlijk aanpasbaar op jou evt klachten en wensen.

Aan huis

Een massage aan huis kan erg fijn zijn. Je hoeft zelf niet te reizen en ook niet de 2 trappen op om bij mijn praktijkruimte te komen. Ik neem alles mee om je een massage in je eigen huis te geven. Hoe fijn is dat! Daarna lekker naar bed en slapen, ik ruim de boel wel op. 


Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden