Eenzaamheid

Het is nogal een dilemma. Eenzaamheid is nog vaak een taboe. Als anderen vragen hoe het met je gaat, dan zeg je niet ‘ik voel me eenzaam’. Vaak zeg je dat het goed of prima gaat. Je wilt niemand belasten met het feit dat jij je eenzaam voelt en wat je al helemaal niet wilt is dat mensen zich hierdoor verplicht voelen of een soort medelijden met je krijgen.

 

Jezelf

Veel eenzame mensen veranderen wie ze zijn. Ze gaan een bepaalde rol spelen, zodat ze beter in een bepaalde groep passen. Wellicht vermindert dit wel je eenzaamheid, maar het vermindert ook zeker hoe gelukkig je in het leven staat. Je verliest jezelf.

 

Groepsverband

Eenzaamheid is niet direct voorbij als je met anderen bent. Je kan je heel eenzaam voelen, ook in groepsverband. Je hebt al snel het idee dat je nergens bij hoort, dat je anders bent dan de anderen.

 


Massagetherapie

Aandacht en aanraking is bij gevoelens van eenzaamheid zo ontzettend fijn en goed voor een mens. Het lijkt wel of je gevoelens van eenzaamheid tijdens een massage even naar de achtergrond verdwijnen. Het leert je om meer van jezelf te houden en geeft je een enorme boost. Je komt echt beter in je vel te zitten.

Coaching

Door massagetherapie te combineren met coaching, heb je ook iemand om mee te kletsen. Dat is ook iets wat je bij eenzaamheid erg mist. Alle onderwerpen kan je bespreken, zonder schaamte en zonder dat het ooit met anderen wordt gedeeld. Dat voelt zo ontzettend fijn en kan je ook veel opluchting bieden.

 

Massage geven

Bij eenzaamheid mis je niet enkel lichamelijke aandacht en aanraking, je mist ook de aanraking en nabijheid van anderen. Naast een massage ontvangen is het dan ook fantastisch om een massage te geven. Dat is in mijn praktijk zeker mogelijk en je bent ook hiervoor van harte welkom. 

 


Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden