· 

Vierdaagse Nijmegen

Vorige week de hele praktijkruimte omgebouwd tot 4-daagse hotelkamer. Ben je wel eens op bezoek geweest? Dan kan ik je wel vertellen wat achter die zwarte gordijnen staat, dat zijn namelijk de bedden voor de lopers. Massagetafel aan de kant, bedden opbouwen en alles op orde maken. Met de temperaturen van de eerste dagen was waren het koelkastje en de airco in de praktijkruimte natuurlijk wel fantastisch. Er slapen al bijna 25 jaar vierdaagse lopers in mijn huis, tijdens de Nijmeegse 4-daagse, die dit jaar een 3-daagse is geworden. Nu de 4-daagse weer voorbij is, zijn de lopers weer vertrokken en is de invasie van schoenen, sokken en foldertjes ook weer voorbij. Ook de praktijkruimte is weer omgebouwd tot massagepraktijk.

 

Bivakkeren bij een massagepraktijk

Ja, het lijkt natuurlijk geweldig. Als 4-daagse loper bij een masseur bivakkeren. Ik heb echter nog nooit een van deze 4-daagse wandelaars een massage gegeven. Ten eerste kan dat niet, de praktijkruimte is immers een hotelkamer geworden. Daarnaast heb ik afgesproken dat ik enkel een massage geef als ze zeker weten dat ze de volgende dag gaan uitvallen. Dan kan ik proberen om het nog te redden. Ik wil niet dat ik bv de kuiten te stevig masseer, zodat ze de volgende dag niet kunnen starten door mij toedoen. Daarom masseer ik eigenlijk niet tijdens de 4-daagse. Natuurlijk deel ik wel fijne massage spulletjes uit aan de lopers.

 

Zomerstop

Tijdens de 4-daagse heb ik geen vakantie bij mijn werkgever. De praktijk is gesloten, maar ik werk wel. Daarom is de praktijk 4 weken gesloten, terwijl ik 3 weken vakantie heb. Nu ik al ruim 1 week geen massages heb gegeven, merk ik dat ik het nu al mis! Een massage geven brengt net zoveel rust en ontspanning als een massage ontvangen en daarnaast mis ik jullie, mijn cliënten. Maar, soms is even uitschakelen ook goed, bijna alles doet het weer beter als je even de stekker eruit trekt.

 

Weer aan de slag

Ik zie de agenda na mijn vakantie echt vollopen. Wil je vanaf 15-8 weer op bezoek komen, wacht dan niet te lang met je afspraak inplannen, anders moet je echt nog langer wachten tot er een plekje vrij is. Voor mij een luxeprobleem, want ik hoor van best veel andere praktijken dat er soms wat moeite is om de agenda gevuld te krijgen. Bij mij is dat andersom, vaak is het bij mijn praktijk lastig om op korte termijn een plekje te vinden. Daar waar het ijs het lekkerste is, staat de langste rij…

 


Hopelijk zie ik jullie weer na de zomerstop!

Relaxte groet,

Henk Hendriks.