· 

Aan huis online reserveren

Ik ben druk bezig met het wijzigen van mijn reserveringssysteem, zodat straks de massages en workshops aan huis ook online kunnen worden gereserveerd. Een massage of workshop bij je thuis is superfijn en voor mij ook heel leuk om te mogen doen. Ik merk echter wel dat het terugloopt, vooral omdat je niet zomaar even kan boeken. Er moet nu eerst contact worden opgenomen, dan moeten we een datum afspreken, dus veel op en neer appen of mailen. Dat is niet handig.

 

De reden dat je nu niet online kan reserveren voor een massage aan huis is het verschil in 'buffertijd'. Klinkt vrij technisch, maar het komt neer op het feit dat ik heen en terug moet reizen en ook alles moet inpakken en uitpakken. Het kost veel meer tijd in de voorbereiding en daarna om alles weer op te ruimen. Zoals jullie weten heb ik naast mijn praktijk ook nog een reguliere baan, dus als ik in de ochtend een massage bij iemand aan huis moet geven, dan ben ik nooit meer op tijd terug om te gaan werken voor mijn andere job. Een massage aan huis kan dus feitelijk enkel in de avond of op een zaterdagochtend, maar hoe regel je dat in het reserveringssysteem?

 

Na heel veel nadenken heb ik een mooie (tijdelijke) oplossing. Ik heb mijn mobiele massagetafel als 'apparaat' ingevoerd, die nodig is voor massages en workshops aan huis. dit 'apparaat' heeft ook een rooster en dat rooster heb ik aangepast op de tijden en dagen dat ik massages aan huis kan geven. op deze wijze kan je enkel een massage aan huis reserveren op de tijden dat de mobiele massagetafel beschikbaar is en hierdoor kan ik dat dus apart in mijn rooster inregelen!

 

Bij het reserveren van je afspraak merk je er niets van. Als je voor een massage in mijn praktijk hebt gekozen krijg je wat meer mogelijke data en tijden dan voor de massages aan huis, dat is alles. Nog steeds geen complete oplossing, want eigelijk wil ik dat je voor een massage aan huis verplicht je adres moet invullen en dat het systeem kijkt of het binnen mijn straal van werken is. Ook de evt reiskosten zouden dan berekend moeten worden, maar goed, dat werkt hierbij niet, maar ik ben al reuze blij.

 

De komende tijd ga ik het verder inrichten en dat hoop ik dat ik na de zomerstop alles online heb staan. De massages aan huis liggen qua tarief €10,00 hoger, maar ik moet natuurlijk heel veel inpakken, uitpakken en ben ook tijd kwijt voor het reizen. Voor nu bereken ik ook €0,25 kilometervergoeding voor afstanden boven de 25km enkele reis. Eens kijken of ik dit in een gemakkelijk jasje kan steken, bv een all-in tarief of zoiets. 

 

Ik denk er ook over om de workshop 'masseer de masseur' aan huis te gaan aanbieden. In mijn praktijk bied ik deze gratis aan, maar wellicht ga ik dat ook wel aanbieden bij je thuis tegen een onkostenvergoeding.