· 

Littekens

Voor mensen met littekens kan het een dilemma zijn om voor een massage te kiezen. Je wilt wel heel graag, maar soms staat je schaamtegevoel je in de weg om leuke dingen voor jezelf te ondernemen. Je littekens bepalen deels hoe je leven er uitziet en hierbij draait het voornamelijk wat anderen van je zouden denken. Gek toch, dat je jezelf deze beperkingen oplegt?

 

Leeftijd

Je leeftijd speelt een bepalende factor in hoe je omgaat met je littekens. Het lijkt wel na mate je ouder wordt, je het veel minder boeiend vindt wat anderen van je denken. Je krijgt er steeds meer lak aan en leeft je leven zoals jij dat wilt, ongeacht je littekens. Vaak komt pas op latere leeftijd het besef dat je dat veel eerder had moeten doen en dat klopt!

 

Borsten

Het grootste dilemma voor vrouwen is een blootgewone massage kiezen, terwijl je een borstoperatie hebt ondergaan. Je hebt littekens van een operatie of je mist een of beide borsten. In mijn praktijk komen zeker vrouwen die deze littekens hebben, je bent niet de eerste. Voor een massage maakt het natuurlijk totaal niets uit hoeveel borsten je hebt.

 


Twijfels en schaamte

Ken je schaamte over je littekens en/of twijfel je of je voor een massage op bezoek zal komen? Weet dat je altijd welkom bent! Je mag altijd vooraf contact opnemen, dan kunnen we het bespreken en kan ik hopelijk je twijfels wat wegnemen.