· 

Etnische achtergrond

Als ik kijk naar mijn cliëntenbestand, dan is ongeveer 75% vrouwelijk. Wat me echter ook opvalt is, dat de afkomst van mijn cliënten bij de mannen veel gevarieerder is. Qua mannelijke cliënten heb ik mensen uit alle culturen en achtergronden, terwijl bij de vrouwelijke cliënten dit veel minder is.

 

Het is toch vreemd dat bij de meeste massagesalons vrouwen uit Aziatische landen werken, maar dat ik weinig Aziatische vrouwen als cliënt heb. Hetzelfde is zo voor andere culturen en achtergronden. In totaal heb ik maar een paar vrouwelijke cliënten die niet in Nederland zijn geboren of ouders hebben die niet uit Nederland komen.

 

Mannen met een andere culturele achtergrond gaan veel gemakkelijker naar een massagepraktijk, terwijl vrouwen vanuit een andere cultuur dit bijna niet doen. 

Gek toch? Want je achtergrond, huidskleur, geboorteland of cultuur doen er bij een massage totaal niet toe. Natuurlijk kunnen er religieuze beperkingen zijn, waardoor contact met een mannelijke masseur of ongekleed een massage ondergaan niet bij de religie past.

 


Voor de rest zijn er totaal geen beperkingen voor een fijne massage. Je bent meer dan welkom, ongeacht je cultuur, achtergrond, geboorteland of huidskleur. Ik zou het juist geweldig vinden om ook qua vrouwelijke cliënten wat meer culturele diversiteit te krijgen onder mijn cliënten. Dus in welk werelddeel of continent je wiegje (of het wiegje van je ouders) ook gestaan heeft, zie ik je binnenkort op mijn massagetafel?