· 

Uit de losse pols

Het is alweer even geleden dat ik iets op mijn blog heb geschreven uit de losse hand. Dus gewoon schrijven en kijken wat het brengt. Eigenlijk wel leuk om te doen.

 

Ik merk dat de keuze om de massages van 120 minuten uit het aanbod te halen ook de juiste keuze was. Het geeft me meer energie om binnen een massage van 90 minuten alles te kunnen geven en het niet ‘uit te smeren’ in 120 minuten. Op de dinsdag en de donderdag werk ik halve dagen in mijn andere baan, zodat ik in de ochtend of middag een massage kan geven. Dit is een erg fijne combinatie van deels fysiek aan de slag en deels met mijn hoofd bij ‘de baas’. 

 

Ook nieuwe handdoeken en hoezen besteld, weer een fikse deuk in het budget. Ook de energiekosten zijn torenhoog. Verwarming / koeling, wasmachine en zo verder, het gaat aardig in de papieren lopen en dan heb ik het nog niet eens over de grootste kostenpost, de massageolie. Op den duur ontkom ik er niet aan om mijn tarieven wat naar boven bij te stellen, zodat het nog te doen is. Als ik alle kosten bereken, dan zou menig mens voor mijn uurloon niet eens van de bank af komen. 

 

De afgelopen weekenden en ook de aankomende weekenden zijn gevuld met leuke privézaken. Inhaal etentjes met oud-collega’s, verjaardagen, bioskoop, eigenlijk weer helemaal terug naar het oude normaal, superfijn! Ik merk dat er weer structuur in zit. Een baan, mijn praktijk en leuke dingen doen. Dat schema past me goed. Ik weet nog dat ik echt van slag was tijdens de laatste lockdown. Geen baan, praktijk dicht en geen leuke dingen, omdat alles gesloten was. Nee, destijds was ik niet altijd even vrolijk en snel geërgerd. Hahaha, wel leuk dat ik dat over mezelf weet. 

 

Zo langzamerhand gaan we richting de zomervakantie. Voor en na de vakantie is het altijd extra druk in mijn agenda en dat merk ik nu ook al. Wil je nog op bezoek komen, wacht dan niet te lang met reserveren!

 

Deze maand is het Pride maand. Ik heb al een speciale actie lopen voor transgenders en intersekse, want zomaar even kiezen voor een massage, dat blijkt vaak een lastige keuze. Ik ben er zo trots op dat deze mensen wel voor mijn praktijk kiezen! Je gender of geaardheid is natuurlijk totaal niet belangrijk voor een massage. Iedereen is welkom en een massage is voor ieder mens even fijn. Twijfel je nog? Kom het ervaren!

 

Wat nog steeds erg mooi en goed voelt, is dat ik ook voor mensen dichtbij iets kan en mag betekenen. Er komen niet alleen maar onbekende, maar ook vrienden, familie, kennissen, collega's en buurtgenoten op bezoek. Twijfel nooit, je bent meer dan welkom.

 

Zo, en dan staat er plots een heel verhaal, met allerlei onderwerpen door elkaar. Iedere blog post heeft een titel nodig, dus ik noem deze post maar ‘uit de losse pols’.

Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden