· 

Veranderen

Het is mooi om te merken dat de massagewensen van cliënten veranderen gedurende de tijd. Als je vaker op bezoek komt, dan ontstaat er een hechte vertrouwensband. Als het niet zo lekker met je gaat, dan bespreken we dat ook samen en dat versterkt die band nog veel meer. Je durft je steeds meer open te stellen en ook persoonlijke zaken met me te bespreken. Nee, ik kan zeker niet al je problemen oplossen, maar er in vertrouwen over praten, ongeacht wat dan ook, geeft soms zoveel opluchting. 

 

Dit is ook de basis waardoor mijn praktijk van een massagepraktijk langzaam is overgegaan naar massagetherapie en coaching. Het is zo gegroeid, omdat mensen aanvoelen dat je met mij ook gewoon kan kletsen, zonder daar een oordeel over terug te krijgen. Het welzijn van mensen verbeteren is iets moois en als dat kan met een massage en daarnaast ook door er als mens voor iemand te zijn, dan heb je volgens mij iets heel moois wat je anderen kan aanbieden.

 

Door die openheid en de hechte band die er ontstaat, veranderd ook de manier van een massage geven. Mensen die voorheen altijd voor de stevige klassieke massage kozen, masseren ik nu veel vaker op een ontspannende manier, omdat hun wensen hierin echt na verloop van tijd zijn veranderd. 

 

Ik merk dat steeds meer cliënten niet voor een bepaalde massagevorm kiezen, zoals ontspanning of juist klassiek, maar dat de free flow massage enorm populair is geworden. Ongeveer 9 van de 10 massages zijn free flow massages. Dit is een intuïtieve massagevorm, waarbij er niets vast staat. Soms twijfel ik zelfs of ik alle andere massagevormen moet laten vallen en me enkel nog hierop zal focussen, maar de keuze uit de verschillende massagevormen is wel erg fijn voor nieuwe cliënten. Direct voor een free flow massage kiezen is voor sommige een drempel, terwijl dat natuurlijk helemaal niet nodig is.

Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden