· 

Niets, boks of hand?

Het blijft een gekke tijd. Wat doe jij nu als je iemand ontmoet? Geef jij al een hand, laat je het bij een boks of blijft het bij 'Hoi' en een glimlach? Het blijft vreemd. Ik merk dat ik al heel snel een hand geef, maar dat de ander daar soms door verrast wordt. Ach, als je hier aan de deur staat, dan ga ik je waarschijnlijk een massage geven, dus een hand geven kan best. We zijn het echter niet meer gewend.  

 

Aanraking is een eerste levensbehoefte, maar we geven elkaar niet eens meer een hand, laat staan een knuffel. Er is nog steeds een afstand tussen mensen, terwijl aanraking zo natuurlijk is. Als ik met iemand kennis maak, dan krijg ik een veel beter beeld van iemand, simpelweg omdat ik iemand een hand geef. Heb jij dat ook? Het is net of ik iemands naam beter kan onthouden als ik een hand heb geschud. Wellicht zit dat in mijn hoofd, maar zo voelt het voor mij.

 

Als iemand hier voor de eerste keer op bezoek komt voor een massage, dan is het vaak een totaal onbekende voor mij. Er loopt een vreemde mee naar de praktijkruimte. Het gekke is dat na afloop van de massage een bekende de praktijk uit komt. Aanraking blijft een mooi iets.......

Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden