· 

Een lastige keuze

Ik ben er echt van overtuigd dat massagetherapie voor iedereen is. Het is echter niet zo dat iedereen ook daadwerkelijk hiervoor kiest. Er zijn omstandigheden waarbij die keuze best lastig is of waarbij het niet zo voor de hand ligt om voor een massage te kiezen. Ik wil heel graag alle obstakels en drempels wegnemen, ook als die drempels hoog zijn.

 

 

Lichaamsbouw

Als je buiten de gemiddelde vormgeving valt, dan is er vaak een drempel. Als wat voller of juist erg dun bent, dan kan er een drempel liggen. Door schaamte kies je niet voor een massage. Feitelijk kies je hierdoor niet voor jezelf.

 

Littekens

Mensen met littekens kiezen ook niet snel voor een massage. Als je door een operatie een borst moet missen, dan is dat zeker geen belemmering voor een fijne massage. Juist dan is het erg fijn.

 

Aanrakingsangst

Bij aanrakingsangst voor een massage kiezen, dat lijkt de omgedraaide wereld. Massage is intensieve aanraking, hoe kan dit dan fijn zijn? Het draait om de sfeer, de veilige omgeving en het vertrouwen.

 

Schaamte

Mijn massages zijn blootgewoon. Bij lichamelijke schaamte is dat vaak een dilemma, maar het kan zoveel voor je doen en betekenen. Alle beperkingen die je jezelf oplegt zullen steeds meer verdwijnen.

 


Alopecia

Alopecia is totaal geen belemmering voor een fijne massage. Veelal zit er schaamte achter, maar je legt je pruik of haarstukje gewoon even aan de kant (als dat kan) en daarna kan de massage starten, niets om je zorgen over te maken.

 

Vitiligo

Bij vitiligo kiezen mensen ook niet zo snel voor een massage, terwijl het natuurlijk totaal geen invloed heeft op de massagebeleving. Het draait bij jou om de buitenkant, maar een massage draait om jou als mens.

 

Gender

Als je niet onder de noemer man of vrouw valt, is een massage dan wel iets voor jou? Soms ontstaat hierdoor twijfel, terwijl je gender totaal niet van invloed is op een fijne massage. Een massage is altijd fijn, ongeacht gender.

 

Anorexia

De keuze voor massagetherapie bij anorexia lijkt zo onlogisch, dat er niet vaak voor wordt gekozen. Toch kan het zoveel voor je doen en betekenen. Laat het geen belemmering zijn, want juist bij anorexia is een massage fantastisch.   

 


Opsomming

Ik kan deze lijst nog veel groter maken, want er zijn nog veel meer redenen op te noemen, waardoor mensen niet voor een massage kiezen. Het gaat zelfs zover dat mensen niet voor een massage kiezen, uit angst wat anderen daarvan zouden denken. Gek toch, dat je in veel gevallen niet voor jezelf kiest? Ik al mijn jaren met massage ervaring heb ik al heel veel mensen op bezoek gehad. Mensen die in een transitie traject zitten, mensen met anorexia, mensen die als intersekse zijn geboren, simpelweg allemaal mensen waarvoor de stap om voor een massage te kiezen net iets lastiger is. 

 

Mijn deur staat open

Ik wil je heel graag laten weten dat mijn deur voor je open staat. Als je alleen al naar mijn opsomming kijkt, dan kan ik je vertellen dat al deze mensen je al zijn voorgegaan. Massage is echt voor iedereen. Je bent echt niet de eerste en van harte welkom in mijn praktijk. Met wat extra aandacht en acties probeer ik juist ook om de drempel voor mijn deur wat lager te maken en twijfels weg te nemen. Kiezen voor een massage is kiezen voor jezelf! Vandaar ook dat ik wat speciale acties heb lopen, speciaal gericht op doelgroepen waarvoor de keuze voor een massage twijfels geeft of onlogisch lijkt.

 


Anorexia en massage

De keuze lijkt zo onlogisch, maar het is superfijn. Ik heb een speciale actie, zodat je gratis op bezoek mag komen voor je 1e massage.

Intersekse

Als je net even anders bent geboren, dan is dat natuurlijk helemaal geen beperking voor een fijne massage. Kom het gratis ervaren.


Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden