· 

Was tips van de masseur

Een massagepraktijk runnen heeft ook nadelen. Ik heb echt bergen met was. Handdoeken in allerlei formaten, hoezen voor over de massagetafel en de hoofdsteun, mijn kleding en meer. Een enkele massage staat gelijk aan een wasmachine vol met was. Mijn wasmachine is zelfs aangepast op mijn massage was! Er zit een rubberen ring tussen de deur en de wastrommel, maar de standaard ring kan mijn was niet aan. Ik heb een professionele ring laten plaatsen, die om kan gaan met de ‘vette’ massagehanddoeken. Volgens de beschrijving was het een speciale ring voor slagerijen………

 

De massage was is geen standaard wasje. Daar ben ik door ervaring achter gekomen. Tijdens een massage gebruik ik natuurlijk massageolie en het resultaat zijn handdoeken en hoezen die onder de massageolie zitten. Dat krijg je er niet zo gemakkelijk uit. Als de olie in de handdoeken blijft zitten, dan gaan je handdoeken na verloop van tijd ruiken en voelen ze ook steeds zwaarder aan. Niet zo fris dus. Na talloze forums te hebben gelezen, collega massagepraktijken ondervraagd en zelfs alles een keer weggebracht naar een wasserij (zonder resultaat), heb ik nu de ideale manier gevonden. Nee, ik gooi de handdoeken niet weg na afloop, ze worden nu echt helemaal schoon en fris. Ik krijg er zelfs complimenten over van mijn cliënten!

 

Tips voor collega's

  • Koop kwaliteit handdoeken, speciaal geschikt voor massages. Dit is microvezel, waarbij de massageolie niet diep in de stof kan doordringen.
  • Was je handdoeken direct na de massage. Des te minder tijd heeft de olie om in de handdoeken te trekken.
  • Gebruik altijd witte handdoeken en hoezen. Hierdoor kan je op een hogere temperatuur wassen.
  • Gebruik een waspoeder voor witte was, geen vloeibaar.
  • Start met een voorwas, waarbij je in de trommel van de wasmachine een afwasmachine tablet toevoegt. 
  • Daarna de hoofdwas op 90 graden. Omdat de meeste olie al weg is, kan dat zeker en zal je olie niet ‘inbranden’ in je handdoeken.
  • Gebruik maar een klein beetje wasverzachter.
  • Drogen in de droger, niet aan de lijn.

Is dit goed voor de levensduur je handdoeken? Nee, zeker niet! Maar zo worden wel schoon en fris. Liever iets korter met je handdoeken doen dan handdoeken die simpelweg niet lekker ruiken of nog vies blijven na het wassen. Tot zover mijn was tips voor collega’s. Dan ga ik nu weer verder met het opvouwen van die hele berg........ 🧺

 

Frisse groet.

Henk. 

Masseur, Coach en Was Goeroe

Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden