· 

Zweverig

Wat is zweverig eigenlijk? Vaak is het iets wat een ander denk over zaken waar jij in geloofd of iets mee hebt. Als de ander daar niets mee heeft, dan ben jij al snel een zweverig type. En als jij dan zweverig bent, wat is de ander dan? Wat is het tegenovergestelde van zweverig? Bij veel praktijken hebben ze het over het landen en gronden. Voor mij is landen iets wat een vliegtuig doet en gronden, dat doet de schilder voordat hij gaat aflakken. Voor iemand anders kunnen landen en gronden echter hele normale waarden zijn, die ook echt iets betekenen en inhouden. 

 

Wellicht is het tegenovergestelde van zweverig het beste te omschrijven als nuchter. Zo mag je mij gerust benoemen. Niet dat ik er niet voor open sta, maar ik moet eerst zelf iets meemaken en ervaren, voordat ik er iets mee heb. Ik wil geen vooroordelen over iets hebben, zonder het zelf ervaren te hebben. Dat er wel iets meer is, daar ben ik van overtuigd. Ik had niets met stenen of mineralen, totdat ik van iemand een steen kreeg die ik niet kan vasthouden, omdat mijn hele hand zo koud wordt als een ijsklopje. Dit is dan daadwerkelijk zelf iets ervaren en dat is eigenlijk wel mooi. Die steen (zwarte toermalijn) ligt in mijn praktijkruimte, ik hou die steen graag een minuutje voor je vast, mag jij daarna mijn handen voelen en zeggen of de hand waarin de steen zat kouder is. Het is namelijk heel gek om dat inderdaad te voelen, vooral als je er niets mee hebt.

 

Als ik naar mijn free flow massage kijk, dan zit daar ook wel een stukje zweverigheid in. Natuurlijk pas ik deze massage steeds verder aan op wat ik zie en merk, zoals je ademhaling en je bewegingen, maar een deel pas ik ook aan op het gevoel wat ik heb op dat moment. Zo wordt het je eigen persoonlijke massage. Het is niet voor niets dat 8 van de 10 massages de free flow massage is.

 

Ben ik hierdoor zweverig? Nee, ik denk van niet, maar als jij denkt van wel, dan is dat ook goed 😉

Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden