· 

Kleding en massage

Wellicht klinkt het vreemd, maar de kleding die je aanhebt is van invloed op het gevoel voor en na je massage. Al mijn massages onderga je geheel ongekleed, wat heeft je kleding dan met de massage van doen? Ik zal het je uitleggen.

 

Voor

Over een paar uur je massage, je zit al in de voorbereiding. Dadelijk even onder de douche en dan weldra een fijne massage. Wat doe je dan? Ga je die mooie nieuwe kleren aandoen, wellicht nog even wat make-up, je haren föhnen en die ongemakkelijke schoenen aan doen, die zo mooi staan? Of trek je gewoon die oude trui en die joggingbroek aan, net alsof je een avondje op de bank gaat doorbrengen? 

 

Na

De massage is afgelopen, je voelt je helemaal relaxed. Nog even de laatste olie van je lichaam verwijderen met de handdoeken en dan is het tijd om aan te kleden. Als je op en top gekleed was voorafgaande aan je massage, dan moet dan nu allemaal weer aan. Pfff, eigenlijk heb je daar geen zin in. Het haalt je een beetje uit je roes. Wat als je gewoon die joggingbroek en shirt kon aantrekken en klaar?

 


Springen en ploffen

Je komt op bezoek voor een fijne massage. Trek gewoon iets gemakkelijks aan en laat make-up achterwege. Er komen mensen in hun pyjama, badjas of joggingbroek bij mij op bezoek, het is helemaal prima. Kleed je lekker simpel en gemakkelijk. Het is handiger bij het uitkleden en bij het aankleden. Als je na afloop van de massage in gemakkelijke kleding kan ‘springen’ dan voelt dat echt fijner. Iets waarmee je thuis gewoon op de bank zou ploffen is meer dan voldoende om voor een massage op bezoek te komen.

 

Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden