· 

Geslacht, gender en geaardheid

Wellicht een vreemd onderwerp voor een blog, maar ik wil er toch graag iets over kwijt. Ik krijg soms vragen of iemand welkom is, omdat diegene niet binnen de ‘standaard’ valt. Denk hierbij aan mensen die als intersekse zijn geboren, mensen die in een transitie traject zitten of wat dan ook. Voor mij is het allemaal standaard, er is voor mijn geen onderscheid in mensen en iedereen is welkom in mijn praktijk. 

 

Het is voor mij sowieso al een eyeopener dat mensen vooraf vragen of ze welkom zijn. Het komt er dus op neer dat mensen soms ergens niet welkom zijn en dat er onderscheid wordt gemaakt op basis van geslacht en gender, anders zou ik deze vragen niet krijgen.

 

Het is wel goed om uitleg te geven over het verschil in gender en geslacht. Geslacht is het biologische, de sekse waarmee je geboren bent, het label wat je bij je geboorte hebt gekregen. Gender is hoe je jezelf voelt van binnen, in je hoofd en in je hart. Geslacht en gender zijn totaal verschillende zaken, die zeker niet gelijk hoeven te zijn.

 


Ben je welkom? Jazeker! Het is zeker niet nodig om dit vooraf te vragen. In mijn 10 jaar massage ervaring heb ik natuurlijk heel veel cliënten op bezoek gehad. Mensen die als intersekse zijn geboren, mensen die midden in een transitie traject zitten, trans mannen, trans vrouwen, non-binair en ga zo maar even door. Je bent niet de eerste cliënt, laat dit geen extra drempel zijn.

 

Ik krijg soms ook vragen of mensen welkom zijn ivm hun geaardheid. Mag ik als man wel op bezoek komen omdat ik op mannen val, ik ben lesbisch, is dit een probleem?  Ook dit zijn voor mij vragen waarbij ik altijd hetzelfde antwoord geef, Je bent meer dan welkom, je geaardheid doet er niet toe.

 


Je geslacht, gender of geaardheid staan helemaal los van een bezoek aan mijn praktijk. Een massage is voor iedereen. Ik masseer mensen, daar hoor jij dus ook bij. Twijfel nooit of je wel welkom bent, mijn deur staat altijd voor je open! Maak die afspraak

Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden