· 

Bloot

Het komt regelmatig voor dat mensen het vreemd vinden dat je al mijn massages blootgewoon en onbedekt ondergaat. Omdat ik het vertel, omdat ze mijn website hebben gevonden en soms ook als cliënten van mij anderen vertellen over mijn massages en mijn massagevisie. Weet je wat het mooie hiervan is? Je mag het gewoon vreemd vinden. Natuurlijk spreekt een blootgewone massage niet iedereen aan, net zoals sommige mensen geen spruitjes lusten en anderen wel 😉

  

Bloot is iets wat ieder mens op z’n eigen manier ervaart. Er gaan heel veel mensen naar het naaktstrand, een nudistencamping of een dagje naar de sauna. Voor deze mensen voelt dat als de normaalste zaak van de wereld en is bloot iets normaals, waar totaal geen andere waarde, lading of betekenis aan hangt.

 

Voor anderen heeft bloot een geheel andere perceptie. Ze zouden nooit naar een naaktstrand gaan of gaan juist op een badkleding dag naar de sauna. Bloot heeft bij deze mensen een andere lading en dat is in mijn ogen ook prima. Het maakt je niet anders dan een ander, je hebt simpelweg een andere voorkeur.

 


Qua massagepraktijken onderling zit er ook een verschil. Er zijn massagepraktijken waar je de massage altijd bloot en onbedekt ondergaat zoals bij mij, bij andere praktijken mag je kiezen of je het ondergoed aanhoudt en er zijn ook praktijken waar het verplicht is om het ondergoed aan te houden of je krijgt een papieren versie van een onderbroek die je moet aantrekken. Als ik zelf voor een massage kies, dan kies ik zelf altijd voor een blootgewone massage, juist omdat ik de meerwaarde hiervan zie.

 

Wat mij wel opvalt is het oordeel van anderen. Mensen die bloot gaan zwemmen of bloot een massage ondergaan, zouden anderen nooit veroordelen over het feit dat die anderen dat niet doen en bv hun ondergoed aanhouden of zwemkleding aandoen. Andersom ligt dat gek genoeg net even anders. Mensen die bv niet naar het naaktstrand gaan, vinden het vaak vreemd dat anderen dat wel doen. Hetzelfde geldt voor mijn blootgewone massages. Mensen die hier zelf niet voor kiezen hebben vaak een oordeel over anderen die hier juist wel bewust voor kiezen. Doe jij dat echt? Weet je wel zeker dat je dat gaat doen?

 

Voor mij is een blootgewone massage onderdeel van mijn massagevisie. Kort door de bocht genomen is voor mij een massage ondergaan met ondergoed vergelijkbaar als douchen met een paraplu. Is dat handig, fijn en effectief? Dacht het niet, probeer het maar eens uit ☔️

 

Als een blootgewone massage niet bij je past, dan kies je simpelweg niet voor mijn praktijk en zoek je een masseur met een andere massagevisie, waarbij je wel met ondergoed aan de massage kan ondergaan. Een massage draait om jou, dus kies de praktijk, de masseur en de massagevisie die hierbij aansluiten.

 


Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden