· 

Massage voor ouderen

Wist je dat een massage op oudere leeftijd heel erg goed voor je is? Veel ouderen verliezen een deel van hun mobiliteit. Daarnaast speelt eenzaamheid op oudere leeftijd een grotere rol en is er het gemis van aanraking. Massagetherapie kan dan echt veel voor je doen. 

 

Ik merk dat ouderen niet zo snel voor een massage kiezen als ze dat op jongere leeftijd ook niet gedaan hebben. Als massage wel een onderdeel is van je leven, dan stop je daar niet mee als je ouder wordt. Heb je nog nooit een massage ondergaan, dan wordt op oudere leeftijd de drempel soms hoger om er bewust wel voor te kiezen. Er zit hier een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen maken op oudere leeftijd veel vaker de keuze voor een massage, terwijl vrouwen juist afhaken of er op oudere leeftijd niet meer voor kiezen. Een deel hiervan komt door lichamelijke schaamte, terwijl dit voor een massage überhaupt geen rol speelt. 

 

Ik geef meer massages aan ouderen, weet dat je van harte welkom bent.

 

Henk Hendriks

Massagetherapie en Coaching


KvKnr: 78043875

Bank: NL84 KNAB 0402 4948 49

BTW: NL003277836B62 (vrijgesteld)

Algemene voorwaarden