· 

60+ man vs vrouw

Het is me opgevallen dat er een verschil zit tussen mijn bezoekers van 60+. Hierbij komen de mannen vaak alleen op bezoek, maar de vrouwen komen meestal met hun partner. Nu is ongeveer 75% van mijn cliënten vrouwelijk, maar als het om 60+ gaat, dan laten de vrouwen het een beetje afweten.


De 60+ man

Het lijkt wel of de 60+ mannen zich veel vrijer voelen. Er is geen schaamte of angst voor mijn blootgewone massage, waarbij je geheel ontkleed op de massagetafel ligt. De 60+ mannen voelen zich hier prima bij en het interesseert ze helemaal niets dat ze een paar rimpels hebben, een buikje en alles wat nog meer komt kijken als je wat ouder bent.


De 60+ vrouw

Ik merk dat de 60+ vrouw anders in het leven staat. Er is schaamte over de lichamelijke veranderingen die leeftijd met zich meebrengt. Zelfs als je vroeger topless op het strand lag, dan is dat nu iets wat je niet meer zou doen, puur om wat anders er van zouden denken. Gek toch, want je hebt al 60 jaar levenservaring en je weet dat je moet doen wat je zelf wilt!Welkom

Een massage is zo fijn op oudere leeftijd. Je lichaam en geest krijgen weer volop aandacht en aanraking laat je weer realiseren en ervaren dat je een mens bent. Er is totaal geen schaamte nodig omdat je lichaam is veranderd. Dat is onderdeel van het ouder worden en het is zeker geen beperking voor een fijne massage. Dus 60+ dames, jullie zijn meer dan welkom!