· 

Rennen naar een massage

Wist je dat massages echt heel erg fijn zijn voor mensen die hardlopen? Je denkt dan al snel aan een sportmassage, maar juist voor hardlopers is een ontspannende massage heel erg goed. Je hebt nogal de modus op de prestatie staan. Alles draait om je tijd en je bent continue aan het verbeteren. Het is hoog tijd om ook even aan jezelf te denken en dan is een massage precies de juiste keuze. Door een massage komt je lichaam en geest weer in balans. Een massage maakt allerlei fijne stofjes aan, waardoor je beter in je vel komt te zitten en op die manier verbeteren ook je sportprestaties. 

 

Ik heb meerdere handlopers als cliënt, dus ik ben me er ook van bewust dat je als hardloper heel veel op je voeding let. Ben je zwaarder, dan ben je langzamer. Dat klopt ook, maar een heel streng dieet en weinig of niet eten, helpt enkel op je prestaties op de korte termijn. Op den duur gaat je lichaam protesteren, dus ook dat moet in balans zijn. Hardlopers zijn heel vaak tengere, maar gespierde mensen. Hierbij kan er ook wat schaamte naar boven komen, zoals schaamte voor je dunne benen of armen. Dat verberg je liever, wat weer beperkingen op het leven geeft.

 

Al met al, een massage is voor hardloper een echte aanrader. Kom het eens ervaren, je zal versteld staan wat het voor je kan betekenen.