· 

Bimassasueel op coming out day

Leuk woord toch? Het staat vast niet in het woordenboek. Het is een samengesteld woord van de woorden biseksueel en massage. Het geeft altijd een leuke reactie als een cliënt mij vraagt of ik biseksueel ben. Voor mij maakt het namelijk totaal niets uit wat het gender, geslacht of geaardheid van mijn cliënt is. Iedereen krijgt van mij dezelfde aandacht en ik geef iedereen met dezelfde passie en overgave mijn massages. Ook als ik een massage ontvang, maakt voor mij het gender of geslacht van de masseur totaal niets uit. Vandaar dat ik wel eens de vraag krijg of ik biseksueel ben, maar dan antwoord ik altijd “nee, ik ben bimassasueel”. Dat eindigt dan meestal in een schaterlach. Hahaha, zo leuk!

Massage heeft niets met seks, gender of geaardheid van doen, daarom is de vraag of ik biseksueel ben eigenlijk een verkeerde vraag. Ik snap de vraag wel, want als je als man een massage met zoveel overgave en aandacht ervaart van een andere man, dan kunnen die gedachtes in je opkomen. Maar wie zegt eigenlijk dat ik een man ben? Ik heb voldoende diversiteit in cliënten om te weten dat je niet aan de buitenkant kan zien welk geslacht er op hun ID kaart staat en hoe ze geboren zijn. Je gender zit niet aan de buitenkant, maar diep van binnen, het is hoe je jezelf voelt.

Ik heb nog nooit over mijn eigen geaardheid nagedacht. Ik ben een man en al bijna 30 jaar samen met mijn vrouw. Ben ik met een vrouw samen omdat ik op vrouwen val? Ik vind het totaal niet boeiend. Ik ben verliefd geworden op een ander mens, dat is het belangrijkste en het enige wat ertoe doet. Bij een massage, maar ook in het leven.