· 

Fake en No Show

Het komt niet vaak voor, maar het blijft vervelend. Een nieuwe cliënt maakt een eerste afspraak en komt dan zonder tegenbericht niet opdagen. Mail en telefoon worden geblokkeerd, dus ik kan diegene ook niet meer bereiken. Ik heb wel alle voorbereidingen gedaan, dus verwarming staat aan, de praktijkruimte op orde gebracht en ik zit ook al in de massagemodus. Daarnaast heb ik deze tijd voor je gereserveerd en heb dus geen andere client kunnen boeken.

Online afspraken

Als je online een massage afspraak maakt, dan ga je akkoord met mijn voorwaarden. Je moet het accepteren, anders kan je simpelweg geen afspraak maken. In die voorwaarden staan hele duidelijke regeltjes over afzeggen en niet komen opdagen. 

No Show

 Je komt niet opdagen voor je afspraak. Vervelend, wellicht ben je het alsnog vergeten ondanks mijn herinnering mail en de SMS die je nog 2 uur vooraf ontvangt. Ik heb echter wel al mijn voorbereidingen gedaan en heb het tijdstip speciaal voor je vrijgehouden, dus ik kan niet anders dan je het volledige bedrag in rekening brengen.

Annuleren

 Tot 24 uur voorafgaande aan je afspraak kan je kosteloos annuleren. Annuleer je echter binnen 24 uur, dan breng ik het volledige bedrag in rekening. Mocht een andere cliënt nog reserveren op jouw tijdstip, dan betaal je enkel het evt verschil in massagetarief.


Gratis

Een van mijn gratis workshops is masseer de masseur. Daarnaast bied ik ook gratis massages aan voor speciale doelgroepen. Hierbij is het veel lastiger om bij een annulering binnen 24 uur of een no show verdere acties te ondernemen. Het was immers al gratis, dus wat ga je dan in rekening brengen als iemand niet komt opdagen? Ik heb dit nu aangepast. Ook bij de gratis massages moet je zelf reserveren en bij een no show of te laat annuleren, betaal je het tarief in verhouding met de tijdsduur. Dat heb ik nu in de algemene voorwaarden opgenomen

Respect(loos)

Het blijft altijd een kwestie van respect naar elkaar toe. Ik maak mee dat ik app contact heb met mensen, we het uitgebreid hebben over een massage of een workshop, dat we samen afspraken maken over een datum en eigenlijk heel leuk contact hebben. We bespreken details, evt issues die er spelen, ik krijg een mailadres en telefoonnummer, dus ik ga er dan vanuit dat het ook menselijk contact is en afspraken gebaseerd op onderling respect voor elkaar. Helaas is dat niet altijd het geval. Er zijn altijd mensen die zich voordoen als iemand anders, heel gek. Het is ook vrij respectloos om iemand te laten denken dat je op bezoek komt, terwijl alles fake is. Net alsof deze mensen een soort van rollenspel spelen om zo enig contact met anderen te hebben. Het is ook vervelend voor een klein bedrijfje zoals die van mij. Dat maakt dat ik sommige van deze mensen heb geblokkeerd. Ze kunnen me niet meer bereiken en ook geen afspraak meer maken.