· 

Massage en je partner

Ik merk dat er een verschil zit bij mijn cliënten als het gaat om het delen met je partner dat je bij mij op bezoek bent geweest voor een massage. Ook de reacties zijn wisselend en dat kan, want niet iedereen staat op dezelfde manier in het leven, ook niet als je partners bent.

 Er zijn cliënten die hun bezoek bij mij niet delen met hun partner. Hun partner kijkt er anders naar, heeft er een ander beeld bij of vind het juist lastig omdat mijn massages blootgewoon zijn. Ik promoot altijd om het juist wel te delen, maar die keuze is aan jou.


 

Als het wel onderling wordt gedeeld, kan er ook onbegrip ontstaan. Ga je daar heen? Ben je daar echt geweest? Nee toch? Het zijn vaak vooroordelen over massages in het algemeen, waardoor er verschil van inzicht ontstaat. Het is geen date, het is een massage. Wat de een superfijn vindt, kan de ander vreselijk vinden. Het gaat er juist om dat je elkaars mening respecteert. De een zegt patat, de ander friet. De een lust spruitjes, terwijl de ander er niet aan moet denken. Al oordelen voordat je het zelf hebt ervaren? Dan is het een vooroordeel… Komt je partner bij me op bezoek en heb je daar moeite mee? Praat met elkaar, zonder elkaar te veroordelen. Als je meer wilt weten over mijn massagevisie, neem contact met me op. Maak zelf een keer een afspraak of kom gewoon een keer mee als je partner op bezoek komt (en dat okay vindt) en blijf bij de massage aanwezig. Je bent meer dan welkom!

 

Het komt vaak voor dat als iemand is geweest, niet al te lang daarna ook de partner op bezoek komt. De een heeft het als zoiets geweldigs ervaren en dat gunnen ze hun partner dan ook. Soms eng, want wellicht heb je wel iets persoonlijks met me gedeeld en besproken, maar je weet dat ik nooit iets deel met anderen, ook niet met je partner.

 

Wat ook voorkomt is dat beide partners op bezoek komen. Beide afzonderlijk een massage in aanwezigheid van de ander of de een kijkt enkel toe. Soms direct vanaf het eerste bezoek, maar vaak is het nadat een van de partners eerst alleen op bezoek is geweest.

Voor een massage kiezen is feitelijk voor jezelf kiezen. Supermooi als je dat kan delen met je partner en het zelfs samen kan ondernemen, maar dat hoeft natuurlijk niet. De basis is dat een massage puur voor jezelf is. Het is fijn, jouw moment en een cadeautje aan jezelf. Het kan je met zoveel zaken helpen en als jij hierdoor lekkerder in je vel zit, dan is dat alleen maar van toegevoegde waarde voor je relatie. 


Ik spreek uit ervaring, want ook ik krijg regelmatig een massage en mijn vrouw ook, van een andere masseur. We hebben er beide veel baat bij, het voelt fijn en we delen dit ook met elkaar. Sterker nog, het staat gewoon in de gezamenlijke agenda. Naar een masseur gaan voor een massage, het is niets om je voor te schamen. Het geeft alleen maar aan dat je goed voor jezelf zorgt, lichamelijk en geestelijk. Dat zou iedereen eigenlijk moeten doen, maar het zijn de vooroordelen die veel mensen hiervan weerhouden.