· 

Lichaamsbouw en massage

Er zijn heel veel verschillende mensen en ook heel veel verschillen in lichaamsbouw. Wat dacht je van de namen: zandloper, peer, appel, cello, vaas, kegel, bel, beker en ijshoorn? Mooi dat deze namen er zijn, er zijn zelfs testjes om te bepalen waar jij onder valt. Het gaat dan meer om kledingadvies te krijgen, want uiteindelijk komt het vaak neer op de aloude beoordeling van je buitenkant. Natuurlijk kan je lichaamsbouw ook doorwerken op je lichaam en klachten geven. Ben je erg lang, dan zijn rugklachten je niet vreemd. Ben je wat voller, dan heb je eerder last van je benen, knieën en kuiten. Het is goed om je te realiseren dat iedereen wel wat heeft en dat alles voor en nadelen heeft.

Mindset

 Het is ook goed om te weten dat iedereen eigenlijk iets anders wilt. Mensen die tenger zijn zouden graag wat extra kilo’s willen, terwijl mensen die voller zijn die juist kwijt willen. Heb je kleinere borsten, dan wil je ze groter. Heb je grote borsten, dan wil je ze kleiner. Helaas is er geen mogelijkheid om te ruilen of om uit te wisselen. Als dat zou kunnen, dan zouden we straks allemaal op elkaar lijken en zou de wereld wel erg saai worden.

Schaamte

 Je lichaamsbouw kan ook de oorzaak zijn voor schaamte. Dat kan je weerhouden om dingen te doen die je eigenlijk heel graag zou willen, maar niet durft. Een kort rokje aan, nee dat doe je niet, want je benen zijn te dik of juist te dun. Je kiest niet voor een massage omdat je lichamelijke schaamte kent. Gek toch? Schaamte zit niet in je lichaam, schaamte zit tussen je oren.


Massage

De ideale lichaamsbouw voor een massage? Dat is heel simpel, lekker gaan liggen op mijn tafel en je bent er. Een massage lukt altijd, ongeacht je lichaamsbouw. Na 10 jaar massage ervaring zeg ik dit niet zomaar, ik zeg dit omdat ik alle mogelijke lichaamsvormen al op mijn massagetafel heb gehad en ik nog nooit heb moeten aangeven dat een massage niet kan vanwege je lichaamsbouw. Of je nu extreem dun bent, voller, lang of klein, het maakt niets uit. Een massage lukt altijd en het kan je zeker ook helpen om meer jezelf te zijn, waardoor lichamelijke schaamte niet je leven en je doen bepaald.