· 

Massagedronken

Gek woord, maar (volgens mij) bestaat het echt. Het is de modus waar je in zit, vlak na een massage. Het gebeurt niet altijd, maar als je het een keer hebt ervaren, dan weet je precies wat ik bedoel. 

 

Ik merk het vaak bij cliënten die voor de free flow massage hebben gekozen. Omdat deze massage steeds meer op je wordt afgestemd, is de massagebeleving veel intenser. Je schakelt steeds meer uit en je overgave aan de massage wordt steeds groter. Zo groot, dat het soms wel lijkt alsof je in een trance bent, een soort ontspanning hypnose. Na afloop van de massage is dat gevoel nog niet weg. Je zit nog helemaal in die modus. Je moet echt even bijkomen. Even zitten op de massagetafel voordat je gaat staan, want anders zou je omvallen. Het voelt ongeveer als dronken zijn, alleen dan zonder de kater de volgende dag.

 

Cliënten komen dan wat langzamer de trap naar beneden, hebben hele kleine oogjes en als ze dan hier de deur uitlopen en niet meer weten waar ze hun auto hebben geparkeerd, dan weet ik zeker dat de massage een top massage is geweest…