· 

Opladen

Zondag vandaag, de dag dat mijn website de meeste bezoekers heeft. Mensen komen op de zondag eindelijk een beetje tot rust, maar voordat ze het weten gaat op maandag alweer de wekker en is de school of werkweek weer begonnen. Dat idee hakt er soms in, je hebt feitelijk een dagje langer weekend nodig, toch?

Doei weekend

We kunnen doen wat we willen, maar het weekend zal altijd maar twee dagen blijven, tenzij je minder gaat werken. Sommige werken ook op zaterdag of in het gehele weekend, dan is het weekend gevoel al helemaal ver te zoeken. Of je zit op school of studeert, dan is er vaak op zaterdag nog een baantje, op zondag wat verplichtingen en zeg maar doei tegen je weekend. Als je de hele week al druk in de weer bent, dan is een momentje voor jezelf en wat rust erg belangrijk. Jezelf weer opladen, zodat je er weer even tegen kan.

 

Alles valt uit

Zie het als je telefoon. Een uurtje aan de oplader en hij kan weer een hele tijd mee. Uiteindelijk is de batterij weer leeg en zit er niets anders op dan opladen. Wist je dat het met mensen hetzelfde gaat, ook bij jou! Ja, je kunt een batterypack gebruiken en tussendoor opladen, we noemen dat een powernap bij mensen 😉. Maar uiteindelijk moet ook die batterypack aan de oplader…… Uiteindelijk valt alles uit als je het te lang gebruikt, niet alleen je telefoon, ook je hoofd en je lichaam. Je brand op en als je niet oppast, volgt er een burn-out.


Massage als oplader

Wat nu als we onszelf ook zouden kunnen opladen, net als onze telefoon? Nou, dat kan! Nee, niet via de USB, maar wel via een massage. Even niets, tijd voor jezelf, rust, bijkomen en de weldaad van aanraking. Een massage staat gelijk aan 8 uur slaap, daarnaast maakt het allerlei ‘fijne stofjes’ aan (hormonen) die je een boost geven. Net alsof je zelf aan de oplader hebt gelegen. Kom je ook even opladen? Je bent meer dan welkom!